Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αχελώος – νερά άνω ρού : πηγή ζωής για Θεσσαλία – το « πυρηνικό» Green Deal κόντρα στην κλιματική κρίση – την ενεργειακή εξάρτηση, την ερήμωση!

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Αχελώος – νερά άνω ρού : πηγή ζωής για Θεσσαλία – το « πυρηνικό» Green Deal κόντρα στην κλιματική κρίση – την ενεργειακή εξάρτηση, την ερήμωση!

• Σημαντική και ελπιδοφόρα η σημερινή δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας !

•• Κοινή η διαπίστωση, αμετάκλητο το συμπέρασμα ότι τα έργα Αχελώου ποταμού, στον άνω ρού του, με την κατασκευή φραγμάτων και μεγάλων υδροηλεκτρικών πράσινης ενέργειας σε συνδυασμό με την ήπια ισορροπημένη μερική μεταφορά νερών προς τον Θεσσαλικό Κάμπο, τον Πηνειό και πόλεις – (250 εκατομμύρια κ.μ – ελάχιστο ποσοστό του συνόλου των νερών)  – που βρίσκονται σε στάδιο εκτέλεσης από το μακρινό 1985 και παραμένουν ημιτελή και κυρίως …παρατημένα με κινδύνους σοβαρούς για τις περιοχές Συκιάς -Αγορασιάς – Αργιθέας -Δρακότρυπας – Μουζακίου (πλημμυρικά φαινόμενα) & αχρήστευσης υποδομών στο έτοιμο υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας Τρικάλων, όμως σταθερή πολιτική βούληση για ολοκλήρωση, αξιοποίηση και ενίσχυση της αειφορικής παραγωγής ρεύματος στο νέο ‘ενεργειακό μείγμα’ που προωθεί η ευρωπαϊκή ένωση και η Ελλάδα, δεν φαίνεται στον ορίζοντα ….

• Λόγια, επισκέψεις πολιτικών παραγόντων σε Συκιά – Μεσοχώρα, ημερίδες, αρθρογραφία άξιων Επιστημόνων, Αιρετών ….και έργο : ουδέν !

•• Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός σε σημερινές δηλώσεις του στην Ημερίδα για Βιώσιμη Γεωργία – Λάρισα /του αγρ συνεταιρισμού «Λαρισαίων Αγροτών» – τόνισε την αδήριτη ανάγκη σήμερα, για επάρκεια σε νερά – σε πράσινη ενέργεια – στη διατροφική αλυσίδα.
Όλα αυτά -είπε- σημαίνουν : Αχελώο !
Η αξιοποίηση μέρους των νερών του από τη Συκιά, τα βουνά της ορεινής Αργιθέας προς τον Θεσσαλικό κάμπο.
* Τα έργα Αχελώου θα είναι το μεγαλύτερο Green Deal στην Ευρώπη ολόκληρη !

Όμως, το ζήτημα δεν είναι μόνο να σχολιάζουμε, να επιχειρηματολογούμε υπέρ της ολοκλήρωσης των σημαντικών έργων Αχελώου, πρέπει κυρίως οι ηγεσίες του Τόπου μας (Περιφέρεια – Δήμοι – Κόμματα – Κυβέρνηση – Φορείς) να πετύχουν απτά αποτελέσματα – προώθηση με Fast Truck διαδικασίες, νομιμότητα και περιβαλλοντική ισορροπία, όλων των αναγκαίων επενδύσεων στο φράγμα Συκιάς Αργιθέας, Μουζακίου, Πύλης, Μεσοχώρας σε συνδυασμό με άλλα ανεξάρτητα αλλά αλληλοσυμπληρούμενα αειφορικά έργα, όπως του Νέου Υδροηλεκτρικού Καταφυλλίου – λεγόμενο Αυλακίου ισχύος 83mw επί της κοιλάδας Αχελώου σε απόσταση 15 χλμ από φράγμα Συκιάς, του οποίου ο φάκελος έχει κατατεθεί πριν 12 μήνες στο αρμόδιο Υπουργείο, μια επένδυση άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ.

@ Η Κυβέρνηση έως τώρα έδειξε ότι είναι υπέρ των έργων, όμως είναι διστακτική στην τελική εξαγγελία, ενδεχομένως φοβούμενη αντιδράσεις φορέων Αιτωλ/νίας.

@ Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, επιτέλους, είναι υπέρ του υδροηλεκτρικού Μεσοχώρας και του σχεδιαζόμενου Φράγματος Μουζακίου – Δηλώσεις Ρένας Δούρου κα. (αρνείται τη μεταφορά νερών κ το φράγμα Συκιάς).

@ Το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ είναι υπέρ των έργων Αχελώου κ μεταφοράς νερών.

• Η ηγεσία της Περιφέρειας μαζί με τους Δήμους της Θεσσαλίας οφείλουν  – Τώρα ! να ταρακουνήσουν τη…γη κ ουρανό, ώστε σύντομα να υπάρξει Εξαγγελία από την Κυβέρνηση και Βουλή των Ελλήνων με σαφές χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση.

•• Η κλιματική κρίση, η ενεργειακή εξάρτηση που επιδεινώνεται λόγω του Ουκρανικού, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις σε διατροφικά αγαθά μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με το μεγάλο Green Deal στην Θεσσαλία, το «πράσινο πυρηνικό σχέδιο», τα Αειφορικά Έργα στην κοιλάδα Αχελώου ποταμού (άνω ρους), τα Υδροηλεκτρικά, τα Αιολικά στον Τύμπανο, την Κατούνα, την Στεφανιάδα, το Χινδροσπάνι Ανατολικής Αργιθέας !

• Μονόδρομος η ολοκλήρωση των ημιτελών έργων Αχελώου, η εξασφάλιση σύγχρονης προσβασιμότητας στους επικίνδυνους ορεινούς δρόμους ….

•• Η ορεινή Πατρίδα μας αποτελεί το οικολογικό απόθεμα, πηγή ζωής κ ευημερίας όλων των Θεσσαλών και δικαιωματικά διεκδικούμε …το εύλογο αντίδωρο !!!
Όσοι τυχόν υποτιμούν την ορεινή Αργιθέα …θα απογοητευθούν, θα χάσουν …

4 Μαρτίου 2022

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ επι 25 έτη-Δήμαρχος Αχελώου 1999-2006.




Total
0
Shares
Previous Article
Γράφει ο Ηλίας Γιαννακόπουλος

«Δεν θέλω να πεθάνω»: Ένα δάκρυ – βόλι της μικρής Βλάντα από την Ουκρανία

Next Article
Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά - Νέο επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού – Στο χάρτη της κακοκαιρίας και η Θεσσαλία - Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού - Διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει κακοκαιρία με την ονομασία Κάρμελ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού για το Σαββατοκύριακο από την ΕΜΥ

Related Posts

ergasia koinonia anka
Διαβάστε περισσότερα

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

Δίπλα στην κοινωνία η Αναπτυξιακή Καρδίτσας με 2 προγράμματα που εξυπηρετούν 60 ωφελούμενους – μέλη ευάλωτων ομάδων της…
junior tennis Larisa
Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2 Μαΐου 2024

Συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις  juniors  στη Λάρισα  – 23 Απριλίου  έως 2…