Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις της Νεράϊδας – Ξεκίνησε και τυπικά η έναρξη των κατασκηνώσεων

agiasmos kataskinoseis neraidas limni plastira 1

Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις της Νεράϊδας – Ξεκίνησε και τυπικά η έναρξη των κατασκηνώσεων

Με αγιασμό που τέλεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεος ξεκίνησε και τυπικά η έναρξη των κατασκηνώσεων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα στη Νεράϊδα. Οι κατασκηνώσεις λειτούργησαν μετά από τρία χρόνια, με νέα φιλοσοφία και εξωστρέφεια. Στην κατασκηνωτική περίοδο φιλοξενούνται 65 παιδιά, τα 13 εξ αυτών είναι από την Λεμεσό της Κύπρου. Για την ασφάλεια των παιδιών απο τον κορωνοϊό, έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας τόσο για τα ίδια με έλεγχο με self test, ενώ για το προσωπικό των κατασκηνώσεων ο ΕΟΔΥ ελέγχει αυτό rapid test κάθε Παρασκευή. Οι κατασκηνώσεις είναι κλειστές για επισκέπτες, για λόγους ασφαλείας.

Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις της Νεράϊδας

Ο μητροπολίτης κ.κ. Τιμόθεος τέλεσε τον αγιασμό και ευχήθηκε στα παιδιά να αξιοποιήσουν το χρόνο τους για μάθηση αλλά και ψυγαγωγεία. Ο πρόεδρος των κατασκηνώσεων κ. Θωμάς Στεργιόπουλος καλωσόρισε επισήμους και παιδιά, καθώς και το προεδρείο από το Σύλλογο Τριτέκνων Λεμεσού Κύπρου και ευχαρίστησε το προσωπικό για την άψογη προετοιμασία της κατασκήνωσης.

Ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο όραμα της δημοτικής αρχής να μετατραπούν οι κατασκηνώσεις σε ένα χώρο συνάντησης Ελληνόπουλων από διαφορετικά σημεία του πλανήτη και να λειτουργήσει η κατασκήνωση ως Σχολείο και Ακαδημία Ελληνικού Πολιτισμού. Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να διευρύνει χρονικά και θεματικά την λειτουργία του, μετατρέποντας την κατασκήνωση σε ένα πανεπιστημιακό Campus, όπου φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδος και του Εξωτερικού θα επιλέγουν τον τόπο μας για πρακτική άσκηση.

Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις της Νεράϊδας

Στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων και τα παιδιά της Κύπρου, από το δήμαρχο δόθηκαν αναμνηστικά για να θυμούνται τη φιλοξενία τους στη λίμνη Πλαστήρα.

Στην επίσημη έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κκ. Απόστολος Θέος, η κ. Βάσω Ξηροφώτου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Γ.Καπράνας.

Με απόφαση του δημάρχου λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου, οι κατασκηνώσεις τέθηκαν στη διάθεση της ΚΕΔΕ για φιλοξενία πυρόπληκτων παιδιών.




Total
0
Shares
Previous Article
Ασημίνα Σκόνδρα

Συγχαρητήρια της Ασημίνας Σκόνδρα στους Καρδιτσιώτες αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Next Article
trofima pligentes foties

Έκκληση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Μουζακίου για συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας

Related Posts