Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Οι ορεινοί Θεσσαλοί στις κάλπες θα ρίξουν… οργή !

Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Δημήτρης Παπακώστας: Οι ορεινοί Θεσσαλοί στις κάλπες θα ρίξουν… οργή !

Ο Αύγουστος είναι ο… διπλός, «ο παχύς» μήνας του γλεντιού, του ξεφαντώματος και μεγάλων γιορτών:
Του Σωτήρος 6 Αυγούστου, Της Παναγίας 15 Αυγούστου, α λ λ ά και της επιστροφής όλων των αποδήμων πατριωτών στις κοινότητες των προγόνων, των αθώων παιδικών χρόνων, εδώ που έχουν τα πατρικά σπίτια, τις εστίες καταφυγής εν ώρα ανάγκης και φόρτισης ψυχικών τους μπαταριών …

•Είναι ο μήνας που οι δημότες έρχονται σε επαφή με αιρετούς ΤΑ και πολιτικούς Βουλευτές που περιοδεύουν από χωριό σε συνοικία για να αφουγκραστούν τις αγωνίες και τα άγχη των τοπικών κοινωνιών.

•• Στα Θεσσαλικά Βραγκιανά και στα περισσότερα αργιθεάτικα χωριά οι εθελοντές των πολιτιστικών συλλόγων οργανώνουν πλούσιες εκδηλώσεις, συνελεύσεις, ημερίδες.
Μαζί με ΟΤΑ – Δήμο – Περιφέρεια.

^ Στις 11 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία Αη Δημήτρη Βραγκιανών έγινε έντονος διάλογος για ζωτικά αιτήματα που εκκρεμούν επί πολλά χρόνια.
@ Ασφαλτόστρωση σχολικού χωματόδρομου 6 χλμ Ρογκίων που συνδέει Καρδίτσα με Ευρυτανία.
Ενώ οι μελέτες είναι έτοιμες, φως στον ορίζοντα δεν φαίνεται.

• Ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός αρνείται πεισμόνως -επί 12 χρόνια- να επισκεφθεί επί τόπου για να αντιμετωπίσει τους γονείς, τους μικρούς μαθητές, τους κτηνοτρόφους της ορεινής πατρίδας, να δώσει εξηγήσεις λογικές στους οργισμένους κατοίκους, να εξαγγείλει σαφές χρονοδιάγραμμα και δημοπράτηση ασφάλτου.

^ Να πει δημόσια: φταίει η κυβέρνηση και ο Υπ. Υποδομών που δεν εγκρίνει την πίστωση (6 εκατ. κατά την εκτίμηση Περιφέρειας Θεσσαλίας – περί τα 3 εκατ. κατά λογική εκτίμηση δική μας) ή
η Περιφ. Αρχή που έχει εγκαταλείψει τις απόμακρες ορεινές περιοχές (κοιλάδας Αχελώου – Αργιθέα – Σήραγγες Συκιάς / 5 Αδέλφια – Β Μάραθο / Αργύρι – όρια / Καροπλέσι, Ρογκάκια κλπ κλπ), κατά ευθεία παράβαση των ευρωσυνθηκών και αρ. 101 Παρ. 4 Συντάγματος – ΕΧΤΑ.

^^^ ΤΕΛΟΣ στα ΨΕΜΑΤΑ :

•• Μεταφέρουμε στους Κοινοβουλευτικούς Καρδίτσας την οργή των δημοτών, την απόφαση να στείλουν σαφές «μήνυμα» στην κάλπη όποτε στηθεί …!

Καλούμε τον Περιφερειάρχη εντός Αυγούστου να περιοδεύσει στην άκρη της Θεσσαλίας, στο οικολογικό απόθεμα όλης της Περιφέρειας.

Να πει αλήθειες και να αναλάβει ευθύνες του.

Ο Τοπικός Αντιπεριφερειάρχης να δώσει λύσεις επί τόπου (από Αύγουστο 2020 έχει να ανεβεί Αχελώο).

••• Η Κυβέρνηση – ο Υπουργός Υποδομών – ο Υπουργός Δικαιοσύνης – οι Βουλευτές ΝΔ να εγκρίνουν τα αναγκαία κονδύλια για επείγοντα έργα με επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών Υποδομών (όχι της τοπικής ΔΤΕ για ευνόητους λόγους).
^^ Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αττική – η Θεσσαλονίκη – οι πρωτεύουσες νομών …
^^^ τα κόμματα και η μείζων αντιπολίτευση ΠΣ να στηρίξουν με επίσκεψη επιτόπια !

* Το ΔΣ Συλλόγου χρωστάει στον κόσμο μας, να δημοσιεύσει το Ψήφισμα της Συνέλευσης και μαζί με Δημοτική Αρχή να μεταβούν τάχιστα στην Λάρισα και να προσκαλέσουν τον Ηγέτη επί 12 έτη της Θεσσαλίας να επισκεφθεί τα Βραγκιανά – τα Ρόγκια, έστω …και μέσω Στερεάς Ελλάδας.

* Σημειωτέον ότι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φ. Σπανός με τον εργατικό αντιπ/ρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιό έκανε ασφαλτόστρωση ενός χλμ εντός θεσσαλικού εδάφους (Αργύρι – γέφυρα Αυλακίου / Καταφυλλίου) και παραδίδεται σύντομα η νέα γέφυρα Τέμπλας – επί Αχελώου: Ευρυτανία- Αιτωλοακαρνανία.

•Φίλοι όλοι ! Αλλά στις κάλπες πλέον οι πολίτες θα είναι αυστηρότατοι !

^ Ο αγώνας διαρκής – συνεχίζεται !

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ 25 έτη
Π. Εν. Αργιθεατών Θεσσαλών




Total
0
Shares
Previous Article
Τάσος Τσιαπλές: Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα - Τάσος Τσιαπλές: Να αποσυρθεί η άθλια ρύθμιση της κυβέρνησης για εργασία έως τα 74 έτη Τάσος Τσιαπλές: Να αποσυρθεί η αντισυνδικαλιστική ρύθμιση της κυβέρνησης για τις απεργίες σε Περιφέρειες και Δήμους - Η αντισεισμική θωράκιση επιτακτική ανάγκη - Τάσος Τσιαπλές: Άμεσες λύσεις στα προβλήματα της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης στη Θεσσαλία - Το νέο ΕΣΠΑ και το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης» είναι κλεμμένα χρήματα του εργαζόμενου λαού που προορίζονται για τους καπιταλιστές - Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ - Ενεργειακές κοινότητες, όχημα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της ενέργειας

Τάσος Τσιαπλές: Ο ακριβός και προβληματικός σιδηρόδρομος

Next Article
Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 15 Αυγούστου η εικαστική εγκατάσταση «Νοσταλγία» των Fenok και Basile στο Φανάρι

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 15 Αυγούστου η εικαστική εγκατάσταση «Νοσταλγία» των Fenok και Basile στο Φανάρι

Related Posts