Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ περιόδευσε στο Στεφανοβίκειο και στο Ριζόμυλο Μαγνησίας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ περιόδευσε στο Στεφανοβίκειο και στο Ριζόμυλο Μαγνησίας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας και περιφερειακό σύμβουλο, περιόδευσε στο Στεφανοβίκειο και στο Ριζόμυλο Μαγνησίας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας και περιφερειακό σύμβουλο, Βάιο Μπιμπίλη, μέλος της Τ.Ε Μαγνησίας και Αποστόλη Παπαιωάννου, δημοτικό σύμβουλο Ρήγα Φεραίου, περιόδευσε σήμερα Κυριακή 13/2/22, στα χωριά Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο της Μαγνησίας, ενημερώνοντας τους αγρότες και τους κατοίκους για τις θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα της αγροτιάς.

Μιλώντας ο Τάσος Τσιαπλές, στους κατοίκους, τόνισε τα εξής:

«Οι βιοπαλαιστές αγρότες βρίσκονται ξανά στους δρόμους, αγωνιζόμενοι για την επιβίωσή τους, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε, οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών, μεγαλοαγροτών. Κόντρα στην αστυνομοκρατία της κυβέρνησης.

Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποτελούν εμπαιγμό για τους βιοπαλαιστές γεωργούς και κτηνοτρόφους, καθώς στην πλειοψηφία τους πρόκειται για αναμάσημα μέτρων, που έχουν εξαγγελθεί ξανά και απέχουν έτη φωτός από όσα απαιτούνται για μια πραγματική ανακούφιση τους, την ώρα που συνθλίβονται από την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα που επιβάλλουν τα μονοπώλια, την ΚΑΠ που έχει προγράψει την αγροτιά για χάρη των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Το ΚΚΕ, στηρίζει τον αγώνα των βιοπαλαιστών γεωργών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα, αλλά και τα δίκαια αιτήματά τους, για:

  • Μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.
  • Να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ στο 100% όλοι οι πληγέντες αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις, οι οποίες πρέπει να δίνονται έγκαιρα σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις και να είναι ακατάσχετες.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και δημόσια αρδευτικά έργα που θα επιτρέπουν στους αγρότες την άρδευση των καλλιεργειών τους.

Η «συμπαράσταση» στους αγρότες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι υποκριτική, αφού την ίδια πολιτική ακολουθούσαν όταν ήταν στην κυβέρνηση, αλλά και σαν αντιπολίτευση, μαζί με τη Ν.Δ. Χαρακτηριστικό αυτής τη υποκρισίας η στάση τους τον περασμένο Νοέμβρη, όταν από κοινού με την κυβέρνηση, απέρριψαν χωρίς καν συζήτηση 3 τροπολογίες που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή, που αφορούσαν α) την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, β) την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και γ) μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί άλλα λόγια να λέγονται στα «αλώνια» και άλλη στα «σαλόνια».

Για τους βιοπαλαιστές αγρότες είναι μονόδρομος ο αγώνας που πρέπει να δυναμώσει και η συμπόρευση τους με το ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα».
Total
0
Shares
Previous Article
Οι δαπάνες δημοσιότητας του ΕΣΠΑ και οι «επιτυχημένοι» Περιφερειάρχες - Πληθωρισμός της απληστίας - Φώτης Αλεξάκος Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όλα τα έργα του Νομού Καρδίτσας βαλτωμένα

Φώτης Αλεξάκος: κ. Αγοραστέ, κ.Νούσιο, ειλικρινά δεν ντρέπεστε να προσβάλετε με αυτόν τον τρόπο τους Αργιθεάτες;

Next Article
Ημερίδα για το παρόν και το μέλλον της πανδημίας covid-19

Ημερίδα για το παρόν και το μέλλον της πανδημίας Covid-19 - Το Σάββατο 19/2 (10.30)

Related Posts

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά
Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί ολοκληρωτικά ζήτησε με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός

ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής έχει επηρεάσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου