Αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Δ/ντριας ΔΔΕ Τρικάλων στον Μίκη Θεοδωράκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών ο Μίκης Θεοδωράκης

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Δ/ντριας ΔΔΕ Τρικάλων στον Μίκη Θεοδωράκη

eleni ksinopoulouΗ εκπαιδευτική κοινότητα της ΔΔΕ Τρικάλων αποχαιρετά το Μίκη Θεοδωράκη, αποτείωντας φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Το έργο του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με την εκπαίδευση καθώς τα μουσικά του έργα πλαισιώνουν σχολικές εκδηλώσεις και δράσεις. Χιλιάδες μαθητές μέσα από το έργο του γνώρισαν κορυφαίους ποιητές όπως τον Οδυσσέα  Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Πάμπλο Νερούδα, Γιάννη Ρίτσο, και πολλούς άλλους μεγάλους ποιητές, Ελλήνων και ξένων οι στίχοι των οποίων μελοποιήθηκαν και χιλιοτραγουδήθηκαν από το Μίκη Θεοδωράκη και κατάφεραν να αγγίξουν την ψυχή μικρών και μεγάλων και να καλλιεργήσουν το αγωνιστικό ιδεώδες και υψηλά ιδανικά. Ο Μίκης Θεοδωράκης μας συντρόφευε στα νεανικά μας χρόνια με τη λυρικότητά του και έδινε ζωντάνια στα όνειρά μας με τον ποιητικό στοχασμό του.

Τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να τραγουδούν, να ταξιδεύουν, να ονειρεύονται μέσα από τις μουσικές του συνθέσεις, να αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο με ιδεώδη, ιδανικά και αξίες όσα χρόνια και αν περάσουν.

Το ενωτικό στοιχείο της μουσικής του θα αποτελέσει παράδειγμα μιας παγκόσμιας ενοποίησης με κυρίαρχα στοιχεία τον σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση και τη φύση. Μάλιστα πόσο όμορφα μελοποίησε στίχους που αναφέρονταν στον ήλιο, στα λουλούδια και στη θάλασσα! Ακόμα και αυτά υποκλίνονται μπροστά στο μεγαλείο του τεράστιου αυτού μουσικοσυνθέτη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή, κληροδοτώντας στην Ελλάδα και στην οικουμένη ευρύτερα, μία ανεκτίμητη  καλλιτεχνική αλλά και πνευματική παρακαταθήκη.

Γι αυτό το χώμα που είναι δικό τους και δικό μας…

Για τη ζωή μας που πήραμε λάθος και αλλάξαμε ζωή…

Για το πέλαγο που είναι παιδί…

Για την αύρα σου που πότισε τα νιάτα μας…

Στο καλό Μίκη Θεοδωράκη…
Total
0
Shares
Previous Article
Προχωρούν τα έργα στο νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή από το 303 ΠΕΒ μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Βιοκαρπέτ

Προχωρούν τα έργα στο νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή από το 303 ΠΕΒ μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Βιοκαρπέτ

Next Article
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΥΛΗΣ

Κωνσταντίνος Μαράβας: Όλα έτοιμα στο Δήμο Πύλης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Total
0
Share