Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Αυτοδιοίκηση χωρίς συλλογική ενεργητική δράση… καταντάει απλή διαχείριση

Δημήτρης Παπακώστας
 Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Αυτοδιοίκηση χωρίς συλλογική ενεργητική δράση… καταντάει απλή διαχείριση

Κλείνουν δύο χρόνια από τις Τοπικές εκλογές του Μαΐου 2019, που έγιναν με το σύστημα απλής αναλογικής (νόμος Σκουρλέτη).

Η δραματική υγειονομική κρίση (covid19) που ενέσκηψε τον Μάρτιο 2020 σε συνδυασμό με τον καταστροφικό Ιανό (Σεπτέμβριο 2020) άλλαξε όλα τα τοπικά και πολιτικά δεδομένα, πάγωσε έργα και συλλογικές διαδικασίες.

Η πανδημία άλλοτε ως λογικό επιχείρημα, άλλοτε ως… πρόσχημα για απραξία, μεταβάλλει όλο το τοπίο και μας αναγκάζει να επαναξιολογήσουμε βασικές αρχές και προτάγματα, εφόσον επιμένουμε να αγαπάμε τα πάτρια εδάφη, τις γενέθλιες κοινότητες μας, την Γη των πατεράδων και μανάδων μας.

Εφόσον πιστεύουμε στο μέλλον και την προοπτική οικοανάπτυξης της ορεινής πατρίδας, της Αργιθέας των 20 Κοινοτήτων, που αποτελεί οικολογικό απόθεμα ολόκληρης της Θεσσαλίας με πλούσιους φυσικούς πόρους – νερά κοιλάδας Αχελώου ποταμού, αέρας, πέτρα, υγιεινό κλίμα, καθαρό περιβάλλον, ανθρώπινη φιλοξενία, αυθεντικό δημοτικό τραγούδι και χορό, σπάνιες γεύσεις …..!

1. Η νέα Δημοτική αρχή Αργιθέας τώρα που βγαίνουμε από την πανδημία πρέπει να παρουσιάσει τον Απολογισμό Πεπραγμένων διετίας και να δημοσιοποιήσει τον προγραμματισμό Έργων και Δράσεων για το καλοκαίρι 2021-2022.

Έργα ακούει ο κόσμος και Έργα δεν βλέπει έως τώρα (700 μέρες )….
Παρότι η προηγούμενη Διοίκηση άφησε πολλά χρήματα (άνω των 2.500.00€) και η κυβέρνηση εξαγγέλλει έργα αποκατάστασης πολλών εκατομμυρίων ευρώ….

Όταν η Διοίκηση εξαντλείται στην απλή γραφειοκρατική διαχείριση, τότε η διαχείριση εξαντλεί την ίδια την πολιτική, παγώνει τη συμμετοχή, αδρανοποιεί τους ενεργούς πολίτες….η Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε κενό γράμμα….

2. Η Αντιπολίτευση (Μείζων) ως θεσμικός πυλώνας της Τοπικής Δημοκρατίας είναι η ώρα να ενεργοποιηθεί υπέρ των Δημοτών που εκπροσωπεί και την ψήφισαν, κινώντας τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασυγκρότησης και ανανέωσης της, με ειλικρινή βούληση, περίσκεψη και αλληλοσεβασμό.

Όταν πάσχει…η Αντιπολίτευση, τότε και η Συμπολίτευση υπολειτουργεί και το ανώτερο συλλογικό όργανο το ΔΣ, μαραίνεται και δεν παράγει πολιτική.

Παρήλθε ικανός χρόνος και είναι η στιγμή (έως τον Ιούλιο) να δρομολογήσουμε με κοινή απόφαση τις αναγκαίες διαδικασίες.

√ Μέσα στον Μάιο – αρχές Ιουνίου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
√ Εκκρεμότητα σημαντική και κρίσιμη είναι η Γενική Απογραφή Πληθυσμού της ΕΛΣΤΑΤ, που θέλει ομοψυχία και πανστρατιά με Πατριωτική Ενότητα και φλόγα!
√ Ξεκινάνε οδικά έργα από Υπουργείο Υποδομών (143 εκατομμυρίων ευρώ) καινή ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί! Η Αργιθέα δικαιούται μερίδιο ουσιαστικό!

