Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Απάντηση του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. κ. Χρήστου Κουτρομάνου στο μέλος του Δ.Σ. και δημοτικό σύμβουλο Δ. Μουζακίου κ. Γιώργο Καραβίδα

Xristos Koutromanos

Απάντηση του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. κ. Χρήστου Κουτρομάνου στο μέλος του Δ.Σ. και δημοτικό σύμβουλο Δ. Μουζακίου κ. Γιώργο Καραβίδα 

Σχετικά με το πρόσφατο άρθρο του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. και δημοτικού συμβούλου Δ. Μουζακίου κ. Γιώργου Καραβίδα με τίτλο: «Αναπάντητα ερωτήματα για την οικονομική – και όχι μόνο – λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.» επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Κατ’ αρχήν, το συγκεκριμένο κείμενο μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί λιβελογράφημα και μάλιστα του χειρίστου είδους, καθώς τα αναφερόμενα σε αυτό είναι παντελώς ανυπόστατα, αλλά και συκοφαντικά. Πλήττουν δε πολύ σοβαρά το κύρος της μοναδικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου θα πρέπει όλοι εμείς οι αυτοδιοικητικοί να τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Η ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. αποτελεί μια πολύ επιτυχημένη δομή η οποία κάθε χρόνο υλοποιεί πλήθος κοινωφελών δράσεων άκρως υποστηρικτικών ειδικά προς τους ευάλωτους συνδημότες μας. Είναι ανεύθυνη, για να μη πω επικίνδυνη, η επιλογή του κ. Καραβίδα να την συμπεριλάβει, ελαφρά τη καρδία, στην «ατζέντα» των προγραμματισμένων προεκλογικών «επιθέσεών» του. Όμως, η πρεμούρα του να λάβει το «χρίσμα» του υποψηφίου Δημάρχου από συγκεκριμένο κόμμα για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι τόσο μεγάλη, που δεν διστάζει να «πατήσει» επί δικαίων και αδίκων!

Επί της ουσίας, τα «ερωτήματα» που επιχειρεί να θέσει ο κ. Καραβίδας, είναι μόνο στο δικό του μυαλό «αναπάντητα»!

Διατείνεται ότι είναι «αναγκαία και ιδιαίτερα πολύτιμη» η λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., ισχυρισμός που δεν προκύπτει από τα γραφόμενά του, αφού τονίζει πως κακώς το Διοικητικό Συμβούλιό της και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν εγκρίνει τα οικονομικά στοιχεία (ισολογισμό) και δεν περίμεναν να εκδοθεί πόρισμα για τη σύνομμη λειτουργία της… Θα έπρεπε δηλαδή – κατά τον κ. Καραβίδα – να την αφήσουμε στο έλεος της νομικίστικης φαντασιοπληξίας του κλείνοντάς την, (μοιραία κατάληξη χωρίς εγκεκριμένο ισολογισμό), μέχρι την έκδοση κάποιου πορίσματος για τη σύνομμη λειτουργία της, χωρίς μάλιστα να μας εξηγεί από πού θα έβγαινε αυτό το πόρισμα και για ποιους συγκεκριμένους σοβαρούς λόγους!

Κατηγορεί ο κ. Καραβίδας εμένα και το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη, ότι τάχα χρησιμοποιούμε την Επιχείρηση «ως μέσο η όργανο εξυπηρέτησης προσωπικών στρατηγικών, εξόφλησης γραμματίων (προεκλογικών – μετεκλογικών), πρόσληψης ημετέρων»! Ερωτάται λοιπόν, ο γιός του προσελήφθη στο Δημοτικό Ωδείο με αδιαφανείς διαδικασίες ως «ημέτερος»; Άραγε, σε ποια από τις παραπάνω ευφάνταστες… προεκλογικές – μετεκλογικές στρατηγικές εντάσσει την εν λόγω πρόσληψη;

Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος ας μας ξεκαθαρίσει, είναι υπέρ ή κατά της αξιοποίησης προγραμμάτων απασχόλησης από την Επιχείρηση και το Δήμο, ώστε να βρίσκουν εργασία άνεργοι δημότες μας ή άτομα με ειδικές ανάγκες; Διότι, με αυτά που γράφει, χάσαμε πάσα ιδέα για τα αυτοδιοικητικά «πιστεύω» του!

