Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εγκαινιάστηκε ο νέος «Τομέας ΕΚΑΒ 5» στο Μουζάκι παρουσία του προέδρου Νίκου Παπαευσταθίου (video-photo)

egainia ekav Mouzaki 5

Παρουσία του Προέδρου της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ (Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας) κ. Νίκου Παπαευσταθίου, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 ο νέος «Τομέας ΕΚΑΒ 5» στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Τον αγιασμό της τελετής των εγκαινίων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος στο τέλος απεύθυνε τις ευχές του.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, ο οποίος ευχαρίστησε τον  κ. Παπαευσταθίου για τις προσπάθειες που κατέβαλε η Υπηρεσία για να αποκτήσει ξανά ο τομέας νέες κτιριακές εγκαταστάσεις (ισόγειος χώρος στις Εργατικές Κατοικίες Μουζακίου), μετά την καταστροφική πλημμύρα του Ιανού, όπου κατέρρευσε το Κέντρο Υγείας όπου στεγαζόταν πριν.

Ο δήμαρχος ζήτησε μεταξύ άλλων ένα δεύτερο ασθενοφόρο για τον τομέα, ο οποίος καλύπτει πολλά τετραγωνικά χιλιόμετρα με δύσβατες περιοχές στους δήμους Μουζακίου και Αργιθέας.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ στον χαιρετισμό του ανέφερε, πως στόχος είναι να υπάρξει δυνατότητα περεταίρω ενίσχυσης του Τομέα με νέες προσλήψεις που έχει είδη εισηγηθεί, αλλά και πανελλαδικά η επέκταση του ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες και η διοίκηση του ΕΚΑΒ που συμπληρώνει 35 χρόνια ζωής, μοχθούν καθημερινά και με τις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω  της πανδημίας, να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας τις υπηρεσίες τους στο μέγιστο βαθμό, τη στιγμή που θα παραστεί ανάγκη. Ο κ. Παπαευσταθίου ευχαρίστησε τον δήμαρχο και όλους τους φορείς για τη στήριξή τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κώστας Σταμνάς,   οι υποδιοικητές της 5ης ΥΠΕ Ηλίας Τσιαούσης και Σταύρος Παπαγεωργίου, ο διοικητής των νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας Κώστας Γρηγορίου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου Αντιπύραρχος Στυλιανός Φούκας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας, διασώστες του τομέα, η Διευθύντρια Κ.Υ. Μουζακίου κα. Βασιλική Τζούνα, η Πρόεδρος ΔΣ και ΝΠΔΔ Δήμου Μουζακίου Μαρία Καραμπέκου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μουζακίου Αγγελάκη Αποστολία, Φούντας Γεώργιος, Παπακώστας Γεώργιος, Τρυφέρης Ηλίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Πούπης, Χρυσόστομος Μητροπάνος κ.α.

Όπως είναι γνωστό, μεγάλο «θύμα» του καταστροφικού κυκλώνα «Ιανού» που έπληξε πριν ένα χρόνο το Νομό Καρδίτσας ήταν το κτίριο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου όπου στεγάζονταν και το τοπικό παράρτημα του ΕΚΑΒ.

Μετά τη μεταστέγαση του Κ.Υ. στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας και την άμεση επαναλειτουργία του, προέκυψε μείζον ζήτημα στέγασης των τοπικών στελεχών του ΕΚΑΒ.

Έτσι, άρχισαν οι διεργασίες αναζήτησης του κατάλληλου χώρου. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης ήρθε σε συνεννόηση με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κώστα Σταμνά και ξεκίνησαν οι διαδικασίες σύστασης και λειτουργίας του νέου Τομέα, ο οποίος προσφέρει ήδη αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους κατοίκους όχι μόνο του Δήμου Μουζακίου, αλλά και του Δήμου Αργιθέας.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κ. Σταμνά στο Μουζάκι, όπου μαζί με το Δήμαρχο συζήτησαν για το κτίριο στον οποίο θα μπορούσε να στεγαστεί ο νέος Τομέας. Έγιναν από το Δήμαρχο διάφορες προτάσεις και ο κ. Σταμνάς επέλεξε τον σημερινό ισόγειο χώρο στις Εργατικές Κατοικίες της πόλης, εμβαδού περίπου 70 τ.μ., όπου υπάρχει και μεγάλη ευχέρεια κίνησης – στάθμευσης ασθενοφόρων στον εξωτερικό περίβολο.

Στον «Τομέα ΕΚΑΒ 5» Μουζακίου εργάζονται συνολικά 10 στελέχη, με ένα από τα πλέον σύγχρονα ασθενοφόρα του στόλου του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας να βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή, επί 24ωρο (τρείς βάρδιες), δυνατότητα που δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Δηλώσεις του δημάρχου Μουζακίου κ.Φάνη Στάθη, του Προέδρου ΕΚΑΒ κ.Νίκου Παπαευσταθίου και του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ.Φώτη Σερέτη




Total
0
Shares
Previous Article
rapid_tests: Το πρόγραμμα στη Θεσσαλία

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Τρίτη 16/11

Next Article
Nikos Mixalakis

Για ποιο σύστημα υγείας μιλάει η Ν.Δ.;

Related Posts