• Ας παραδειγματιστούμε από τις κινήσεις της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Παλαμά, όπου με δημοκρατική εκλογική διαδικασία η παράταξη “Νέα Πορεία Παλαμά” εξέλεξε νέον Επικεφαλής και όργανα.

3. Λόγω της πολύχρονης εμπειρίας και δράσης μου στα κοινά (25 χρόνια Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας) νοιώθω το χρέος και την ευθύνη να πω αλήθειες και να μεταφέρω στους εκλεγμένους εκλεκτούς συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους της “Αργιθεάτικης Συμμαχίας” την αγωνία των ενεργών Δημοτών, τις ανησυχίες της κοινής γνώμης των Αργιθεατών όπου Ελλάδας!

• Απαιτείται τολμηρή ανασυγκρότηση – αναγέννηση της παράταξης που ευαγγελίζεται μόνιμη σταθερή παρουσία, στήριξη των μόνιμων κατοίκων και Κοινοταρχών (Αποκεντρωτικό μοντέλο) και έργα σε όλα τα χωριά με δράσεις κοινωνικής αλληλοβοήθειας των πιο αδύναμων συμπολιτών, στήριξη των άγονων Ιατρείων και Σχολείων, των κοινωνικών Δομών (ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού παντοπωλείου – Βοήθεια στο Σπίτι – Κέντρο Κοινότητας Βραγκιανών Αργιθέας).
Με μαχητική διεκδίκηση πόρων από Κυβέρνηση, κόμματα, Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και Ευρωκονδύλια /ιδιωτική πρωτοβουλία.
Για τα παιδιά,τους μαθητές, τις μητέρες, τον κτηνοτρόφο, τον ηλικιωμένο….

• Χωρίς άκαρπους εναγκαλισμούς και …στρογγυλέματα, αλλά με ισοτιμία και παρρησία !

• Με ενεργό δράση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή….με δημοσιοποίηση των δράσεων μας!

4 Πρωτίστως, ο επικεφαλής -φίλος- Γιώργος Χασιώτης με πολυετή εμπειρία και οι υπόλοιποι πέντε (5) Δημοτικοί Αιρετοί μας, έχουν την κύρια ευθύνη για την κίνηση των διαδικασιών και χάραξη προοπτικής για την Αυτοδιοικητική Συμμαχία .

• Για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου και σύγκληση ευρύτερου σώματος Στελεχών (Αιρετοί ΔΣ – Κοινοτάρχες- ΚΣ- αναπληρωτές ΔΣ κα).

√ Ουδείς μόνιμος…. κανένας αναντικατάστατος!

√ Δημοκρατική Συλλογική Πατριωτική εκλογή όλων με γνώμονα το κοινό καλό και την τοπική αυτονομία της ορεινής Αργιθέας!

• Αποτελεί τη μόνη εναλλακτική,τον σίγουρο δρόμο της εθελοντικής ανιδιοτελούς Προσφοράς στον Τόπο και τους Πατριώτες μας!

….Ο χρόνος αρχίζει να τρέχει αντίστροφα…..το 2023,ο καιρός γαρ… εγγύς!!!

• Φίλοι όλοι… Φιλτάτη η Πατρίδα και η Αλήθεια…..

• Είπα και ομίλησα – πάντα ανοιχτά και δημόσια- αμαρτίαν ουκ… έχω!

Με σεβασμό στην ιστορία όλων ,την προσφορά εκάστου και εκτίμηση…

Δημήτρης Παπακώστας /15 Μαϊου 21.




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Παλαμά: Rapid tests

Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα σήμερα

Next Article
asep 1200

Προσλήψεις: 115 μόνιμες θέσεις στο υπ. Οικονομικών - Πώς να κάνετε αίτηση

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”