Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Καρδίτσας: Ξεκινούν την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου οι εργασίες για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

fotorealistiko3 555x350 1

Δήμος Καρδίτσας: Ξεκινούν την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου οι εργασίες για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

– Πρόκειται για έργο που αλλάζει το ιστορικό κέντρο της πόλης

Ξεκινούν την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, οι εργασίες για την κατασκευή του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην πόλη της Καρδίτσας. Πρόκειται για μια παρέμβαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο κεντρικό πεζόδρομο, που θα αλλάξει τα δεδομένα τόσο για το εμπόριο όσο και για την γενικότερη εικόνα της πόλης. Οι εργασίες θα αρχίσουν από τον κεντρικό πεζόδρομο Στ. Λάππα και με κατεύθυνση από την Α. Παπανδρέου προς την κεντρική πλατεία «Ελευθερίας». Όπως είναι κατανοητό για την ολοκλήρωση του έργου, θα χρειαστεί να γίνουν εργασίες, οι οποίες πιθανά θα προκαλέσουν και όχληση στους πολίτες, αν και θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε αυτή να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Ωστόσο η Δημοτική αρχή ζητά την κατανόηση τόσο των δημοτών όσο και των επαγγελματιών που λειτουργούν στην περιοχή.

Στοιχεία για το έργο

Πρόκειται για το έργο που αφορά στις αστικές υποδομές για τη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου. Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) είναι ένα εγχείρημα που βρίσκει έδαφος σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις αλλάζοντας ολόκληρες περιοχές καθώς καταφέρνει να συνδυάσει την αναβάθμιση των αστικών υποδομών, την διατήρηση της παραδοσιακής εμπορικής ζωής και την σύνδεση της  με το σύγχρονο εμπόριο.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Δήμαρχος δήλωσε: «Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής του έργου που αφορά στον Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Καρδίτσας. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος εμπλέκεται κυρίως στο επίπεδο της δημιουργίας των αστικών υποδομών για την κατασκευή του Open Mall. Με την έναρξη της κατασκευής ουσιαστικά δίνουμε το έναυσμα για να αλλάξει εικόνα ένα σημαντικό κομμάτι του εμπορικού κέντρου της πόλης που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς περιλαμβάνει την οδό Βάλβη με το ξεχωριστό χρώμα της, την οδό Μ. Αλεξάνδρου και φυσικά το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, που αποτελεί μνημείο της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η συγκεκριμένη παρέμβαση η οποία συνδυάζεται και με σειρά άλλων παρεμβάσεων όπως η μεγάλη ανάπλαση της πλατείας Πλαστήρα, η ανακατασκευή – αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, η κατασκευή πεζοδρομίων, οι εκτεταμένες ασφαλστοστρώσεις σημαντικών κεντρικών αρτηριών της πόλης, περιλαμβάνονται σε όσα υλοποιήσαμε και όσα άμεσα προωθούμε ως κεντρικά έργα ώστε να κάνουμε την πόλη της Καρδίτσας μια πόλη με σύγχρονες αστικές υποδομές» Καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Τσιάκος.

Η δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου επιδιώκει την ενίσχυση και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Καρδίτσας. Βασικός στόχος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής αγοράς και την παροχή της βέλτιστης αγοραστικής εμπειρίας. Ταυτόχρονα στοχεύει στην ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και την προσέλκυση αγοραστικού κοινού από άλλες πιο μακρινές περιοχές μέσω της λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής παρέμβασης στον κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο.

Επιμέρους στόχοι είναι :

  • Η ανάδειξη των σημαντικών πολιτιστικών πόρων.
  • Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου και κατ’ επέκταση, ολόκληρης της πόλης.
  • Η βέλτιστη εξασφάλιση της προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας για όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
  • Η βιοκλιματική αναβάθμιση του υπαίθριου χώρου.
  • Ο αειφόρος χαρακτήρας των επεμβάσεων.
  • Η αισθητική και λειτουργική ενοποίηση και αλληλεπίδραση με την ευρύτερη περιοχή.
  • Η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τη ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

Η ανάπλαση επιχειρεί να προσδώσει την τόνωση της τοπικής οικονομίας και να αυξήσει την ροή των επισκεπτών στον δήμο.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 685.451 ευρώ.

pezodromos st.lappa




Total
0
Shares
Previous Article
ekptoseis xeimerines

Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Επισημάνσεις ενόψει χειμερινών εκπτώσεων

Next Article
Agiasmos ydatwn stavros

Θεοφάνεια στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Related Posts

festival volos xorevontaspanellinios 1
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βόλο το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βόλο το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου» Την…