Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εφορία: Πως θα εξοφληθούν τα «κορωνοχρέη» – Οι οφειλές που μπαίνουν στον πάγο

Εφορία: Πως θα εξοφληθούν τα «κορωνοχρέη»

Εφορία: Πως θα εξοφληθούν τα «κορωνοχρέη» – Οι οφειλές που μπαίνουν στον πάγο

Παράταση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021, προκειμένου να αποπληρωθούν οι οφειλές, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για αποπληρωμές των φόρων συνολικού ύψους 3 και πλέον δισ. ευρώ που δεν πλήρωσαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Μάιο όταν ξέσπασε στη χώρα μας η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως διευκρίνισε το ΥΠΟΙΚ, η αναστολή είσπραξης έως τις 31/12/2021, αφορά τρέχουσες βεβαιωμένες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση (που δεν τελούσαν σε καθεστώς ρύθμισης), οι οποίες δεν πληρώθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2020 από φυσικά και νομικά πρόσωπα που ανήκουν στους πληττόμενους κλάδους, καθώς αυτά έκαναν χρήση της παράτασης καταβολής και της αναστολής είσπραξης έως 30/4/2021 των οφειλών αυτών.

Ποιες οφειλές κερδίζουν χρόνο

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, οι οφειλές των οποίων η αποπληρωμή τους μετατίθεται έως το 2022 είναι οι ακόλουθες:

Όλες οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα αρρύθμιστες οφειλές (ΦΠΑ, Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών, φόρος κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής, πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων) των οποίων οι προθεσμίες καταβολής έληγαν κανονικά από 11 Μαρτίου 2020 έως και 30 Ιουνίου 2020 αλλά παρατάθηκαν αρχικά για 4 μήνες και εν συνεχεία όλες μαζί έως και την 30η Απριλίου 2021.

Όλες οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες την 11η-3-2020 και η είσπραξή τους ανεστάλη αρχικά μέχρι και την 31η-8-2020 και στη συνέχεια μέχρι και την 30η Απριλίου 2021.

Όλες οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες την 1η-4-2020 και η είσπραξή τους ανεστάλη αρχικά μέχρι και την 31η-8-2020 και στη συνέχεια μέχρι και την 30η Απριλίου 2021.

Όλες οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες την 1η-5-2020 και η είσπραξή τους ανεστάλη αρχικά μέχρι και την 30η-9-2020 και στη συνέχεια μέχρι και την 30η Απριλίου 2021.

Όλες οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες την 1η-6-2020 και η είσπραξή τους ανεστάλη αρχικά μέχρι και την 31η-10-2020 και στη συνέχεια μέχρι και την 30η Απριλίου 2021.

Ποια φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις επωφελούνται

Των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2020.

Των επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων συγκεκριμένων ΚΑΔ, που επλήγησαν από την πανδημία, όπως προκύπτει από τη μείωση του κύκλου εργασιών τους σε έναν ή περισσότερους από τους μήνες της περιόδου Μαρτίου-Ιουνίου 2020.

Εργαζόμενων που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας και έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, για έναν ή περισσότερους από τους μήνες Μάρτιο-Ιούνιο.

Ιδιοκτητών ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια επαγγελματικής στέγης, πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης κατά τους μήνες Μάρτιο έως και Ιούνιο 2020.

Των επιχειρήσεων που αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους από τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα.

Των εργαζομένων στις επιχειρήσεις οι οποίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή σε επιχειρήσεις που έχουν υποστεί σημαντική μείωση τζίρου και ουσιαστικά υπολειτουργούν (πληττόμενες) εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, εφόσον οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν ή τελούν σε αναστολή.




Total
0
Shares
Previous Article
Ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων

Ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων

Next Article
Ο «Ιανός» ευκαιρία για την αξιοποίηση του ποταμού Καράμπαλη

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Ο «Ιανός» ευκαιρία για την αξιοποίηση του ποταμού Καράμπαλη

Related Posts

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Μουζακίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για την αντικατάσταση των χώρων υγιεινής του σχολείου

Γενικό Λύκειο Μουζακίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση για την αντικατάσταση των χώρων υγιεινής του σχολείου Με επιτυχία…
lina mendoni 1
Διαβάστε περισσότερα

Στα Καραϊσκάκεια 2024 η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη! Δείτε αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Στα Καραϊσκάκεια 2024 η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη! Δείτε αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα Στο Μαυρομμάτι θα παρευρεθεί τη…