Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αμεσες αναμορφώσεις στο ωράριο λειτουργίας των τριών Κοινωνικών Δομών

Αμεσες αναμορφώσεις στο ωράριο λειτουργίας των τριών Κοινωνικών Δομών που δεν πήραν ακόμη παράταση, εφαρμόζει ο Δήμος Τρικκαίων.

Μετά από επίσκεψη του Δήμαρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στον χώρο των Δομών, στο κτήριο του παλιού νοσοκομείου, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, έγινε συζήτηση με εργαζόμενους για τα υπαρκτά θέματα, παρόντος του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστα Ψύχου. Τα θέματα σχετίζονταν με το μέλλον των Δομών, αλλά και με τα όσα σχετίζονται με την ομαλή εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Ως γνωστόν, με δική του πρωτοβουλία ο Δήμος Τρικκαίων ανέθεσε με 19.200 ευρώ στην ΚοιΣΠΕ Τρικάλων για ένα δίμηνο τη λειτουργία τριών δομών: του Ξενώνα, του Κοινωνικού Εστιατορίου και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων.

Με τροποποιημένο προς το παρόν ωράριο, οι Δομές λειτουργούν με κάποιες διαφοροποιήσεις, χωρίς όμως να υπάρχει διακοπή λειτουργίας, σε αντίθεση με ό τι συμβαίνει στη συντριπτική πλειονότητα άλλων Δήμων.

Πλέον, μία εβδομάδα μετά τη λειτουργία με χρήματα του Δήμου, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες και άμεσα θα τροποποιηθεί το ωράριο λειτουργίας μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς και τα Σάββατα.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για τους φιλοξενούμενους, να αξιοποιήσουν τις Δομές (ατομική υγιεινή, καθαριότητα, ξεκούραση).

Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων έχει ως στόχο την αναβάθμιση των Δομών. Ετσι, με δεδομένο ότι η παράταση λειτουργίας των Δομών με κρατική χρηματοδότηση βρίσκεται σε εκκρεμότητα – και ασκείται η ανάλογη πίεση -, ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί τη λειτουργία Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας.

domes

domes1

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article

Let’s do it Greece! Εβδομάδα Περιβαλλοντικών Δράσεων σε όλα τα Σχολεία της Χώρας

Next Article

Επίσκεψη του Βουλευτή Χρ. Σιμορέλη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων.

Related Posts

eglimatiki organwsi magnisia 2
Διαβάστε περισσότερα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας  Σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος…
Συμβουλές για την αποφυγή περιστατικών κλοπών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων - Συστηματικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ (19.10.2023) - Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε περιοχή του Δήμου Τεμπών - Απέσπασαν από ημεδαπό συνολικά 10000 ευρώ Οδηγίες προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών κλοπών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα
Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Σύλληψη τριών ατόμων, κατά περίπτωση, για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθησαν, χθες (27-04-2024) και σήμερα (28-04-2024) το πρωί σε περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας
Dimos Mouzakiou desfa
Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Μουζακίου σας προσκαλεί στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της δωρεάς του ΔΕΣΦΑ προς τους πλημμυροπαθείς

Ο Δήμος Μουζακίου σας προσκαλεί στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της δωρεάς του ΔΕΣΦΑ προς τους πλημμυροπαθείς Ο…