Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: «Η διαφάνεια τονώνει το αίσθημα δικαίου»

Α. Σκόνδρα: Σε καμία κρίση δεν λιγοψυχίσαμε - Ασ. Σκόνδρα: «Η διαφάνεια τονώνει το αίσθημα δικαίου» - Ευχές για τα Χριστούγεννα από την Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα - Πάγια προεκλογική τακτική ΣΥΡΙΖΑ η σκανδαλολογία και η τοξικότητα - Ασημίνα Σκόνδρα: Ίσο δικαίωμα στην Υγεία κατοίκων περιφέρειας και αστικών κέντρων - Τοποθέτηση Ασ. Σκόνδρα στο Κοινοβούλιο για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα - Α. Σκόνδρα: Είμαστε η μόνη εγγύηση για το μέλλον της πατρίδας μας - Ασημίνα Σκόνδρα

Ασ. Σκόνδρα: «Η διαφάνεια τονώνει το αίσθημα δικαίου»

«Κάθε μέρα αποδεικνύουμε, ότι μοναδική μας έγνοια, είναι η πατρίδα μας και η προκοπή και η προοπτική των Ελλήνων. Οι πολίτες το αντιλαμβάνονται, θα μας κρίνουν και είναι βέβαιο, ότι θα ανανεώσουν την εντολή τους προς την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη».

Τα παραπάνω τόνισε, η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, κατά τη συζήτηση για το Πόθεν Έσχες. Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην Αντιπολίτευση που «χρησιμοποιεί φαιδρές δικαιολογίες, για να απέχει από τις ψηφοφορίες, απαξιώνοντας την Κοινοβουλευτική Διαδικασία».

Η κ. Σκόνδρα, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το νομοσχέδιο που συζητάμε, εισάγει μια πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία, υποβολής δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και Οικονομικών Συμφερόντων, ώστε να διασφαλιστεί, η αποτελεσματική και συστηματική επαλήθευση, της ακρίβειας των στοιχείων, που δηλώνονται από όλες τις κατηγορίες,των υπόχρεων δημόσιων λειτουργών.

Η κατάρτιση του παρόντος, απαντά στην σύσταση της Ομάδας Κρατών Κατά της Διαφθοράς,του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με την βελτιστοποίηση και ενίσχυση, της εποπτείας των δηλώσεων των ατόμων που έχουν υψηλά εκτελεστικά καθήκοντα στην Ελλάδα.

Προσανατολίζεται σε μια κατεύθυνση θετική και παραγωγική, η οποία συστηματοποίει διατάξεις, για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, σε σχέση με την αξιοπιστία, του πολιτικού συστήματος. Το «πόθεν έσχες», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία ελέγχου που είναι κρίσιμος για την κοινωνική ευταξία και το κοινό αίσθημα δικαίου.

Επιπλέον, απαντά στην αναγκαιότητα ρύθμισης ζητημάτων, που άπτονται της οργάνωσης και λειτουργίας, του γραφείου των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων.

Η σημασία του θεσμού, του Ευρωπαίου Εισαγγελέα είναι βαρύνουσα για κάθε χώρα – μέλος της Ε.Ε., διότι είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση, του διασυνοριακού εγκλήματος και ειδικά, για περιπτώσεις οικονομικών εγκλημάτων. Συνεπώς, με το παρόν, ενισχύεται ο ρόλος της Ελλάδας, στον ευρωπαϊκό μηχανισμό δικαιοσύνης και αναβαθμίζονται, οι δυνατότητες των ευρωπαίων εντεταλμένων εισαγγελέων, χωρίς να παρακάμπτονται οι εθνικές εισαγγελικές αρχές.

Εισάγονται διατάξεις που εκσυγχρονίζουν, διευκολύνουν, επιταχύνουν και ενισχύουν, την αξιοπιστία των Δηλώσεων Πόθεν Έσχες μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής, ελέγχου, διασταύρωσης και έγκρισης των στοιχείων.

