Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δυστυχώς για τη χώρα και τους πολίτες της το 4ο μνημόνιο είναι πραγματικότητα

Του Σωτήρη Κουλοκτσή
Ιατρού Καρδιολόγου – Πολιτευτή Ν.Δ.

Δυστυχώς για τη χώρα το τέταρτο μνημόνιο με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι γεγονός. Βαρύτερο και σκληρότερο από τα προηγούμενα έρχεται να επιβεβαιώσει και στον πιο δύσπιστο Έλληνα πολίτη ότι ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του, έχουν ανάγει το ψεύδος σε επιστήμη. Ο κ Τσίπρας που θα έσχιζε τα μνημόνια και θα έκανε τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλη, όπως διακήρυττε από την Κρήτη,  κατέληξε να υπογράφει το ένα μνημόνιο πίσω από το άλλο.

Δυστυχώς για τη χώρα αυτή είναι η κατάληξη μιας πορείας η οποία ξεκίνησε με τη πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και πέρασε μέσα από της «Βαρουφάκειες Συμπληγάδες» της «περήφανης  διαπραγμάτευσης» για να καταλήξει στην επιβολή των capital controls και στη συνέχεια στην άνευ όρων συνθηκολόγηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015.

Δυστυχώς για τη χώρα τα δύο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ήταν αρκετά για να τινάξουν στον αέρα ότι είχαν πετύχει οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. στην προσπάθεια σταθεροποίησης της  οικονομίας. Τα οικονομικά μεγέθη όπως αυτά πλέον επίσημα αποτυπώνονται δείχνουν την πολύ σκληρή πραγματικότητα. Εξάλλου ακόμη και όσοι δεν παρακολουθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, βλέπουν την πραγματικότητα γύρω τους.  Μικρές επιχειρήσεις που μαραζώνουν, ελεύθεροι επαγγελματίες που αδυνατούν να καλύψουν όχι τα προς το ζην, αλλά ούτε καν τα λειτουργικά τους έξοδα, έμποροι που πολλές ημέρες ανοίγουν και κλείνουν τα καταστήματα τους χωρίς να κάνουν σεφτέ, επιστήμονες που όσα πτυχία και να διαθέτουν, σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να πληρώσουν  τη δυσβάστακτη φορολογία που τους επέβαλε η  αυτοαποκαλούμενη φιλολαϊκή αριστερή κυβέρνηση.

Δυστυχώς για τη χώρα ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές της συμπολίτευσης υπέγραψαν ένα τέταρτο δυσβάστακτο μνημόνιο δεσμεύοντας  τη χώρα στη λογική των πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. Είναι ίσως το πιο επαχθές κομμάτι του τέταρτου μνημονίου το οποίο η Ν.Δ. όταν γίνει κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί να αλλάξει. Με πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να φτάνουν το 3,5% ετησίως , όπως υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει περίπτωση να παραμείνει υγιής οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, οποιουδήποτε μεγέθους. Και η χώρα μας  χωρίς υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς ισχυρό και δυναμικό ιδιωτικό τομέα και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, δεν έχει καμία τύχη να ξεφύγει από την καταστροφική πορεία προς τον πάτο του πηγαδιού.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Στο "Φλυτζάνι" των Αγράφων ο Σ.Π.Ορ.Τ.

Επόμενο άρθρο

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών