Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Πότε επιτέλους Γιατρός στο ΠΙ Βραγκιανών κ Διοικητά 5ης ΥΠΕ ;

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Δημήτρης Παπακώστας: Πότε επιτέλους Γιατρός στο ΠΙ Βραγκιανών κ Διοικητά 5ης ΥΠΕ ;

Ανοιχτή Πρόσκληση -Πρόκληση σε Διοικητή 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς κ Φ Σερέτη

• Σε Περιφερειάρχη κ Κώστα Αγοραστό

• Σε Δήμαρχο Αργιθέας κ Ανδρέα Στεργίου

Θέμα :» Έλλειψη Γιατρού σε απόμακρο άγονο ορεινό Ιατρείο θεσσαλικών Βραγκιανών από μέσα Οκτωβρίου 2022 (ήδη 7 μηνες) – άγονες δυο προκηρύξεις διορισμού / παραιτήσεις γιατρών / θέσπιση ισχυρών κινήτρων από Περιφέρεια – Δήμο όπως στον δήμο Αγράφων και Στερεάς Ελλάδας»

Η ολιγωρία και αδιαφορία των αρμοδίων αρχών για πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα σε απόμακρα ορεινά της Θεσσαλίας έχουν φθάσει στο απόγειο …!

^Η γραφειοκρατία και το αναποτελεσματικό σύστημα διορισμού γιατρών υπαίθρου στερεί επι μήνες και χρόνια από τους ορεινούς δημότες μας το απαράγραπτο συνταγματικό δικαίωνα για γιατρό – υγεία.

^^ Η ανασφάλεια κτύπησε … κόκκινο.

Η πρόσκληση για επιτόπια επίσκεψη του κ Διοικητή ΥΠΕ ή Υποδιοικητή έχει απορριφθεί σιωπηρά …ως τώρα.

• Η Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή αρνούνται να αναδείξουν δυναμικά το μείζον πρόβλημα για υπερήλικες και παιδιά.

• Γιατροί αρνούνται να τοποθετηθούν στα απόμακρα ιατρεία με επίκληση απαράδεκτων ισχυρισμών και χωρίς να υφίστανται ουδεμία κύρωση…

^ Γιατροί που διορίζονται δεν αξιολογούνται για επάρκεια τους , κάτοικοι παραπονούνται ότι στερούνται ιατρικής τσάντας , ακουστικών και … πιεσόμετρου.

^ Φυσικά μιλάμε για εξαιρέσεις – όμως υπαρκτές , διότι οι περισσότεροι τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη και εργάζονται άοκνα και με ευαισθησία για τον άνθρωπο , όταν και εάν δεχθούν διορισμό τους.

• Γενικώς το σύστημα Υγείας Υπαίθρου έχει καταρρεύσει , ισοπεδωτικό και αναχρονιστικό.

Επιβάλλεται η Επανίδρυση – η Αναγέννηση – νέο Στήσιμο εκ βάθρων.

^ Αν οι Αιρετοί δεν πάψουν να σιωπούν επικαλούμενοι …αναρμοδιότητα , αν δεν πάρουν δυναμική πρωτοβουλία για ανάδειξη του οξύτατου ζητήματος, τότε τα χωριά θα αδειάσουν και από τους τελευταίους υπερήλικες που αναζητούν ιατρική παρουσία και ασφάλεια.

————

Προτάσεις έχουμε υποβάλλει εδώ και καιρό:

—————///————-

1. Ισχυρά νέα κίνητρα από Δήμο και Περιφέρεια Θεσσαλίας , όπως επιτυχώς κάνουν η Στερεά και ο Αγράφων.

2. Νέα κατηγορία απόμακρων  και υπέρ-άγονων ιατρείων ( πχ απόσταση από πλησιέστερο Νοσοκομείο > 60 χλμ ή από ΚΥ > 30 χλμ.

^ Διπλάσια αμοιβή γιατρών σε απόμακρα ΥΠΕΡάγονα ιατρεία – ορεινά και μικρά νησιά (άρθρο 101 παρ 4 Σ).

