Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δύο χρόνια Κυβέρνησης ΝΔ: Θέλει αρετήν και τόλμην η… φιλελεύθερη πολιτική!

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Δύο χρόνια Κυβέρνησης ΝΔ: Θέλει αρετήν και τόλμην η… φιλελεύθερη πολιτική!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Πέρασαν δύο χρόνια από τις Εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019… που σημαδεύτηκαν από απρόβλεπτα και δραματικά γεγονότα (πανδημία κόβιντ19 από Μάρτιο 2020-φυσική καταστροφή Ιανού/Σεπτέμβριο 2020 – Μήδειας στην Αττική – επί βδομάδες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πλούσια προάστια κ.α).

|. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν με ισχυρό ποσοστό το φιλελεύθερο πρόγραμμα της ανανεωμένης Νέας Δημοκρατίας, της σύγχρονης Κεντροδεξιάς.

1. Καταψηφίστηκε ο “επιδοματικός” κρατισμός που περιλαμβάνει -πρωτίστως- και τις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις που τρέφονται από τις προμήθειες του Κράτους, η υπερφορόλογηση των δημιουργικών δυνάμεων, της μεσαίας τάξης και επαγγελματιών μέσω των φόρων περιουσίας (ΕΝΦΙΑ… στην πρώτη κατοικία), των υπερβολικών έμμεσων φόρων (ΦΠΑ 24%!!!) και εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχών).

2. Καταψηφίστηκε η απολίτικη-καθαρά καιροσκοπική – συμμαχία του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων με την εξτρεμιστική-αναχρονιστική κίνηση των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων”….

3. Υπερψηφίστηκαν η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, οι φιλελεύθερες τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, το ασφαλιστικό, το εργασιακό, τον επενδυτικό και κοινωνικό τομέα και τον εκδημοκρατισμό των φορέων (Αυτοδιοίκηση-Αστυνομία-μεταναστευτικό).

||. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τόλμησε βασικές Μεταρρυθμίσεις, πολλές σωστές και λιγότερες σε λάθος κατεύθυνση, ώσπου εμφανίστηκε ο κόβιντ19, είτε ως φόβος, είτε ως πρόσχημα για …φρενάρισμα του φιλελευθερισμού…

1. Η εξυγίανση του ομίλου ΔΕΗ υπήρξε σημαντικότατο βήμα εκσυγχρονισμού και αναπτυξιακό άλμα.
2. Η εργασιακή μεταρρύθμιση, επίσης, συμβάλλει στην ανάπτυξη και μεγέθυνση των οικονομικών στον ιδιωτικό τομέα.
Η πολιτική βούληση στο απαράδεκτο σύστημα συνταξιοδότησης (απάνθρωπη καθυστέρηση, εμπαιγμός πολιτών) ανακουφιστική και αξιέπαινη.

3. Η απόκρουση των εισβολέων από τον Έβρο (χειμώνα 2020), καθοριστική για την τόνωση του αισθήματος εθνικής ασφάλειας και την προάσπιση των συνόρων Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ψήφος στους απόδημους με διακομματική συναίνεση… Πατριωτική υψηλή κίνηση!

4. Οι πρώτες, έστω και δειλές, επενδύσεις στη Χώρα μας (Ελληνικό, ΑΠΕ, σύνδεση Κρήτης με υποβρύχιο καλώδιο ηλεκτρισμού – Σύμβαση για γραμμή 4 Μετρό Αθήνας – βόρειο τμήμα Ε65 στη Δυτική Θεσσαλία κλπ) γεννούν ελπίδα ευημερίας.
Μαζί με το Ταμείο Ανάκαμψης των 32 δις ευρώ και το νέο ΕΣΠΑ!
Εκκρεμούν όμως, η ολοκλήρωση του φράγματος Συκιάς Αργιθέας Καρδίτσας, της Μεσοχώρας Τρικάλων, του Μουζακίου… πότε θα πάρει -έμπρακτα- ξεκάθαρη θέση η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας;

5. Η ενίσχυση γεννήσεων παιδιών (2000€), του Ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αποζημιώσεων για Ιανό και η καινοτομία στο Οικογενειακό Δίκαιο (συνεπιμέλεια) μειώνουν τις ανισορροπίες και αδικίες.

