Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Ξαφνικά οι Κυβερνώντες θυμήθηκαν….τις Κοινότητες!… Προτού γίνει της … Γαλλίας!!!

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δημήτρης Παπακώστας: Ξαφνικά οι Κυβερνώντες θυμήθηκαν….τις Κοινότητες!… Προτού γίνει της … Γαλλίας!!!

Προ της επέλασης της υπέρ-μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του κόβιντ19, οι Κυβερνώντες θυμήθηκαν τις Κοινότητες, τα τοπικά κοινοτικά συμβούλια, τους απλούς ενεργούς Αυτοδιοικητικούς ανθρώπους της βάσης ….
Τους αληθινούς στυλοβάτες της τοπικής Δημοκρατίας, της αυθεντικής Αυτοδιοίκησης και Γνήσιας Αποκέντρωσης!
Καλούνται να συνδράμουν στον εμβολιασμό πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές, σε ορεινά και πεδινά χωριά ….(Καταγραφή, εντοπισμό κλπ).
Στις 12 Ιουλίου ξεκινούν οι κινητές μονάδες εμβολιασμών, όπως εξήγγειλαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ….!
Πάντα για τα δύσκολα…..οι ενεργοί πολίτες και Κοινοτικοί Αιρετοί!

|. Επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι Ελλάδα και Ελληνισμός, δίχως των Ελλήνων τις Κοινότητες (6.000 εντός και άλλες τόσες παροικίες εξωτερικού) και τις Ενορίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι οικοδόμημα χωρίς γερά θεμέλια ….που στην ελάχιστη δόνηση κινδυνεύει να καταρρεύσει!

Δυστυχώς η Παρούσα κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Βουλής σε συνεργασία με κάποιους ισχυρούς Αιρετούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ψήφισε νέο εκλογικό νόμο με τον οποίο ουσιαστικά καταργείται η σχετική αυτονομία των 6000 Κοινοτήτων, εγκαταλείπεται η Αποκεντρωτική λογική, προωθείται ο συγκεντρωτικός Δημαρχοκεντρισμός και η δορυφοροποίηση των Κοινοτικών οργάνων.

Η Νέα Δημοκρατία, έχασε την μοναδική ευκαιρία να τολμήσει μια ριζοσπαστική Αποκεντρωτική τομή υπερ του Κοινοτισμού και της ενδυνάμωσης των μονάδων αποκεντρωμένης Αυτο-διοίκησης και να στοιχηθεί μαζί με τους ανθρώπους της βάσης της αυτοδιοίκησης ,τους Κοινοτάρχες και ΚΣ.

Έβαλε απέναντι της χιλιάδες εθελοντές ενεργούς πολίτες και Αιρετούς.

Προτίμησε να στηρίξει τους Δημάρχους μεγάλων αστικών κέντρων….
Στην κάλπη θα φανεί, ποιο είναι ή θα ήταν το σωστό…..

Αρνήθηκε να εξετάσει την πρόταση για χωριστή κάλπη και αυτόνομα κοινοτικά ψηφοδέλτια σε ενδιάμεσο χρόνο (πχ Μάρτιο-Ιούνιο πρώτου έτους δημοτικής θητείας) με δαπάνη εκάστου Δήμου και εποπτεία τοπικού Πρωτοδικείου.
Οι λάθος πολιτικές …. έχουν κακά αποτελέσματα στις κάλπες!

Οι επόμενες τοπικές εκλογές θα γίνουν, βάσει του νέου συγκεντρωτικού νόμου, τον Οκτώβριο 2023, σίγουρα πρωτύτερα θα έχουν γίνει οι Εθνικές εκλογές…..
Μια άλλη Βουλή μπορεί και πρέπει να καταργήσει ή τροποποιήσει τον νόμο 4804/21.

Όσοι πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας (ΕΧΤΑ), στην Αποκέντρωση και τη Συλλογικότητα-Συμμετοχικότητα, οφείλουμε να το παλέψουμε!!! Δεν είναι ποτέ αργά….

Διαφορετικά, προβλέπουμε να γίνεται …..της Γαλλίας ! Μαζική συνειδητή αποχή 63% εκλογέων πολιτών στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές…..
Ένα άλλο δημοκρατικό Αποκεντρωτικό Εκλογικό σύστημα (ούτε απλή αναλογική, ούτε υπερενισχυμένη) με ουσιαστικό ρόλο στις κοινότητες, όχι ως “τρίτο βαθμό” αλλά ως φορείς ενδοδημοτικής αποκέντρωσης και τοπικής Δημοκρατίας…

||. Ένα άλλο “παρανοϊκό μέτρο”που στραγγαλίζει Ορεινές κοινότητες και άγονα νησιά είναι η δήθεν αντικειμενική Γενική Απογραφή Πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ …..

Με ποια κριτήρια κρίνεται σήμερα η μόνιμη κατοικία ενός Πολίτη;

Στην ψηφιακή εποχή μας, των σύγχρονων οδικών αξόνων, της τηλε-εργασίας, οι άνθρωποι μετακινούνται γρήγορα και πολύ τακτικά.
Τρεις μέρες στην πόλη, τρεις στο χωριό στο αγρόκτημα ….
Το πληθυσμιακό κριτήριο είναι πλέον απαρχαιωμένο και αντιαναπτυξιακό…
Οξύνει τις ανισορροπίες και ανισότητες μεταξύ πλουσίων και φτωχών περιοχών.
Εξαφανίζει ζωντανές ενεργές κοινωνίες, τοπικές κοινότητες και αδέσμευτες φωνές !!!!

Δημήτρης Παπακώστας /Αιρετός ΤΑ – ΔήμαρχοςΑχελώου(1999-2006) Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας (25 έτη)




Total
0
Shares
Previous Article
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Θερινός Κινηματογράφος Καρδίτσας: Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 08/07

Next Article
Τηλεοπτικό αφιέρωμα στα Μοναστήρια των Μετεώρων στα τέλη Ιουλίου από το ρωσικό κανάλι REN TV

Τηλεοπτικό αφιέρωμα στα Μοναστήρια των Μετεώρων στα τέλη Ιουλίου από το ρωσικό κανάλι REN TV

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”