^ Άλλο το άγονο ιατρείο πχ Δρακοτρυπας σε απόσταση λίγων χλμ και άλλο των Βραγκιανών ή Αργυρίου κα

3. Υποχρεωτική συμβολή Δημοτικού Ταμείου για κτίρια ιατρείων – φύλαξη – καθαριότητα – θέρμανση – κλιματισμός κα  με ελάχιστο ποσοστό επι των ΚΑΠ ( τακτικά έσοδα) πχ 5- 10 % ετησίως . Το ίδιο αναλογικά και από έσοδα Οικείας Περιφέρειας (σήμερα ισχύει δυνητικά).

4. Όταν τα ιατρεία κενά , η νοσηλεύτρια του «Βοήθεια στο Σπίτι»Δήμου να επιφορτίζεται με καθήκοντα για πρώτες βοήθειες με παρουσία της στο ιατρείο  (μέτρηση πίεσης , σακχάρου κλπ).

5. Ίδρυση κοινωνικού ιατρείου από Δήμο και σύμβαση με Γιατρό ( μέλος ΙΣΚ) και έως τότε ανα τριήμερο επίσκεψη γιατρού στα χωριά που το ιατρείο τους είναι χωρίς Γιατρό.

Άλλως κινητή μονάδα ανα 10ημερο. Με ευθύνη 5ης ΥΠΕ και αρμοδίων φορέων με συμμετοχή στα έξοδα ΟΤΑ.

Φυσικά δεν αισιοδοξούμε: αφού επι 4 έτη άρνηση για ίδρυση Δημ. κοιν. παντοπωλείου.

•Η Αυτοδιοίκηση ως ο πλησιέστερος θεσμός προς τον πολίτη υποχρεούται να σηκώσει και βάρη που αντιστοιχούν στο αδιάφορο κεντρικό κράτος ! Υπέρ των Δημοτών της …

^Να ψάχνει διαρκώς για βέλτιστες λύσεις.
^ Να ασκεί τον πρωταρχικό πολιτικό θεσμικό ρόλο της , να μην αρκείται στην …απλή διαχείριση κρατικών πόρων που λαμβάνει από το κράτος.
^Να καταξιώσουν οι διοικούντες το θεσμό του Αιρετού Αντιπροσώπου!

•• Διαφορετικά η ΤΑ θα απαξιώνεται , οι δημότες θα απέχουν από τα κοινά και θα ταυτιστούν οι εκλεγμένοι στα τοπικά αξιώματα με …«Διαχειριστή Πολυκατοικίας» με μοναδικό ενδιαφέρον την καταβολή μισθών σε υπαλλήλους και εξωτερικούς …

••• Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ Διοικητή να επισκεφθεί τα Βραγκιανά , να συγκαλέσει ειδική σύσκεψη με Αιρετούς Δήμου Αργιθέας και Περιφ Θεσσαλίας για την αναγκαία επείγουσα τολμηρή Μεταρρύθμιση που έχουν ανάγκη τα ορεινά της Θεσσαλίας.

^ Το ΔΣ Αργιθέας να συνεδριάσει στην ΔΕ Αχελωου με μοναδικό θέμα την ιατρική κάλυψη με γιατρούς που θα έχουν την όρεξη – γνώση και προσόντα.

* Με ρητή επιφύλαξη για ο τι ήθελε συμβεί …

Δημήτρης Παπακώστας 10-5-23

Αιρετός ΤΑ Αχελώου  Αργιθέας (25 έτη)




Total
0
Shares
Previous Article
Skalkos Agorastos

Δ. Σκάλκος: Ολοκληρώνεται με απόλυτη ασφάλεια το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Next Article
wine spirits ekdilosi krasi Thessalia

Το πρώτο Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου και Αποσταγμάτων το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα

Related Posts

klokotos astynomia diakopi
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Βόλου: Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω ειδικής μεταφοράς μεταλλικού σκελετού γέφυρας

Δήμος Βόλου: Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω ειδικής μεταφοράς μεταλλικού σκελετού γέφυρας Από τον Δήμο Βόλου ανακοινώνεται ότι…
Αποτελέσματα Εκλογών για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα Στις 23/04/2024,…