Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανησυχία για την τύχη του έργου ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας

Προβληματισμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει στους παραγωγικούς φορείς και κατοίκους των Τρικάλων και Καρδίτσας, οι δηλώσεις του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δημάρχου Μουζακίου, κ. Κωτσού, για μη χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του έργου ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας. Η δικαιολογία του Προέδρου της ΠΕΔ ότι το κόστος του είναι σημαντικό και να χρηματοδοτηθεί από κεντρικούς πόρους, οδηγεί, στην ουσία, στη ματαίωση του έργου, με καταστροφικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων των δύο αυτών Νομών.

Επιπλέον, ο προβληματισμός ενισχύεται καθώς, παρότι ο κ. Αγοραστός, σε συνεχείς δηλώσεις του, αναφέρεται στην ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο νέο ΣΕΣ ως βασικό αναπτυξιακό περιφερειακό έργο, ανατρέχοντας σ΄ αυτό εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι δεν υφίσταται σαφής αναφορά στην υλοποίησή του, τη στιγμή μάλιστα, που εξακολουθεί να εκκρεμεί απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι βουλευτές Δυτικής Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ, Αγοραστό και τους αντιπεριφερειάρχες Τρικάλων κ. Μιχαλάκη και Καρδίτσας κ. Τσάκο να ενημερώσουν σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να αποτραπεί μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλίας και τη ζωή των κατοίκων της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Noμαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
5/2/2016
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καρδίτσας: Οφειλόμενη απάντηση σε όσους τώρα ανακάλυψαν τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Επόμενο άρθρο

Συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών