Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανοχύρωτη χώρα η Ελλάδα

Ασύμμετρη απειλή το μεταναστευτικό

skondra_asiminaΓράφει η Ασημίνα Σκόνδρα

Ανοχύρωτη χώρα η Ελλάδα, αφημένη στην τύχη της, χωρίς κυβέρνηση, με κατεστραμμένη οικονομία, παράλυση σε όλους τους τομείς και μπροστά στο θανάσιμο κίνδυνο της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης.

Μοιραίος και άβουλος ο Τσίπρας, αφού οι εξαγγελίες του για το μεταναστευτικό, ήταν ένα έμμεσο προσκλητήριο σε όσους επιθυμούσαν να μπουν παράνομα στη χώρα, ο καθένας για το δικό του λόγο.

Χωρίς κανένα σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής, εκτός βέβαια από το να κατακρίνει την προηγούμενη κυβέρνηση, για τους χειρισμούς της στο θέμα αυτό και να τους χαρακτηρίζει αφιλόξενους ακροδεξιούς, σκληρούς και απάνθρωπους.

Πρώτο μέλημά του, όταν ανέλαβε την εξουσία, ήταν να σταματήσει τη συγκέντρωση των λαθρομεταναστών και ν’ ανοίξει την πόρτα της Αμυγδαλέζας, τότε που η αρμόδια Υπουργός, μας διαβεβαίωνε ότι λιάζονται στην Ομόνοια.

Ακολούθησε ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό και η συνολική στάση της κυβέρνησης, που δεν έκανε τίποτα άλλο , παρά δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες, για τη συρροή λαθρομεταναστών που πλημμύρισαν τα νησιά σας.

Αντί να συνεχίσει την επιτυχημένη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, πάνω σ’ αυτό το σοβαρό ζήτημα, να υλοποιήσει δράσεις αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων και συνεργασίας με την Ε.Ε., επέδειξε και εκεί την αριστερή, καταστροφική τακτική της.

Το τι επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, είναι γνωστό σε όλους. Η ζημιά στον τουρισμό και στην οικονομία, είναι ανυπολόγιστη. Η καθημερινότητα των κατοίκων στα νησιά, έχει αλλάξει ριζικά, η δημόσια υγεία και η ασφάλεια τους κινδυνεύει.

Δημοτικές Αρχές, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, οι πάντες που εμπλέκονται, ζητούν επιτακτικά βοήθεια, διαμαρτύρονται, καταγγέλλουν, ζητούν πλέον λύσεις από τους Εισαγγελείς.

Λοιμώδη νοσήματα κάνουν την εμφάνισή τους και έχουν ήδη νοσήσει αστυνομικοί μας., ενώ ήδη άρχισαν φασαρίες και συμπλοκές.

Τα κύματα μεταναστών είναι τέτοια, που δεν φτάνουν οι αστυνομικές δυνάμεις για να τα συγκρατήσουν. Ούτε Υγειονομικές Υπηρεσίες υπάρχουν, ούτε χώροι για να στεγαστούν.

Μετά την καταστροφή των νησιών, σειρά έχει η Ηπειρωτική Ελλάδα, όπου μεταφέρονται σταδιακά οι μετανάστες, που συνωστίζονται κατά χιλιάδες στα λιμάνια. Παράλληλα η εισροή μεταναστών από τον Έβρο αυξάνεται κατακόρυφα.

Μικρά παιδάκια και απελπισμένες γυναίκες περιφέρονται στα αστικά κέντρα, προκαλώντας, μαζί με την ανησυχία, οίκτο και στεναχώρια.

Οι Έλληνες, έχουμε ήδη επωμισθεί και θα πληρώνουμε για τα επόμενα χρόνια, μια οικονομική ζημιά που προκάλεσε ο Τσίπρας- Καμμένος, πάνω από 150 δις ευρώ. Είναι ασυζητητί , ζημιά μεγάλη, με δυσκολίες ανυπέρβλητες. Το μεταναστευτικό όμως, σε συνδυασμό και με την οικονομία, εγκυμονεί κινδύνους με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Μια μικρή χώρα, πληθυσμού 9.000.000 σαν την Ελλάδα, είναι φύση και θέση αδύνατο, να δεχθεί τον όγκο των 2 με 2,5 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που υπολογίζεται.

Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι για τους ανθρώπους αυτούς δεν γνωρίζουμε τίποτα παραπάνω απ’ ότι οι ίδιοι δηλώνουν, δηλαδή ποιοι είναι, πού πάνε, τι ζητούν, πού θα εγκατασταθούν, τι ρόλο εν τέλει μπορεί να παίξουν στα μέλλον, δημιουργείται έντονη ανησυχία και εγείρονται ερωτηματικά.

Ανησυχία για τη συνοχή και την ασφάλεια του κοινωνικού μας ιστού και ερωτηματικά που άπτονται εθνικών θεμάτων.

Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και ο Τσίπρας, αντί να ασχοληθεί με το καυτό αυτό ζήτημα που ο ίδιος δημιούργησε, και να προστατεύσει επιτέλους τη χώρα, ασχολείται μόνο για το πώς θα προστατεύσει την προσωπική του κυριαρχία, μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ανταποκρίνεται ούτε καν, στην έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που επειδή αντιλήφθηκαν το χάος που επικρατεί στην κυβέρνηση, του ζητούν να ορίσει έναν ικανό επικεφαλής, για να μπορούν να συνεργαστούν και να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, που ταλανίζει την Ελλάδα.

Μικρός, λιγοστός και μοιραίος για την Ελλάδα ο κ.Τσίπρας, συμφορά για τους Έλληνες που δυστυχώς τον πίστεψαν.

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Παράσταση του κλόουν ΑΝΤΖΕΛΙΝΟ στην πλατεία του Μαυρομματίου.

Next Article

Moιράζουν ροδάκινα στο Δήμο Πύλης

Related Posts

dhmotiko sumvoulio
Διαβάστε περισσότερα

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου

Έληξε το συμβάν μεταξύ του κ.Παπακώστα με τον κ.Σερίφη στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Καταδικαστέα κάθε μορφή βίας» δήλωσε ο…
Αποτελέσματα Εκλογών για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα

N.E. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Φιέστα Μητσοτάκη με υποσχέσεις σε επανάληψη ενώ η Καρδίτσα παραμένει βουλιαγμένη στα προβλήματα Στις 23/04/2024,…
Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…