Εγκαινιάζεται ο νέος «Τομέας ΕΚΑΒ 5» στο Μουζάκι παρουσία του προέδρου του Εθνικού Κέντρου κ. Ν. Παπαευσταθίου

UwAAAABJRU5ErkJggg==

Εγκαινιάζεται ο νέος «Τομέας ΕΚΑΒ 5» στο Μουζάκι παρουσία του προέδρου του Εθνικού Κέντρου κ. Ν. Παπαευσταθίου

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/2021 (19:30) ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Μετά την έναρξη της πλήρους λειτουργίας του, πριν από περίπου δυο μήνες, έφτασε πλέον και η ώρα των επίσημων εγκαινίων του νέου «Τομέα ΕΚΑΒ 5» στο Μουζάκι, μια κρίσιμη δομή προσφοράς πολύτιμων υπηρεσιών περίθαλψης σε έκτακτη ανάγκη για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, η οποία συστάθηκε χάρη στην άριστη συνεργασία της Δημοτικής αρχής του Δήμου Μουζακίου με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15/11/2021 στις 19:30 το απόγευμα, στον χώρο των Εργατικών Κατοικιών της πόλης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, παρουσία του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νίκου Παπαευσταθίου, του Δημάρχου Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη και αξιωματούχων της Διοίκησης του Δήμου, ενώ έχουν προσκληθεί να παραστούν οι βουλευτές του νομού Καρδίτσας, η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων κ.α.

Όπως είναι γνωστό, μεγάλο «θύμα» του καταστροφικού κυκλώνα «Ιανού» που έπληξε πριν ένα χρόνο το Νομό Καρδίτσας ήταν το κτίριο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου όπου στεγάζονταν και το τοπικό παράρτημα του ΕΚΑΒ.

Μετά τη μεταστέγαση του Κ.Υ. στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας και την άμεση επαναλειτουργία του, προέκυψε μείζον ζήτημα στέγασης των τοπικών στελεχών του ΕΚΑΒ.

Έτσι, άρχισαν οι διεργασίες αναζήτησης του κατάλληλου χώρου. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης ήρθε σε συνεννόηση με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κώστα Σταμνά και ξεκίνησαν οι διαδικασίες σύστασης και λειτουργίας του νέου Τομέα, ο οποίος προσφέρει ήδη αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους κατοίκους όχι μόνο του Δήμου Μουζακίου, αλλά και του Δήμου Αργιθέας.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κ. Σταμνά στο Μουζάκι, όπου μαζί με το Δήμαρχο συζήτησαν για το κτίριο στον οποίο θα μπορούσε να στεγαστεί ο νέος Τομέας. Έγιναν από το Δήμαρχο διάφορες προτάσεις και ο κ. Σταμνάς επέλεξε τον σημερινό ισόγειο χώρο στις Εργατικές Κατοικίες της πόλης, εμβαδού περίπου 70 τ.μ., όπου υπάρχει και μεγάλη ευχέρεια κίνησης – στάθμευσης ασθενοφόρων στον εξωτερικό περίβολο.

Στον «Τομέα ΕΚΑΒ 5» Μουζακίου εργάζονται συνολικά 10 στελέχη, με ένα από τα πλέον σύγχρονα ασθενοφόρα του στόλου του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας να βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή, επί 24ωρο (τρείς βάρδιες), δυνατότητα που δεν υπήρχε στο παρελθόν.

papaefstathiou proedros EKAV

tomeas EKAV Mouzaki 1Total
1
Shares
Previous Article

Με νέα δωρεά αυξάνονται συνεχώς οι απινιδωτές στον Δήμο Τρικκαίων

Next Article

Απεβίωσε η Ελένη Στέρ. Τέγου σε ηλικία 84 ετώνTotal
1
Share