Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δ. Τρικκαίων: Με γοργούς ρυθμούς το Κέντρο Φροντίδας ΑμεΑ

Δ. Τρικκαίων: Με γοργούς ρυθμούς το Κέντρο Φροντίδας ΑμεΑ

 

Η δωρεά του ζεύγους Δεληλίγκα παίρνει σάρκα και οστά από τον Δήμο

Σύσκεψη για την τάχιστη ολοκλήρωση των διαδικασιών

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ. Ένα Κέντρο που ετοιμάζεται να λειτουργήσει στον χώρο που προς τιμή τους δώρισαν η Γιάννα και ο Μπάμπης Δεληλίγκας στον Δήμο, προκειμένου να αναπτυχθεί πλήρως η συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας των ΑμεΑ.

Για τον λόγο αυτόν το πρωί της Τρίτης 22 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Συμμετείχαν σε αυτή, ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ψύχος, ο ειδικός συνεργάτης κ. Χ. Καλλιάρας και οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΑμεΑ, «Αρωγή», «Ελπίδα» και «Συμπαράσταση».

Ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε το τάχιστο των διαδικασιών από την πλευρά του Δήμου για την ολοκλήρωση της δωρεάς, καθώς μέσα σε 4 μήνες (από τον περασμένο Σεπτέμβριο) προχώρησε κάθε σχετική διαδικασία. Επίσης, έγινε η πρώτη εκπόνηση μελέτης από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, είναι άμεση θέληση του Δήμου να υλοποιηθεί άμεσα το έργο.

Για τον λόγο αυτόν, η σύσκεψη αφορούσε σε ένα μικρής διάρκειας χρονοδιάγραμμα για το έργο. Συγκεκριμένα, η μελέτη υποβλήθηκε στους συλλόγους, προκειμένου να τη μελετήσουν και να εκφέρουν γνώμη επί διαφόρων σημείων της. Ετσι, η συμμετοχή της κοινωνίας και δη των άμεσα ωφελουμένων ατόμων, υλοποιεί την πολιτική της συνεργασίας που προωθεί ο Δήμος για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες.

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου, και αφού πραγματοποιηθεί και επιτόπια επίσκεψη στον (1100 τ.μ. έκτασης και 600 τ.μ.  εμβαδού των δύο κτισμάτων) χώρο της δωρεάς, θα γίνει η τελική συζήτηση για τη μελέτη. Στη συνέχεια το Κέντρο, που θα έχει πρόβλεψη και υποδομής διανυκτέρευσης, θα πρέπει να ενταχθεί σε πρόγραμμα, κάτι που θα γίνει με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Έτσι, τα Ατομα με Αναπηρία στα Τρίκαλα θα μπορούν να έχουν έναν χώρο για την ημερήσια φροντίδας τους, με τον στόχο των δωρητών να εκπληρώνεται, καθώς ο Δήμος διεκπεραιώνει ζητήματα και επιλύει προβλήματα.

 Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

kentro amea trikala
Total
0
Shares
Previous Article
BhnmAABNODHcAAAAABJRU5ErkJggg==

Ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων

Next Article
Έκοψε την πίτα του ο ΣΕΑΝ Καρδίτσας

Έκοψε την πίτα του ο ΣΕΑΝ Καρδίτσας

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…