«Ανακύκλωση πάντα Ανακύκλωση παντού» – Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας ανακυκλώνει

«Ανακύκλωση πάντα Ανακύκλωση παντού» - Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας ανακυκλώνει

«Ανακύκλωση πάντα Ανακύκλωση παντού» – Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας ανακυκλώνει

Τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ανακύκλωση πάντα, Ανακύκλωση παντού». Το εγκεκριμένο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρόγραμμα υλοποιούν οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β2 του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας με όρεξη και αισιοδοξία από τον Ιανουάριο 2022 με τον συντονισμό και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών Μαρίας Παπαζήση, Ιφιγένειας Τριχιά και Μαρίνας Δόικου.  Σκοπός του προγράμματος  είναι η ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα και η διαμόρφωση  οικολογικής συνείδησης.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου τα παιδιά με την συνοδεία των καθηγητριών τους επισκέφθηκαν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) στο Αρτεσιανό Καρδίτσας όπου ενημερώθηκαν για την διαδικασία διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και για θέματα σχετικά με την ανακύκλωση. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην εταιρεία  LM Eco Recycling  στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά καινοτόμες μεθόδους ανακύκλωσης.

«Ανακύκλωση πάντα Ανακύκλωση παντού» - Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας ανακυκλώνει

Την Δευτέρα 28 Μαρτίου παρακολούθησαν το πρόγραμμα του Κέντρου Εκπαίδευσης για την Αειφορία και το Περιβάλλον (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Μουζακίου «Απορρίμματα –  Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση» με χρήσιμες πληροφορίες και βιωματική  δράση  που ενεργοποίησε τη συμμετοχή των παιδιών.

Ο διευθυντής κ. Αριστείδης Παλαιοχωρίτης και ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β2 για την προθυμία, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα καθώς και  το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας  που επέδειξαν στη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος.

Επίσης ευχαριστούν:

  • την Ελληνική Εταιρεία αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που ενέκρινε την επίσκεψη στο Κ.Δ.Α.Υ.  Καρδίτσας
  • το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Υ. για την υποδοχή  και ιδιαίτερα  τον  κ. Νικόλαο Μπαξεβάνο  για  την εξαιρετική παρουσίαση
  • τον κ. Λάμπρο Πουρδαλά της LM Eco Recycling για την ενημέρωση και τη  φιλοξενία στην πρωτοποριακή εταιρεία του  και την κ. Παρασκευή Παρίση που συντόνισε την επίσκεψη και τη συνεργασία με το σχολείο
  • το Κ.Ε.ΠΕ.Α Μουζακίου και ιδιαίτερα την κ. Γεωργία Μπαλατσού που παρουσίασε το πρόγραμμα του κέντρου με ενεργή συμμετοχή και προσωπικό ενδιαφέρον.


Total
1
Shares
Previous Article
Την Κυριακή 15 Μαΐου ο 5ος ΠΛΑΣΤΗΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Η προκήρυξη - Δηλώσεις συμμετοχής

Την Κυριακή 15 Μαΐου ο 5ος ΠΛΑΣΤΗΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Η προκήρυξη - Δηλώσεις συμμετοχής

Next Article
Αφιέρωμα στην jazz μουσική - Το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

Αφιέρωμα στην jazz μουσική - Το απόγευμα της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της ΚαρδίτσαςTotal
1
Share