6. Σε λάθος κατεύθυνση η “Αλλαγή” εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση.
Υπερενισχυμένη αναλογική, απαξίωση Κοινοτήτων και δορυφοροποίηση του Κοινοτισμού – βασικού πυλώνα για τον Ελληνισμό, διαχρονικά…

7. Η εγκληματικότητα αυξάνεται, παρά τα θετικά πρώτα μέτρα (Εξάρχεια).

8. Τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών (θετικό βήμα για την ασφάλεια των βορείων συνόρων μας), καθυστερούν, αδικαιολόγητα και φοβικά, να κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση και η Ελλάδα εκτίθεται στο διεθνές περιβάλλον.

9. Προωθείται μια… “χωλή μεταρρύθμιση” στο ασφαλιστικό σύστημα επικούρησης.
Αντί ρηξικέλευθων τομών, πάλι από φιλελεύθερη, αυτή τη φορά, κυβέρνηση ημίμετρα…..
Για να ανασάνει η οικονομία, να μειωθεί η ανεργία των νέων πρέπει να λιγοστέψουν τα ασφαλιστικά βάρη, οι εισφορές.

|||. Για την επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ (κρατήσεις άνω των 10% του μισθού) πρέπει να εξεταστεί η κατάργηση τους (για νέους) με μια ισορροπημένη αύξηση της εθνικής σύνταξης (484€ από 384€).
Η οποία, μονάχα με την αύξηση του ΑΕΠ μπορεί να επιτευχθεί κατά βιώσιμο τρόπο!

Χάθηκε μια ευκαιρία με το νόμο Γιαννίτση το 2001.
Επιβαρύνθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός και χρεοκόπησε η ελληνική οικονομία! (2010-18).

|V. Η νέα κυβέρνηση δεν δίνει, ως οφείλει, ιδιαίτερο βάρος στη δημοσιονομική εξυγίανση, τον ισοσκελισμό εσόδων – δαπανών, την μείωση ανισοτήτων και ενδοπεριφερειακών διαφορών (πχ Ανατολικής – Δυτικής Θεσσαλίας)…

Με επίκληση τις επιπτώσεις της πανδημίας, η “επιδοματική” λογική έχει κυριαρχήσει και όλοι -σχεδόν- είναι με …. απλωμένο χέρι!

Ναι στην κοινωνική προστασία αδυνάτων, όμως κάποιοι πρέπει να προσέχουν και την επάρκεια του Δημοσίου Ταμείου!
Διότι η… δεύτερη πλάνη – (χρεοκοπία)… χείρων της πρώτης…!

V. Η Νέα Δημοκρατία, έχασε την πρώτη ευκαιρία το 2004 να επανιδρύσει το σπάταλο και αναποτελεσματικό κράτος…” ΠΑΣΟΚοποιήθηκε” και ακολούθησε την ίδια…κρατικίστικη πολιτική, που έριξε στα βράχια την εκσυγχρονιστική πολιτική Σημίτη και φυσικά συνέχισε και “απογείωσε” η “φιλολαϊκή” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015-19…

√ Η Νέα Δημοκρατία στον τρίτο χρόνο εξουσίας, είναι η ώρα να εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα…..

√ Να κάνει ομελέτα…. σπάζοντας αυγά…

– Με την ανησυχία και σκέψη στις επόμενες γενιές και όχι… εκλογές.

√ Με Ανανέωση της κομματικής ζωής και σεβασμό στη γνώμη των μελών και φίλων και όχι μόνο των ισχυρών ελίτ και στοιχειωμένου μηχανισμού βαρόνων και κομματαρχών…

Πριν χαθεί και άλλο η εμπιστοσύνη των νέων και των ενεργών πολιτών στους Πολιτικούς και την Πολιτική…
Προτού γίνουμε… Γαλλία με συνειδητή αποχή 63%…!

Καλό υπόλοιπο τετραετίας με έργα και δίκαιη κατανομή πόρων σε αστικά κέντρα, Ορεινές και νησιωτικές περιοχές!

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ – Δήμαρχος Αχελώου-Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας




Total
0
Shares
Previous Article
perifereia thessalias koronoios elegxoi 1

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έλεγχοι παντού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τον κορωνοιό

Next Article
Στερεώνει το βράχο του Σπηλαίου της Θεόπετρας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στερεώνει το βράχο του Σπηλαίου της Θεόπετρας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”