Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αγωνιστική παρέμβαση της Αντιπολίτευσης στο ΠΣ Θεσσαλίας για οδικό αποκλεισμό Ανατολικής Αργιθέας – Σιωπή στο ΔΣ Αργιθέας …

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Αγωνιστική παρέμβαση της Αντιπολίτευσης στο ΠΣ Θεσσαλίας για οδικό αποκλεισμό Ανατολικής Αργιθέας – Σιωπή στο ΔΣ Αργιθέας …

Η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση στο χθεσινό ΠΣ Θεσσαλίας, ανέδειξε το οξύ πρόβλημα του οδικού αποκλεισμού της Ανατολικής Αργιθέας, τις επί 15 μήνες καθυστερήσεις αποκατάστασης της ασφαλούς βατότητας στα σημεία του Πευκόφυτου (καθίζηση), γέφυρα ρέματος Βλασσίου κ.α., στην κεντρική επαρχιακή οδό 9, που συνδέει την Καρδίτσα με τα οκτώ χωριά και την ΙΜ Σπηλιάς, περιφερειακής ευθύνης.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής Τάσος Τσιαπλές, η απάντηση του Περιφερειάρχη ήταν ασαφής, δίχως χρονοδιάγραμμα οριστικής λύσης.
Έχουμε τονίσει ότι την κύρια ουσιαστική αντιπολίτευση στο ΠΣ την ασκεί η Λαϊκή Συσπείρωση, αφού η μείζων *Θεσσαλία της καρδιάς μας* είναι σιωπηλή….υποτονική.
Κάποιοι έχουν….αποφασίσει πως οι 8 ορεινές κοινότητες και η Σπηλιώτισσα θα λειτουργούν μόνο την θερινή περίοδο (Μάιο έως Σεπτέμβριο) και τους άλλους επτά μήνες θα μπαίνει….λουκέτο, ώσπου να λυώσουν τα χιόνια.
Στη γραμμή αυτή, δυστυχώς, φαίνεται να κινούνται και οι τοπικοί αιρετοί της Συμπολίτευσης με την στάση παθητικότητας που τηρούν, την παρατεταμένη σιωπή και απραξία τους.
Στο χθεσινό δια ζώσης ΔΣ στο Ανθηρό, ουδεμία αναφορά στο μείζον αυτό θέμα.
Ούτε συζήτηση, ούτε προτάσεις, ούτε ψήφισμα διαμαρτυρίας…
Ούτε πρόταση για παραστάσεις, για δημοσιότητα….
Μην ταραχθεί η μακάρια «συνεργασία» Δήμου και Περιφέρειας !

Αξιέπαινη η πρόταση της Λ.Σ για κατά προτεραιότητα εκκίνηση έργων από Ανατολική Αργιθεα προς Καρδίτσα και όχι αντίστροφα.
Δείχνει το αμέριστο νοιάξιμο για τις πιο μειονεκτικές περιοχές, τους αδύναμους συμπολίτες μας!
Όσο καθυστερεί η αποκατάσταση βλαβών Ιανού, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι για νέες κατολισθήσεις και πολλαπλασιασμό του κόστους.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να κινητοποιηθεί τάχιστα, να μην επαναπαύεται στην …αρμοδιότητα άλλων φορέων και να απατήσει τα αναγκαία έργα !
Στο ρέμα Βλασίου όπου ξεθεμελιώθηκε η γέφυρα να ζητηθεί εν ανάγκη η συνδρομή του Στρατού σε σύντομο χρόνο .
Να έλθει σε επαφή με εταιρείες ΑΠΕ που δραστηριοποιούνται στον Τύμπανο (ΔΕΗ – Τερνα – Νοστιρα κλπ) για συνδρομή στη βελτίωση της εναλλακτικής διαδρομής από αυχένα έως Άγιο Νικόλαο.
Ας αφήσει τους κομπασμούς κατά των Αιολικών έργων καθαρής ενέργειας και ας αδράξει την ευκαιρία των ανταποδοτικών ωφελημάτων για την ορεινή Πατρίδα !
——————————
••Στο ΔΣ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός 2022, η Αντιπολίτευση ζήτησε πιο πολλή δουλειά και λιγότερα λόγια αυτοθαυμασμού και αλληλοσυγχαρητηρίων.
Αναπροσαρμογή δημοτικών τελών υπέρ των κατοίκων και δράσεις κοινωνικής πολιτικής.
Νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου με περιορισμό δαπανών για αναθέσεις σε οικονομικές ελεγχτικές εταιρείες με αξιοποίηση των ειδικών στελεχών που πληρώνει το Δημοτικό Ταμείο, ούτως ή άλλως, κάθε μήνα.
Κατά πληροφορίες μας, ακούστηκαν υπονοούμενα μειωτικά για γυναίκες που κατέχουν θέσεις στον Δήμο από αιρετό με μακρά πείρα στην ΤΑ.
Εάν αληθεύουν: είναι απαράδεκτα και το προεδρείο ΔΣ όφειλε να είναι πιο αυστηρό απέναντι σε όσους παραβιάζουν τον κανονισμό, την δεοντολογία και ευγένεια ….
Η Αργιθέα, η Αυτοδιοίκηση είναι γένους …θηλυκού και οι Αργιθεάτες έχουν μάθει να τιμούν το ρόλο της Γυναίκας, με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη !

Δημήτρης Παπακώστας
*Πατριωτική Εναλλακτική Αργιθεατών *




Total
0
Shares
Previous Article
Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποκατάσταση ζημιών από τον «ΙΑΝΟ»

Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποκατάσταση ζημιών από τον «ΙΑΝΟ»

Next Article
Αποτελέσματα rapid test στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα Rapid tests στη Θεσσαλία σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου - Καταγράφηκαν 117 θετικά κρούσματα covid19

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”