Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Δώρας Θωμοπούλου

 

Αγαπητές/Αγαπητοί Φίλες/Φίλοι

Με την παρούσα δημόσια επιστολή μου επιθυμώ να ενημερώσω τις/τους πολίτες του Νομού μας για την συμμετοχή μου στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές ως υποψήφια βουλευτής του Νομού Καρδίτσας αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά. Με μεγάλη μου χαρά αποδέχθηκα την πρόταση όπως εξάλλου είχα κάνει και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μάιου και του Ιουνίου του 2012. Δυστυχώς οι αυξημένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις μου είχαν στερήσει τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στις κρίσιμες εκλογές του 2015.

Η βαθειά πίστη μου στις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, της ισότητας και της κοινωνίας των ενεργών πολιτών, όπως αυτές πρεσβεύονται από το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και η επιθυμία μου για να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις σ’ έναν τόπο, μια εκλογική Περιφέρεια, που είμαι ισχυρά συνδεδεμένη μαζί του λόγω πατρογραμμικής καταγωγής και προσωπικών βιωμάτων με ώθησαν να δηλώσω χωρίς δεύτερη σκέψη την παρουσία μου στον εκλογικό αγώνα που ξεκινάμε.

Όλες/όλοι οι υποψήφιες/υποψήφιοι και εσείς οι πολίτες θα δώσουμε μαζί μια σημαντική μάχη εμπνευσμένες/εμπνευσμένοι από τις αρχές του Κινήματος Αλλαγής. Αρχές που θεμελιώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και μπολιαστήκαν από τους όμορους πολιτικούς χώρους που σχημάτισαν το νέο πολιτικό φορέα, το ΚΙΝΑΛ. Όραμα του είναι να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα που γνωρίζει την πολιτιστική της ταυτότητα και την πολιτική της ιστορία αλλά βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον της μέσα στην Ευρώπη.

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει αγωνιστεί και αγωνίζεται για την σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνικής ισονομίας και δικαιοσύνης, του υγιούς πατριωτισμού, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλλων. Είναι η παράταξη που χωρίς λαϊκιστικές κορώνες ανέλαβε ευθύνες και πήρε αποφάσεις που στήριξαν την χώρα σε όλη την περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης από το 2009 έως και σήμερα. Είναι η παράταξη που χωρίς εθνικιστικές ιδεοληψίες επιθυμεί να βρεθεί η λύση για το Μακεδονικό Ζήτημα προς όφελος όλων των Βαλκανικών χωρών. Σέβεται την αυτοδιάθεση των λαών αλλά δεν είναι διατεθειμένη να εκχωρήσει «Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα» γιατί γνωρίζει ότι η εθνική και η εθνοτική ταυτότητα κάθε λαού είναι σχεσιακά προσδιορισμένη μέσω της ιστορία του.

Ως νέα επιστήμονας και καλλιτέχνης αφουγκράζομαι τις ανησυχίες των νέων συμπολιτών/ συμπολιτισσών μας. Κατανοώ την επιθυμία των 400.000 χιλιάδων νέων που εργάζονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αλλά και των γονιών τους που νιώθουν πόνο από την απουσία των παιδιών τους και ανασφάλεια ζώντας σε μια χώρα που παλεύει να ορθοποδήσει. Για όλες/όλους αυτές/ αυτούς τις/τους συμπατριώτισσες/ συμπατριώτες μας πρέπει να δημιουργήσουμε μια Ευρωπαϊκή Χώρα ισχυρή οικονομικά και πολιτικά με κυρίαρχο ρόλο στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Η παιδεία, η κοινωνική συνοχή και οι δημοκρατικές αρχές πρέπει να αποτελέσουν τα θεμέλια για μια υγιή Ανάπτυξη της Οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Ας ενωθούμε λοιπόν όλες/όλοι για να δώσουμε έναν πολιτισμένο αγώνα με πολιτικές θέσεις και επιχειρήματα, για να παλέψουμε τον κατασκευασμένο διπολισμό που επιβάλει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, για να μην απομακρυνθεί η χώρα από τον δρόμο της λογικής, της πολυφωνίας και της δημοκρατίας.

Είμαι μαζί σας, δίπλα σας για να ακουστεί η φωνή του διαφορετικού, του καινούργιου, της γυναίκας.

Δώρα Θωμοπούλου
Αναπληρώτρια Γραμματέας Δικτύου Πολιτιστικών Φορέων και Πρωτοβουλιών



Total
0
Shares
Previous Article

Σεισμός 3,8 ρίχτερ: Το επίκεντρο στο Παλαιοχώρι του Δήμου Μουζακίου

Next Article

Grand Prix 25άρας πισίνας (Κύπελλο Χριστουγέννων 2018)

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike