Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανασυγκρότηση παραγωγικού ιστού στο επίκεντρο της συνάντησης  Σκυλακάκη -Σκόνδρα

asimina skilakakis

Ανασυγκρότηση παραγωγικού ιστού στο επίκεντρο της συνάντησης  Σκυλακάκη -Σκόνδρα

  • Γρήγορη εκταμίευση κονδυλίων για αποζημιώσεις της πρόσφατης χαλαζόπτωσης, ζήτησε η Ασ. Σκόνδρα

Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για θέματα της δημοσιονομικής Πολιτικής και του Ταμείου Ανάκαμψης, είχε η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν μεταξύ άλλων, η αποδέσμευση οικονομικών πόρων προς τον ΕΛΓΑ, για να προχωρήσουν το δυνατόν συντομότερο οι αποζημιώσεις, όσων επλήγησαν, από την πρόσφατη χαλαζόπτωση στο Νομό Καρδίτσας.

Σε δήλωση της, μετά το πέρας της συνάντησης, η Βουλευτής τόνισε τα παρακάτω:

«Σήμερα, συναντήθηκα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και συζητήσαμε διάφορα σημαντικά ζητήματα, που αφορούν την περιφέρειά μου, τον κατεξοχήν αγροτικό νόμο Καρδίτσας.

Πρώτο θέμα της κουβέντας μας, ήταν η ταχύτατη αποδέσμευση των απαραίτητων οικονομικών πόρων προς τον ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσει η αποζημίωση, όσων αγροτών επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Επίσης αναφερθήκαμε, στην πορεία αποζημιώσεων από τον Ιανό που υπολείπονται, τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε κατοικίες, ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος καταβολής των ποσών, που δικαιούνται οι συμπολίτες μου και οι επαγγελματίες του Νομού.

Όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Υπουργός, από την αρχή, η κυβέρνηση στήριξε τους πληγέντες και έτσι θα συνεχίσει μέχρι την  αποπεράτωση, όσων εκκρεμοτήτων υπάρχουν, ώστε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι πληρωμές, που βρίσκονται σε διαδικασία εκταμίευσης.

Επίσης με τον κ. Σκυλακάκη, συζητήσαμε επί μακρόν, το σχεδιασμό, τη στρατηγική και τις ενέργειες του ιδίου και της Κυβέρνησης, για την εξασφάλιση ευρωπαϊκών πόρων, που θα καλύψουν νέες ανάγκες που προκύπτουν, αλλά και για να τρέξουν, αναπτυξιακά προγράμματα, που θα δώσουν νέα πνοή στην  Περιφέρεια και στον αγροτικό κόσμο.

Με ενημέρωσε, ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης, προβλέπεται θα επιχορηγηθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια συμπράξεις πρωτογενή με δευτερογενή ή και τριτογενή τομέα. Δραστηριότητες , δηλαδή, κάθετες, από την καλλιέργεια και την παραγωγή πρωτογενώς, μέχρι την κατανάλωση και την εξαγωγή.

Στοχευμένο και φιλόδοξο σχέδιο, ώστε να στηριχθεί η παραγωγή, να εκσυγχρονιστεί ο πρωτογενής τομέας, να τονωθεί ο συνεργατισμός σε όποια μορφή και να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη και βιώσιμη παραγωγική αλυσίδα, με νέες θέσεις εργασίας, με συνεισφορά στην εθνική οικονομία και φυσικά την καλυτέρευση της ζωής όλων των εμπλεκομένων.

Οι απόψεις μας συνέπεσαν σε πολλά σημεία και με ικανοποίηση διαπίστωσα, ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος του ταμείου Ανάκαμψης, έχει σε προτεραιότητα  τις πραγματικές ανάγκες του παραγωγικού ιστού και της Περιφέρειας, αλλά και την τόνωση του ΑΕΠ από την παραγωγή της χώρας.

Ο σωστός σχεδιασμός και οι πολιτικές, που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν, στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού μοντέλου, στην στήριξη της υπαίθρου, στην βελτίωση και στην αναβάθμιση των παραγωγικών διαδικασιών, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι προϋπόθεση, για μια εύρωστη Ελλάδα είναι ανάπτυξη υπαίθρου και αστικών κέντρων  παράλληλα.»




Total
0
Shares
Previous Article
xrima euro 1

Συντάξεις: Ποιοι παίρνουν αυξήσεις την Τρίτη 29/6 και αναδρομικά την Τετάρτη 30/6

Next Article
keli 33 anagnostopoulos 1

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το κελί 15 τ.μ. του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην ΣΤ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Related Posts

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας
Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή Την…