Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου: Πανελλαδικές εξετάσεις 2020 – Προσδοκίες για μια νέα αρχή

Xrysoula Katsavria Soropoulou slide

Μήνυμα της Χρυσούλας Κατσαβριά-Σιωροπούλου

«Πανελλαδικές εξετάσεις 2020 – Προσδοκίες για μια νέα αρχή»  

Οι πανελλαδικές εξετάσεις, αποτελούν το τέλος μιας δύσκολης διαδρομής για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου και τις οικογένειές τους και την πρώτη μεγάλη δοκιμασία της ζωής τους για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες του νομού μας και της χώρας, που συμμετέχουν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σε καιρούς δύσκολους είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο και αισιόδοξο, η νεολαία μας να επενδύει το μέλλον της στη γνώση, να οραματίζεται και να διεκδικεί το καλύτερο για τον εαυτό της.

Η στάση αυτή, είναι η καλύτερη απάντηση σε εκείνους που αμφισβητούν την αναγκαιότητα της δημόσιας ανώτερης και ανώτατης ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους, που φωνάζουν ότι δεν χρειαζόμαστε τόσους πτυχιούχους, που ταυτίζουν το επάγγελμα με τη δουλειά, που ουσιαστικά προτάσσουν το βόλεμα σε μια «δουλίτσα» χωρίς μόχθο και χωρίς ουσιαστικά προσόντα, που θέλουν ένα σχολείο υποταγμένο στους κανόνες της αγοράς, της φτηνής μαθητείας και της πρόωρης κατάρτισης.

Αυτή η ιδεολογία, μιας κοινωνίας που «ηττήθηκε» και υποχώρησε στις αρχές και τα ιδανικά της, δεν πρέπει να επικρατήσει.

Η ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες στράφηκε στη μόρφωση, στήριξε τις σπουδές των παιδιών της και πρόσφερε με αυτή της την επιμονή, πολλαπλά σ’ αυτόν τον τόπο. Η Ελλάδα στηρίζεται στο υψηλό μορφωτικό επίπεδο των πολιτών της και οφείλει να το διαφυλάξει και να το ενισχύσει.

θέλω να συγχαρώ τους καθηγητές και τους γονείς των μαθητών των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Ξέρω πολύ καλά, ότι δώσατε και εσείς τις δικές σας εξετάσεις, είχατε να διαχειριστείτε διπλά τα άγχη και τις αγωνίες, τα ξενύχτια και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις στις οικογένειές σας και στις τάξεις σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ρόλος σας, αν και αφανής, παραμένει πολύ σημαντικός στη συνείδηση όλων μας.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Συμμερίζομαι την αγωνία σας και εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!

Είναι μια σημαντική στιγμή, μια απ’ τις πολλές μάχες της ζωής, μια ευκαιρία, ένα βήμα.

Στη μάχη των πανελλαδικών δεν υπάρχουν ηττημένοι… μόνο αγωνιστές! Αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια. Αφού φτάσατε ως εδώ έχετε ήδη κερδίσει!

Να έχετε αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, υπομονή, αυτοσυγκέντρωση, προσοχή και ψυχραιμία.

Να αδράξετε την ευκαιρία για μάθηση, που βρίσκεται μπροστά σας, να αναζητήσετε καινούριους τόπους και ανθρώπους, να διεκδικήσετε με σύνεση και θάρρος τα όνειρά σας!

Καλή δικαίωση στις προσπάθειές σας!

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
ΕΛΓΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ nousios doukas elga

Τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας στη σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ

Next Article
tourism thessaly

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Βίντεο με τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Related Posts