Σε ότι αφορά στο άλλο «αναπάντητο ερώτημα» (!) του κ. Καραβίδα για «τη νομιμότητα της σύστασης και επάνδρωσης, κατά το παρελθόν, της θέσης του Γενικού Διευθυντή στην Επιχείρηση», λέμε μόνο τούτο…

Η υποκρισία του δεν έχει όρια!

Αφενός, ξέρει και το παραδέχεται κιόλας, ότι η θέση καταργήθηκε με την 46/2022 (ΑΔΑ 64ΩΘΟΚΒΑ-ΟΑΞ) απόφαση του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., αφετέρου, το όλο ζήτημα έχει ήδη παραπεμφθεί από τη σημερινή Δημοτική Διοίκηση και το Προεδρείο της Επιχείρησης, στη Δικαιοσύνη. Το πλέον οξύμωρο όμως είναι ότι το μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., στην τακτική συνεδρίαση του σώματος στις 30/8/2022, όπου συζητήθηκε το θέμα, είχε ψηφίσει υπέρ της διατήρησης της θέσης του Γενικού Διευθυντή στην Επιχείρηση (πρακτικό Νο10)… Απίστευτο; Κι’ όμως αληθινό!

Αναφορικά με την «ορθή οικονομική λειτουργία της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.», για την οποία τόσο πολύ «κόπτεται» κι’ εδώ υποκριτικά ο κ. Καραβίδας, εκτός από τις κατά καιρούς άναρθρες κραυγές του στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη δημοσίευση σχετικών πολιτικάντικων λιβελογραφημάτων στο διαδίκτυο, μέχρι σήμερα δεν προχώρησε σε καμία ουσιαστική παρέμβαση προς τις αρμόδιες αρχές, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί του είναι αίολοι.

Αντίθετα, εμείς, σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο, έχουμε ορίσει ορκωτό λογιστή για διαχειριστικό έλεγχο στην Επιχείρηση, ενέργεια για την οποία ο… «επαγγελματίας κριτικός» της «αντιπολίτευσης» ποιεί την νήσσαν.

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε περεταίρω με τα φληναφήματα του κ. Καραβίδα.

Οι συνδημότες έχουν νου και γνώση για να κρίνουν το βίο και την πολιτεία του καθενός μας.

Εξάλλου, μας επέλεξαν ως εκπροσώπους τους όχι για να γράφουμε στο facebook και να δημοσιεύουμε «ότι μας κατέβει» στα site και στον τύπο, αλλά με σκοπό να εργαστούμε για την επίλυση των πολλών τοπικών προβλημάτων, για την ανάπτυξη και την ευημερία του Δήμου Μουζακίου. Κι΄ αυτό πράττουμε με την αμέριστη συμπαράστασή τους, διεκδικώντας μαχητικά από την κεντρική εξουσία τα δίκαιά του. Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα θετικά αποτελέσματα του κοινού αγώνα μας είναι ορατά σε όλους. Ακόμη και σε αυτούς που δεν θέλουν να τα δουν φοβούμενοι μην τους αναγκάσει η ίδια η πραγματικότητα να τα αποδεχθούν.

Φυσικά, η δημιουργική πορεία του Δήμου μας θα συνεχιστεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς το επόμενο διάστημα και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν πολιτικάντη όψιμο «σωτήρα» του να προσπαθήσει να την ανακόψει εκμεταλλευόμενος το οποιοδήποτε αυτοδιοικητικό προνόμιό του ή, μετατρέποντας σημαίνουσες δημοτικές δομές σε εργαλεία επίτευξης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.




Total
0
Shares
Previous Article
dromos Gonnoi Makryxori

Το δρόμο Μακρυχώρι- Γόννοι βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Ετήσιο μνημόσυνο Βασιλείου Φωτίου - Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών ο Βασίλειος Φωτίου

Ετήσιο μνημόσυνο Βασιλείου Φωτίου

Related Posts