Επίσης και με την ανάθεση ελεγκτικών πράξεων, σε ορκωτούς ελεγκτές και ειδικούς επιστήμονες, με στόχο την τήρηση ενιαίας μεθοδολογίας και την ενίσχυση, της αποτελεσματικότητας του ελέγχου των δηλώσεων.

Προσδιορίζει λεπτομερώς, τα υπόχρεα πολιτικά πρόσωπα και εν συνόλω, τα πρόσωπα του ευρύτερου δημοσίου τομέα και των φορέων του, που υποχρεούνται στις παραπάνω δηλώσεις.

Πρόκειται, για μια σύγχρονη και απλούστερη διαδικασία με αλλαγές, που συστηματοποιεί νομοθετικά, το υφιστάμενο κατακερματισμένο, αποσπασματικό και εν τέλει, δυσνόητο νομοθετικό πλαίσιο για την υποβολή των Δηλώσεων αυτών.

Είναι πολύ σημαντικό, τα κόμματα του Κοινοβουλίου να συμφωνήσουν, ότι είναι επιτακτική η διαφάνεια, σε ότι αφορά την σχέση χρήματος και δημοσίων λειτουργών κάθε επιπέδου. Το παρόν αποδεικνύει, την σταθερή στάση της Ν.Δ., απέναντι σε κάθε υποψία παρατυπίας, στο δημόσιο πεδίο, ειδικότερα όταν πρόκειται για οικονομικές συναλλαγές.

Όμως, όπως κάθε φορά, οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, νίπτουν τας χείρας τους, για κάθε τι που φέρνει διαφάνεια, πρόοδο και ευημερία. Απέχουν απ’ όλα, ακόμα και από νομοσχέδια, που αφορούν την βελτίωση ελεγκτικών μηχανισμών.

Απέχουν, κρίνουν, μας δικάζουν και μας καταδικάζουν, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος. Χρησιμοποιούν φαιδρές δικαιολογίες, για να απέχουν από τις ψηφοφορίες, απαξιώνοντας την Κοινοβουλευτική Διαδικασία.

Επιλέγετε να κρύβεστε, όχι μόνο πίσω από τις λέξεις,αλλά και πίσω από το δάχτυλο σας, αγαπητοί στο ΣΥΡΙΖΑ. Με μια ανεκδιήγητη στάση αποχής από τον κοινοβουλευτισμό, ενδύεστε τον χιτώνα των υπέρμαχων, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει σταθερή και αλώβητη, από την αθέμιτη και στείρα αντιπολίτευσή σας. Χωρίς περισπασμούς, στηρίζουμε την κοινωνία στο σύνολό της, με έμφαση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Στηρίζουμε της οικονομία μας, ώστε να αναπτύσσεται και να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και ενισχύουμε κάθε κοινωνική και επαγγελματική κατηγορία, που πλήττεται από τις αμέτρητες εξωγενείς κρίσεις, που μας χτυπάνε.

Φοροελαφρύνσεις, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, συνέπεια, σταθερότητα και ασφάλεια από τη Νέα Δημοκρατία, απέναντι στην δική σας επίπλαστη φιλολαϊκή πολιτική, με τους φόρους, τις κατασχέσεις και τα κατασκευασμένα σας σκάνδαλα.

Κάθε μέρα αποδεικνύουμε, ότι μοναδική μας έγνοια, είναι η πατρίδα μας και η προκοπή και η προοπτική των Ελλήνων.Οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και ζουν στην καθημερινότητά τους, τις θετικές αλλαγές της διακυβέρνησής μας. Για αυτές θα μας κρίνουν και είναι βέβαιο, ότι θα ανανεώσουν την εντολή τους προς την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη».




Total
0
Shares
Previous Article
Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων -15- περιπτώσεις κλοπής από καταστήματα - σούπερ μάρκετ

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων -15- περιπτώσεις κλοπής από καταστήματα - σούπερ μάρκετ

Next Article
Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Δ.Σ. Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων στο Δημαρχείο Πύλης

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Δ.Σ. Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων στο Δημαρχείο Πύλης

Related Posts