Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αποκτά μόνιμη στέγη το Αρχαιολογικό – Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Μουζακίου

ypografi simvolaia mouseio Mouzaki 1

Αποκτά μόνιμη στέγη το Αρχαιολογικό – Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Μουζακίου

  • Υπογράφτηκαν στο Δημαρχείο τα συμβόλαια αγοράς οικοπέδου 510 τ.μ με οικία που θα εξωραϊστούν 

Ευόδωσαν τελικά οι επίπονες προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου Μουζακίου να αποκτήσει μόνιμη στέγη το Αρχαιολογικό – Λαογραφικό Μουσείο Μουζακίου.

Σήμερα Παρασκευή 7/4/2023, το μεσημέρι, στο Γραφείο του Δημάρχου Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, υπογράφτηκαν μεταξύ του ιδίου και του πληρεξούσιου Δικηγόρου κ. Ιγνατίου Παππά, τα συμβόλαια αγοραπωλησίας οικοπέδου με εμπεριεχόμενη παλιά οικία, έναντι αντιτίμου ύψους 65.000 ευρώ. Ιδιοκτήτρια και πωλήτρια είναι η κ. Κωνσταντινιά Μανίκα.

Σε ότι αφορά στα χαρακτηριστικά του ακινήτου που αγοράζει ο Δήμος Μουζακίου, το οποίο βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ.84 Α), στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως – Κανάρη και κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, σημειώνεται ότι: Το αναφερόμενο οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλεως Μουζακίου της Δ.Ε. και Δήμου Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας – Περιφέρεια Θεσσαλία και έχει εμβαδό 510,42 τμ. Μέσα σε αυτό είναι χτισμένη μια παλιά πέτρινη διώροφη οικία με εξωτερικό κλιμακοστάσιο. Η επιφάνεια του ισογείου είναι 54,05 τμ, χτισμένο προ του 1940. Ο πάνω όροφος είναι εμβαδού 91,29 τμ, εκ των οποίων τα 54,05 τμ  είναι χτισμένα προ του 1940 και τα 37,24 τμ χτίστηκαν προ του 1982. Επίσης, στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου είναι χτισμένη προ του 1982 μια ισόγεια αποθήκη 16,56 τμ.

Ο Δήμαρχος εξουσιοδοτήθηκε να υπογράψει τα συμβόλαια της αγοραπωλησίας με την υπ’ αριθμ. 123/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου, με την οποία αποφασίστηκε η απευθείας αγορά του ανωτέρω περιγραφομένου οικοπέδου μετά των κτισμάτων του αντί τιμήματος 65.000  ευρώ, αφού προηγήθηκαν από μέρους της νυν δημοτικής διοίκησης όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες εύρεσης και αξιολόγησης της καταλληλότητας των όποιων προσφερόμενων ακινήτων στο Μουζάκι, με απώτερο σκοπό τη μόνιμη στέγαση του Αρχαιολογικού-Λαογραφικού Μουσείου Μουζακίου εντός του οικισμού.

Η υπογραφή των συμβολαίων έγινε παρουσία της συντάκτριας Συμβολαιογράφου Μουζακίου (και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου) κ. Παρασκευής Ντούρβα. Το παρών έδωσαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ζαρνακούπης, η Διευθύντρια επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Μαρία Ταμπάκου, η πρόεδρος του Αρχαιολογικού – Λαογραφικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «Οι Γόμφοι» κ. Βάσω Φίλου, η Αντιπρόεδρος κ. Χρυσούλα Οικονόμου, η Γραμματέας κ. Περσεφόνη Πολυμέρου και η Ταμίας κ. Παρασκευή Τρίχα.

Υπογραμμίζεται ότι αμέσως μετά την καταβολή του τιμήματος στην πωλήτρια του παραπάνω ακινήτου και την οριστικοποίηση της μεταβίβασής του στο Δήμο, θα εκκινήσει η διαδικασία παραχώρησης της χρήσης του στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Γόμφοι».

Ακολούθως, σε στενή συνεργασία με το Δήμο, θα γίνουν απαραίτητες εργασίες στα κτίρια και στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να μεταφερθούν εκεί όλες οι συλλογές και τα εκθέματα που φυλάσσονται σήμερα σε διάφορους χώρους.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης επισήμανε: «Θέλω να εκφράσω την πολύ μεγάλη χαρά μου, διότι μετά από τρία χρόνια συνεχών προσπαθειών της Δημοτικής αρχής, επιτύχαμε το μεγάλο στόχο να εξασφαλίσουμε μόνιμη στέγη για το Αρχαιολογικό – Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου μας. Η αγορά του ακινήτου απέναντι από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μουζακίου, γίνεται στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου μας τα επόμενα χρόνια να αλλάξει επίπεδο ο τομέας του πολιτισμού στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. Βούλησή μας είναι μελλοντικά αυτό το Μουσείο να αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης ξένων επισκεπτών και σημείο αναφοράς για το Μουζάκι. Ο Αρχαιολογικός – Λαογραφικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Γόμφοι» με πολύτιμη παρακαταθήκη την πολυετή εμπειρία, πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα και ιστορία του, θα αναλάβει να συνδράμει αυτόν τον αγώνα και είμαι βέβαιος ότι με αρωγούς τους τοπικούς συλλόγους και τους δημότες, δουλεύοντας σκληρά όλοι μαζί, θα φτάσουμε γρήγορα στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Αμέσως μετά την οριστική μεταβίβαση (το αργότερο μετά ένα μήνα), του νέου αποκτήματος στο Δήμο, πρωταρχικό μέλημα της διοίκησής μας θα είναι το εν λόγω ακίνητο να εξωραϊστεί μέσω της ένταξής του σε κάποιο κρατικό η Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και γρήγορα να μεταμορφωθεί σε ισχυρό πυρήνα πολιτιστικής δράσης και ανάπτυξης του τόπου».




Total
0
Shares
Previous Article
Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων από 25/12/2023 έως 31/12/2023 - Τα δρομολόγια των ΚΑΜ Καρδίτσας & Τρικάλων από 06/11/2023 έως 12/11/2023 - Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων από 30/10/2023 έως 05/11/2023 - Τα δρομολόγια των ΚΑΜ Καρδίτσας & Τρικάλων από 10/07/2023 έως 16/07/2023 Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων Τα δρομολόγια των ΚΑΜ Καρδίτσας & Τρικάλων για την εβδομάδα (20/03/2023 έως 26/03/2023)

Τα δρομολόγια των ΚΑΜ Καρδίτσας & Τρικάλων για την εβδομάδα από 10/04/2023 έως 16/04/2023

Next Article
Οι Λαζαρίνες των Σοφάδων εντυπωσίασαν με τα καλάθια τους

Οι Λαζαρίνες των Σοφάδων εντυπωσίασαν με τα καλάθια τους

Related Posts

aftismos dialeksi astynomiko megaro magnisias 2
Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας για τον αυτισμό» πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας για τον αυτισμό» πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση…