Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χριστουγεννιάτικη δράση ‘’Γίνε κι εσύ Βοηθός του ‘’Άϊ Βασίλη’’ που διοργάνωσαν τα μέλη του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας ‘’ΑΠΟΣΤΟΛΗ’’ σε συνεργασία με την ΑΝ.ΚΑ.

apostoli drasi paidia 4

  Μέσα σε ένα ζεστό και γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη δράση ‘’Γίνε κι εσύ Βοηθός του ‘’Άϊ Βασίλη’’ που διοργάνωσαν τα μέλη του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας ‘’ΑΠΟΣΤΟΛΗ’’ σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Καρδίτσας για τα παιδιά των δύο δομών.

 Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού η δράση υλοποιήθηκε σε δύο μέρη.

 Το πρώτο μέρος υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή των ωφελούμενων παιδιών της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου και Παλαμά και το δεύτερο στο Διαπολιτισμικό κέντρο της ΑΝ.ΚΑ με τη συμμετοχή παιδιών (αιτούντες άσυλο-πρόσφυγες) του προγράμματος ESTIA II.

Όλα τα παιδιά κλήθηκαν να γίνουν Βοηθοί του Άϊ Βασίλη προσφέροντας τη δική τους δημιουργία (ζωγραφιά, χειροτεχνία και γλυκίσματα) ως δώρο σε κάποιο άλλο παιδί.

Επίσης τα παιδιά του ESTIA II συμμετείχαν και σε ψυχαγωγικό-εκπαιδευτικό παιχνίδι.

  Στόχος της δράσης ήταν αφενός η δημιουργική απασχόληση και η ψυχαγωγία των παιδιών κι αφετέρου η ενίσχυση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας υπό τους ήχους Χριστουγεννιάτικων ελληνικών και ξένων τραγουδιών.

 Απώτερος σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από την ανταλλαγή των δημιουργιών τους με τη διαμεσολάβηση των μελών του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος ως μία έκφραση προσφοράς αγάπης κι αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς, δίνοντας έμφαση στις έννοιες της ισότητας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξίας.

Το κοινωνικό μήνυμα που μεταφέρθηκε μέσω της δράσης αυτής ήταν ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου χρώματος , φυλής, καταγωγής, γλώσσας ή θρησκείας είμαστε ίσοι κι έχουμε δικαίωμα στη χαρά και στην αγάπη.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά και τους προσφέρθηκαν αλμυρά και γλυκά εδέσματα.




Total
0
Shares
Previous Article
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/12 ο φιλανθρωπικός αγώνας βόλει στο κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/12 ο φιλανθρωπικός αγώνας βόλει στο κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου

Next Article
Budura18 Group

ΣΠΟΡΤ - Χειμερινή ανάβαση στην Μπουντούρα

Related Posts

aftismos dialeksi astynomiko megaro magnisias 2
Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας για τον αυτισμό» πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας για τον αυτισμό» πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση…