Δραστηριότητες των φοιτητών Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας

 Την Πέμπτη 6-4-2017, οι φοιτητές του 6ου εξαμήνου της κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας παραγωγής και διανομής τροφίμων PFS – Παπαγεωργίου Food Service ABEE, που λειτουργεί στη Λάρισα από το 1991. Εκεί ξεναγήθηκαν από στελέχη της επιχείρησης στις ιδιόκτητες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής γύρου και κρεατοσκευασμάτων που αποτελούνται από τη μονάδα παραγωγής, τα ψυγεία συντήρησης – κατάψυξης, τους αποθηκευτικούς χώρους των προϊόντων, το τμήμα logistics και τα γραφεία διοίκησης. Επίσης ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης αλλά και την οικονομική πορεία της επιχείρησης. Στη συνέχεια παρατέθηκε στους φοιτητές πλούσιος μπουφές με όλα τα προϊόντα της επιχείρησης.

 Τους φοιτητές, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν ιδιαιτέρως από την επίσκεψη, συνόδευσαν οι καθηγητές του τμήματος κ.κ. Αμοιράδης Χρήστος και Τσουβαλά Καλλιόπη. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παπαγεωργίου προσωπικά και τους ικανούς συνεργάτες του για την θερμή υποδοχή και την άψογη φιλοξενία που παρείχαν στους φοιτητές.

 Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου. Εκεί έγινε ξενάγηση στους χώρους  και ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία οινοποίησης, τις ποσότητες και τα προϊόντα του συνεταιρισμού. Ευχαριστούμε επίσης πολύ τον κ. Διευθυντή και τους συνεργάτες του συνεταιρισμού για την υποδοχή και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

episkepsi Papageorgiou 1

episkepsi Papageorgiou 2

episkepsi Papageorgiou 3

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ COFFEE ISLAND

 Την Πέμπτη 30-3-2017 στο εργαστήριο Εστιατορικής της κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στα πλαίσια του   εργαστηριακού μαθήματος  Μπαρ – Ποτά – Οινολογία, ήταν καλεσμένος ο κ. Θωμάς Παπαδημητρίου, υπεύθυνος καταστήματος Λάρισας της γνωστής αλυσίδας coffee island.  Η συνεργάτιδα του, κ. Κωστοπούλου Ελένη, η οποία είναι και φοιτήτρια του τμήματος, έκανε μια αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση με θέμα τον κόσμο του καφέ, από το στάδιο παραγωγής, επεξεργασίας και διανομής της πρώτης ύλης έως και το στάδιο παρασκευής  και παράθεσης του γνωστού αφεψήματος. Στη συνέχεια παρουσίασε την εταιρία, αναφέροντας την ιστορία, την φιλοσοφία, του στόχους, τον τρόπο οργάνωσης, το μέγεθος αλλά και την οικονομική της πορεία. Ακολούθως παρουσίασε τα προϊόντα της επιχείρησης, επεξηγώντας και τον τρόπο παρασκευής τους. Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο κ. Παπαδημητρίου και η κ. Κωστοπούλου προχώρησαν στην παρασκευή  με επίδειξη των αφεψημάτων και τα μοίρασαν στους φοιτητές.

 Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παπαδημητρίου για την άμεση και ανιδιοτελή ανταπόκριση του στην πρόσκληση του καθηγητή του εργαστηρίου  κ. Αμοιράδη Χρήστου αλλά και για τα υλικά και τις πρώτες ύλες που παρείχε για την επιτυχημένη αυτή παρουσίαση γύρω τον κλάδο του καφέ και των cafe bar.

seminario coffee island 1

seminario coffee island 2

seminario coffee island 3

seminario coffee island 4
Total
0
Shares