Άρθρο 179: Κινητοποιήσεις με Στάσεις Εργασίας και Συλλαλητήρια των εργαζομένων στους Δήμους


κινητοποιήσεις αποφάσισε πριν λίγη ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο Άρθρο 179 του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου.

Με την άμεση αντίδραση της Διοίκησης και του Προέδρου της κ. Νίκου Τράκα, υιοθετήθηκε η πρότασή του για κινητοποιήσεις έναντι της πρόβλεψης – δυνατότητας Δημοτικών Συμβουλίων να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις, για υπηρεσίες συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτηρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και αιτιολογημένη απόφαση αυτού, που τεκμηριώνει την απόφαση σύναψης δημόσιας σύμβασης για τις προαναφερόμενες υπηρεσίες – προβλέψεις που περιλάμβανε το πρότερο, καταργούμενο άρθρο 61 του Νόμου 3979.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, Γενικές Συνελεύσεις όλων των Σωματείων – Μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανά τη Χώρα/
  • Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, Στάση Εργασίας τις πρωινές ώρες και Πορεία Διαμαρτυρίας στο Υπ. Εσωτερικών. Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλ. Καραϊσκάκη, στις 09:30.
  • Ενέργειες συνάντησης – ενημέρωσης των Πολιτικών Αρχηγών με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
  • Το Σαββατοκύριακο 19 κι 20 Οκτωβρίου 2019, αποχή από την εργασία.
  • Κάλεσμα των Συλλόγων – Μελών από ολόκληρη την Ελλάδα στην Αθήνα και Συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019.
  • Σε συνέχεια του Συλλαλητηρίου του Σαββάτου, Σύσκεψη όλων των Δ.Σ. των Συλλόγων της Χώρας, για εκτίμηση της κατάστασης και νέες ενέργειες.

Total
0
Shares
Previous Article

Εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων

Next Article

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Χορήγηση Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Total
0
Share