Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χατζής: “Προπονητής ή τραμπούκος”

XATZIS

Με επιστολή του ο πρώην διαιτητής, παρατηρητής και εκπαιδευτής SL, Ηλίας Χατζής αναφέρεται στον ρόλο του προπονητή νεαρών ηλικιών.

Αναλυτικά:

“Ε μέσω πανδημίας και μόλις επιτράπηκαν οι αθλητικές δραστηριότητες, η πόλη μας, έχει την τιμητική της και επιλέχθηκε να γίνουν τρία (3) σημαντικά τουρνουά μικρών ηλικιών, με συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα και ακαδημιών του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Σκοπός των ανωτέρω, η ανάδειξη ταλέντων και όχι αποτελεσμάτων μεταξύ των ομάδων. Δεν θα ασχοληθώ όμως με τι αποτελέσματα έφεραν οι ομάδες.

Σε αυτές τις μικρές κατηγορίες πρωτίστως, εκτός από το ταλέντο, διαπλάθετε και ο χαρακτήρας των νεαρών ποδοσφαιριστών. Ποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτό? Φυσικά βέβαια οι προπονητές. Παρατηρήθηκε όμως το φαινόμενο (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ), όχι να έχουν τον ρόλο του ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ αλλά ρόλο τραμπούκου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία, για ακόμη μια φορά να διασύρεται το επίπεδο τόσο των προπονητών όσο και των ομάδων μας.

Προπονητής εξύβρισε ασυστόλως όλους τους διαιτητές της Καρδίτσας, ακόμη και αυτόν που με 40 βαθμούς θερμοκρασία προσπαθεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των τουρνουά με τον καλύτερο τρόπο. Το γεγονός προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, αφού έγινε ενώπιον κοινού και νεαρών ποδοσφαιριστών. Οι εκφράσεις πεζοδρομιακού επιπέδου η και ακόμη <<Τρούμπας σε καλές εποχές>>. Τι αποκόμισαν από αυτό το θλιβερό γεγονός τα μικρά παιδάκια, οι εκκολαπτόμενοι νεαροί ποδοσφαιριστές? Φυσικά ότι η συμπεριφορά πρέπει να είναι τέτοια που άκουσαν από τον προπονητή, δηλαδή ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ. ΤΈΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΈΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ ΚΑΙ στις ΣΧΟΛΈΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΏΝ?

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο και το Δ. Σ των προπονητών πως και προς τον πρόεδρο και την ΕΕ της ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, να τους κάνω έκκληση, να πατάξουν αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα, που δεν σταματούν στις συμπεριφορές και μόνο.

Κύριοι πρόεδροι των δύο παραπάνω αναφερομένων φορέων, θέλω να σας ρωτήσω. Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε προπονητή να απειλεί και να <<δίνει εντολή >> στον πρόεδρο της ΕΠΣΚ να αλλάξει τον αρχιδιαιτητή του? Από πού αντλεί, αυτός ο κύριος , την δύναμη και αυτό το δικαίωμα?

Κύριοι προπονητές, συνέλθετε και αρκεστείτε στον ρόλος σας που δεν είναι άλλος από αυτόν του ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ, τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για τις συμπεριφορές.

Τέλος θέλω να παρακαλέσω τον πρόεδρο και το ΓΓ της ΕΠΣΚ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ τους ΠΆΝΩ ΣΕ ΑΥΤΆ ΤΑ ΘΈΜΑΤΑ, πρώτα αυτούς και μετ την ΕΕ, τώρα που θα προσλάβουν τους Ενωσιακούς, να προσλάβουν ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ γιατί οι μικρές ηλικίες είναι πάρα πολύ ΕΥΠΛΑΣΤΕΣ”.

ΧΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ S/L




Total
0
Shares
Previous Article
volley hellas

Πρεμιέρα με Ουκρανία για την εθνική ανδρών στο Eurovolley

Next Article
tsiaras kostas

Παράταση για όλους τους δανειολήπτες που έχασαν τις προθεσμίες του Ν. Κατσέλη

Related Posts

dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike
sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…