Αύριο τελειώνουν οι αποκαταστάσεις στη γέφυρα Ελληνοκάστρου προς Αμυγδαλή και δίδεται στην κυκλοφορία ο δρόμος

UwAAAABJRU5ErkJggg==

Αύριο τελειώνουν οι αποκαταστάσεις στη γέφυρα Ελληνοκάστρου προς Αμυγδαλή και δίδεται στην κυκλοφορία ο δρόμος

Μέσα σε σύντομο χρόνο έπιασαν δουλειά τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας σε συνεννόηση με τον Δήμο Μουζακίου, στην πληγείσα από την κακοκαιρία γέφυρα Ελληνοκάστρου, στον κεντρικό δρόμο προς το χωριό Αμυγδαλή.

Όπως είναι γνωστό, κατά το διήμερο (11 και 12 Ιανουαρίου 2022), των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή αλλά και στο Νομό Καρδίτσας γενικότερα, το έδαφος κάτω από τη γέφυρα υπέστη σημαντική διάβρωση με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να βρίσκεται σχεδόν στον αέρα και να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Έτσι , οι δυο Τοπικές Κοινότητες παραμένουν χωρίς οδική σύνδεση μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που έγιναν.

Από την Τετάρτη 12/01/2022, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τεχνικές παρεμβάσεις με επισκευαστικές εργασίες στη γέφυρα και τοποθέτηση νέων σωλήνων στο κάτω μέρος για τη διέλευση των υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα έργα θα ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή 14/01/2022, οπότε και θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία ο δρόμος.

Σήμερα, (Πέμπτη 13/01/2022), το πρωί, το εργοτάξιο στη γέφυρα Ελληνοκάστρου επισκέφτηκαν ο μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, (αναμένεται άμεσα η απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού για την παράταση της θητείας η την αντικατάστασή του), οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Μουζακίου κ.κ. Γιώργος Φούντας, Ηλίας Τρυφέρης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ελληνοκάστρου κ. Δημήτρης Γρηγορίου.

erga gefira ellinokastro 6

erga gefira ellinokastro 1 erga gefira ellinokastro 2 erga gefira ellinokastro 3 erga gefira ellinokastro 4 erga gefira ellinokastro 5

Total
0
Shares