Απάτη με θύμα αγρότη που πωλούσε το τρακτέρ του

Απάτη με θύμα αγρότη που πωλούσε το τρακτέρ του

Απάτη με θύμα αγρότη που πωλούσε το τρακτέρ του

Ο υποτιθέμενος αγοραστής, ξάφρισε από τον λογαριασμό του θύματος το ποσό των 1.100 ευρώ. Η κάτοχος του λογαριασμού ωστόσο συνελήφθη, ενώ αναζητείται ο συνεργός.

Όλα ξεκίνησαν όταν αγρότης από την Άρτα, έβαλε ηλεκτρονική αγγελία για να πουλήσει το παλιό του τρακτέρ, αναζητώντας αγοραστή.

Ήταν 23 Ιανουαρίου, όταν ένας άγνωστος του τηλεφώνησε ζητώντας να αγοράσει το τρακτέρ του. Ζήτησε μάλιστα η μεταφορά των χρημάτων του αντιτίμου να γίνει μέσω ATM, μια διαδικασία που δεν γνώριζε ο πωλητής και ο δράστης προθυμοποιήθηκε να τον καθοδηγήσει. Έτσι με τις υποδείξεις του κατάφερε να μεταφέρει 1.100 ευρώ από τον λογαριασμό του πωλητή σε άλλον, διακόπτοντας στη συνέχεια κάθε επικοινωνία.

Μετά την καταγγελία του θύματος, οι άντρες της Ασφάλειας ξεκίνησαν έρευνα και διαπίστωσαν ότι τα χρήματα είχαν μεταφερθεί στον τραπεζικό λογαριασμό μιας Ελληνίδας. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. Η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο συνεργός της.Total
1
Shares