Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Η Λογοδοσία και Απολογισμός Πεπραγμένων θεμελιώδη καθήκοντα των Δημοτικών Αρχών και Αιρετών όλων των Παρατάξεων!

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Η Λογοδοσία και Απολογισμός Πεπραγμένων θεμελιώδη καθήκοντα των Δημοτικών Αρχών και Αιρετών όλων των Παρατάξεων!

Ο μήνας Ιούνιος, σε 12 μέρες μας αποχαιρετά – και έως σήμερα δεν υπάρχει δημόσια ανακοίνωση των Δημοτικών Αρχών για ορισμό της Ειδικής Συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων με θέματα :

• Διοίκηση Δήμου- Οικονομική κατάσταση (Απολογισμός Πεπραγμένων) & Εφαρμογή Προγράμματος Δημοτικής Δράσης – όπως ρητά προβλέπεται από το νόμο (άρθρο 217 Δημοτικού Κώδικα – ΔΚΚ).
|. Η ειδική αυτή συνεδρίαση του ΔΣ γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου κάθε έτους και ανακοινώνεται πριν (15) τουλάχιστον μέρες.
√ Καλούνται κάτοικοι και φορείς του Δήμου (Παρ 2) – το ΔΣ επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης (Παρ 3).
Τοποθετούνται όλοι οι Αιρετοί, από όλες τις παρατάξεις, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, δημότες και κάτοικοι. (Παρ 4-5).
√ Σε περίπτωση απραξίας της Δημοτικής Αρχής, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή ως προβλέπεται με τις διατάξεις για τη λειτουργία του συλλογικού οργάνου, του ΔΣ εκάστου Δήμου (Παρ 6).
||. Πέρυσι 2020 δεν έγινε ο Απολογισμός Πεπραγμένων. Έχουν παρέλθει 700 και πλέον ημέρες από τις εκλογές 2019 και 22 μήνες – (660 μέρες) από εγκατάσταση νέων Αρχών και η ενημέρωση των δημοτών είναι ελλιπέστατη και ισχνή.
• Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί και αφορά όλους τους Αιρετούς και των τριών δημοτικών παρατάξεων, που εκπροσωπούνται στο ΔΣ Αργιθέας.
|||. Με δικαιολογία ή πρόσχημα τον Covid19 – σημειωτέον η Αργιθέα είναι απολύτως καθαρή και ελεύθερη (Covidfree) περιοχή – αποφεύγονται οι δια ζώσης συζητήσεις και ουδέν αίτημα υποβάλλεται στα αρμόδια υπουργεία για, επιτέλους, …”λήξη συναγερμού” και επαναλειτουργία των δημοκρατικών θεσμών κατά το πρότυπο του Εθνικού Κοινοβουλίου.
• Έργα δεν υλοποιούνται ή πολύ λίγα – παρότι το Ταμείο είναι υπερπλήρες από την προηγούμενη Διοίκηση και τα κονδύλια της Κυβέρνησης, πολιτική δεν παράγεται, ελλιπής η ενημέρωση και αδρανοποίηση των ενεργών πολιτών, ήτοι: μελαγχολία και… Σιωπητήριο!
|V.  Ρωτάμε καλόπιστα την Δημοτική Αρχή, τον Πρόεδρο ΔΣ Αργιθέας και τους Αιρετούς όλων των παρατάξεων:
1. Προτίθενται να λειτουργήσουν όπως οι μεγάλες ανάγκες απαιτούν και με σεβασμό στην εντολή των Αργιθεατών και τον ουσιαστικό θεσμικό ρόλο τους.
2. Το ΔΣ θα αρχίσει να επαναλειτουργεί δημοκρατικά, συλλογικά και όλα τα μέτρα προστασίας (και όχι φοβίας) κατά του Covid19, σε συνεννόηση με ΔΣ ΠΕΔ Θεσσαλίας και ΚΕΔΕ ;
3. Θα γίνουν Συνεδριάσεις σε Δημοτικές Ενότητες Αχελώου – Αργιθέας και Ανατολικής; Όπως τα προηγούμενα χρόνια…..
• Υπάρχουν επείγοντα αιτήματα που ζητούν λύση και προώθηση:
√ Οχετός Ρέμα Επισκοπής Δένδρο Βραγκιανών – παιδική χαρά κ πλατεία Αγίου Δημητρίου – περίφραξη – τοίχος από στροφή Γυμνασίου έως παλιά Αστυνομία – Αντιπλημμυρικό πλατείας – τοίχος Αγίου Νεκταρίου – ΦΟΠ Άγιο Ιωάννη – ιρλανδική διάβαση πρατήριο καυσίμων Βραγκιανών – έργα ύδρευσης Αργυρίου – Ασφαλτόστρωση δρόμου Επισκοπής (Λαγκαδάκια) – και προς Ραϊνίστα – συντήρηση κτιρίου Γυμνασίου – Σχολείου Νεοχωρίων – Ρογκίων – τσιμεντοστρωσεις σε Καταφύλλι – Αργύρι – Μάραθο – Βραγκιανά κλπ./ Αίτημα Δημότη Νεχώρια κλπ.
√ Ενημέρωση για πορεία διαδικασιών νέου Υδροηλεκτρικού έργου Καταφυλλίου Αχελώου – επαφές με ιδιοκτήτρια Εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ, έργο πνοής για την ευρύτερη ορεινή περιοχή της κοιλάδας Αχελώου ποταμού και νότιας Πίνδου.
Για ανταποδοτικά έργα και ωφέλειες από Αιολικά Τυμπάνου (ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ – ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ – ΝΟΣΤΙΡΑ κλπ).
√ Ποιες οι παραστάσεις σε Περιφερειάρχη και Υπουργούς για χρηματοδότηση έργων Ασφάλτου, Ρόγκια – Βραγκιανών και Αργύρι – όρια Αιτωλοακαρνανίας κλπ.
Για βατότητα κεντρικών δρόμων (λακούβες, πλέγματα, σήμανση).
Για έργα Υπουργείου Υποδομών (143.000.000€) αποκατάσταση Ιανού.
√ Ποιος ο προγραμματισμός για Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, για Ανακύκλωση, εκσυγχρονισμό λαμπτήρων, διάθεση στα ΚΣ ποσοστό τοπικών εσόδων (μισθώματα κεραίες κινητής τηλεφωνίας κλπ), για αναπροσαρμογή (μείωση) δημοτικών τελών λόγω αύξησης επιφανειών ακινήτων που δηλώθηκαν, στήριξη απόρων οικογενειών και παιδιών, ενίσχυση γιατρών κλπ.
• Παρακολουθούμε – Παρεμβαίνουμε – Προτείνουμε !
Δημήτρης Παπακώστας
Συντονιστής Πατριωτικής Εναλλακτικής Αργιθεατών /17-6-21.



Total
0
Shares
Previous Article
«Άνθρωπος αληθινός μου λείπει»

«Άνθρωπος αληθινός μου λείπει»

Next Article
sumaher1

Ο Μαζέπιν δεν κάνει χάρες στον Σουμάχερ

Related Posts