Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άρθρο βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: «Να τους επιστρέψουμε το φόβο»

«ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ»
(Σούλας Κατσιαβριά, Σπύρου Λάππα και ΝίκουΜιχαλάκη, βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας.

Την Κυριακή καλείται ο ελληνικός λαός να παρέμβει με αμεσοδημοκρατική διαδικασία στις διαπραγματεύσεις, να «μιλήσει» και να δώσει και την κατεύθυνση του περιεχομένου της συμφωνίας. Η λύση θα συμφωνεί, πρέπει να συμφωνεί με την κρίση και την απόφαση του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσουν μία συμφωνία των δανειστών, ιδίως αν αυτή «σκοτώνει» τους δύο από τους τρεις πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού (ο τρίτος πυλώνας είναι η ναυτιλία). Και την ίδια ώρα να εγκαταλείψουμε τη φορολόγηση του πλούτου στη χώρα μας, του πλούτου που δεν πλήρωσε μεράδι στα χρόνια της κρίσης.

Σε όλα αυτά λέμε ΟΧΙ, και θέλουμε ο ελληνικός λαός να πει το δικό του ΟΧΙ σε αυτά, καθώς και ένα ακόμα μεγαλύτερο ΟΧΙ στις ωμές παρεμβάσεις των ευρωπαίων ηγετών στην εκλογική διαδικασία της χώρας μας, σαν να απευθύνονται σε χώρα παρία ή μπανανία ή αποικία.

Και το κάνουν γιατί νομίζουν ότι όλοι οι πολιτικοί στη χώρα μας είναι ίδιοι, όλοι προσκυνημένοι καλοθελητές και υπηρέτες τους, όπως τους συνήθισαν στα χρόνια των μνημονίων, που υπέγραφαν τα πάντα χωρίς καμία αντίρρηση ή ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Και επειδή αυτή η κυβέρνηση δεν «υπακούει», μετέρχονται όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να την υποχρεώσει να πει το ΝΑΙ. Και τι κάνουν; Εκβιάζουν, εκφοβίζουν, κλείνουν τις τράπεζες, εξαθλιώνουν τους έλληνες πολίτες, γιατί γνωρίζουν ότι σε συνθήκες εξαθλίωσης οι πολίτες δεν προσέρχονται με ψυχραιμία και καθαρή σκέψη στην κάλπη, και ακριβώς στον φόβο αυτόν επενδύουν τα πάντα, αφού δεν έχουν άλλα μέσα και κυρίως δεν έχουν επιχειρήματα.

Μόνο εκβιασμό και φόβο, σ’ αυτό επενδύουν και την καταστροφή της χώρας, τιμωρώντας ουσιαστικά τον ελληνικό λαό, γιατί τόλμησε και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Κάνουν αυτό το οποίο ειρωνεύτηκε ο Μπρέχτ: «Αν ο λαός ψηφίσει λάθος, τότε οι κυρίαρχοι θα ψηφίσουν άλλο λαό», και σ’ αυτό είναι αδίστακτοι και οι ίδιοι και εγχώριοι φίλοι τους, κκ. Σαμαράς, Βενιζέλος και λοιποί, που καταστρέφουν τη χώρα πέντε χρόνια, με διευθυντές της ορχήστρας τους τα ΜΜΕ, που αναλαμβάνουν τον βρώμικο ρόλο να προκαλέσουν φόβο και πανικό.

Ένα στόχο έχουν: αποσταθεροποίηση για να μην εκφράσει ο ελληνικός λαός σε καθεστώς ηρεμίας ένα πάνδημο και πανίσχυρο ΟΧΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του φόβου και του πανικού, γιατί μετά από πέντε χρόνια μνημονίων (φτώχειας, εξαθλίωσης, κοινωνικής ερήμωσης και «περιορισμένης» δημοκρατίας) έχει κλείσει, πρέπει να έχει κλείσει, μια και καλή τους λογαριασμούς του με τον φόβο.

Μήπως θέλουν οι οπαδοί των μνημονίων κα της λιτότητας να τους θυμίσουμε τι περιέχει το ΝΑΙ τους; Ανεργία πρωτοφανή για περίοδο ειρήνης, αναξιοπρέπεια, ανισότητα σε όλα τα μεγέθη των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, περιστολή των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ανασφάλεια, σφαγή μισθών και συντάξεων, και την ίδια ώρα οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Ολόκληρο το ευρωπαϊκό και ελληνικό κατεστημένο οργανώνει τον υπέρ πάντων αγώνα να γκρεμίσουν την κυβέρνηση που εξέλεξε ο ελληνικός λαός, αξιώνοντας να μας «ξανασώσουν» με το τελευταίο τους όπλο: τον εκφοβισμό και τον εκβιασμό, και την πρόκληση πανικού με το κλείσιμο των τραπεζών.

Όμως ο φόβος και ο εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει, γιατί μαζί με αυτόν θα περάσει και το νέο σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού λαού, κυρίως των παιδιών μας. Λέμε ΟΧΙ στο φόβο.

Ας αφήσουμε ολόκληρο το φόβο για τους φοβισμένους. Το δικό μας βλέμμα είναι στραμμένο προς τους συμπολίτες μας που υποφέρουν και τις πραγματικές τους ανάγκες: για δουλειά, αξιοπρέπεια, ισότητα, δημοκρατία και προκοπή. Και, όπως είναι γνωστό, η ανάγκη και η αξιοπρέπεια είναι ισχυρότερη από το φόβο.
Total
0
Shares
Previous Article

Τσιάρας: «Έβγαλαν υπουργοί και βουλευτές της συγκυβέρνησης χρήματα στο εξωτερικό;»

Next Article

Οι νέοι οικονομολόγοι γράφουν - Γράφει ο Βρέκος Φώτιος*