Αυτοδιοίκηση Ανθρωπιστική-Καρδίτσα με βλέμμα Μπροστά !

Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Αυτοδιοίκηση Ανθρωπιστική-Καρδίτσα με βλέμμα Μπροστά !

Σε ζοφερούς καιρούς τεκτονικών ιστορικών αλλαγών, η Πολιτική και η Αυτοδιοίκηση οφείλουν να αναστοχαστούν – επαναφεύρουν σχέδια δράσης, τακτικές, στρατηγική .
Να πιάσουν σφυγμό και σύγχρονο προβληματισμό κόσμου.
• Παρατηρούμε στην Καρδίτσα – Θεσσαλία μια εμμονή στο παλιό τρόπο σκέψης, τον εύκολο δρόμο της αλληλοκαταγγελίας μεταξύ Αιρετών:

1. Κέντρο Κοινωνικών Δράσεων της Μητρόπολης Θεσσαλιωτιδος που παρέμεινε…γιαπί επι δεκαετίες και κατάφερε ο Σεβασμιότατος σε συνεργασία με Περιφερειάρχη να εντάξουν στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας – ποσό 3,3 εκατ ευρώ- και ήδη ο ανάδοχος ξεκινάει εργασίες .
^ Ένα έργο μεγίστης σημασίας για αδύναμους πολίτες ( εστίαση – κοινωνικό συσσίτιο – φιλοξενία – πολιτισμό)!
• Αντί όλοι οι φορείς και Αιρετοί να στηρίξουν και να συνδράμουν για ταχεία ολοκλήρωση , ξέσπασε κόντρα  άγονη και ακατανόητη , για το εάν έπρεπε ο Δήμος Καρδίτσας να απαλλάξει τον εργολάβο από τέλη κατάληψης πεζοδρομίου (υλικά).
Ως εάν στην ελεύθερη οικονομία της αγοράς οι εργολήπτες να θεωρούνται εκ προοιμίου … άρπαγες , άπληστοι , κερδοσκόποι ..,!
* Το σημαντικό αυτό έργο είναι κοινής ωφέλειας και ανθρωπιστικό .
Τιμά η ένταξη , χρηματοδότηση του και την Ιερά Μητρόπολη μας και την Αυτοδιοίκηση . Την ΕΕ και την ελληνική Πολιτεία .
• Σε τέτοια έργα άριστα πράττει η ΤΑ και διευκολύνει όσο μπορεί – στα νόμιμα πάντα πλαίσια- τους αναδόχους , τους εργαζόμενους .

* Η Αυτοδιοίκηση ή θα είναι Ουμανιστική ή συνεχώς θα μειώνεται στα μάτια του κόσμου .
@ Η ίδρυση κ επέκταση Δομών υπέρ αδυνάτων ( άποροι ΑΜΕΑ με άνοια -μοναχικοί κα) πρέπει να ιεραρχηθούν στην πρώτη προτεραιότητα .
Καλες οι πλάκες πεζοδρομίου , οι .. «οδηγοί» τυφλών , τα συντριβάνια , οι ασφαλτοστρώσεις ήδη δρόμων με άσφαλτο , αλλά Πρώτα ο Άνθρωπος !

2. Διοικητήριο : Ένα πολύπαθο έργο , που δεν ήταν πρώτης γραμμής για την Καρδίτσα , παγωμένο … στάσιμο .
• Οι Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας πάσχουν από στελεχιακό δυναμικό , από έλλειμμα συντονισμού , έχουν ανάγκη Ανασυγκρότησης με Διαφάνεια και Αξιοκρατία – ιδίως η «πονηρή» έως  τοξική Δνση Τεχνικών Έργων , που αποτελεί επι χρόνια το … βαρίδι της Υπανάπτυξης ολοκλήρου του Ν Καρδίτσας .
• Βοά η κοινή γνώμη για την εσωστρέφεια , ανεπάρκεια , παρασκηνιακή ανάδειξη στελεχών .
^ Ξεχασμένες οι ορεινές περιοχές
( ούτε σήμανση σε δρόμους …) , ούτε μια επίσκεψη αρμοδίων & στον κάμπο χωρίς όραμα για το αύριο .
^^ Αρκεί το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο – στο Α Λύκειο ) , τα άλλα 5 Δημαρχεία για την κτιριακή υποδομή της ΤΑ .

• Αλλά όταν η Βουλή και Κυβέρνηση δίνει προνόμια στους εκάστοτε Περιφερειάρχες να «διορίζουν» μονοκρατορικά τον Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη ( Νομάρχη ) χωρίς λογοδοσία ή Απολογισμό έργων, η ευθύνη είναι ψηλά !!!

3.Θεσσαλια ισχυρή σημαίνει :
^ Σύνδεση Πόλεων – με έδρα Λάρισα και όχι 12 έτη ημιτελείς άξονες  (Συκεωνας )- Δέλτα κα .
^ Άσφαλτο σε όλες τις κεντρικές διαπεριφερειακές οδικές συνδέσεις .
^ Τουλάχιστον : Σήμανση – Στηθαία – Πλέγματα – Οχετούς / τεχνικά .
^ Κοινωνικά Παντοπωλεία παντού με στήριξη Περιφέρειας .
^ Ανοιχτά ορεινά Ιατρεία με κίνητρα σε γιατρούς και Σχολεία με δασκάλους .
^ Τακτική προσιτή Συγκοινωνία .

• Αν στην μετακοβιντ νέα περίοδο δεν αλλάξουμε … σίγουρα ο κεντροβαρής Νομός μας με τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα του, θα μένει κολλημένος στις θέσεις ουραγού σε τοπικό ΑΕΠ , ανάπτυξη , κινητικότητα,πρόοδο !
• Οι Αιρετοί ( κάποιοι παλιάς κοπής ) θα παίζουν … μικροπολιτική με … ‘εισαγγελικές’ , αντί – εργοληπτικές κορώνες περί « λαμόγιων ή ψευτών» άνευ τεκμηρίων και βάσης …

Δημήτρης Παπακωστας
Π.Εν.Α Αργιθεατων Θεσσαλών
Total
0
Shares