Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Α. Σκόνδρα: Κυβερνητική οριστική λύση στις διεκδικήσεις ιδιοκτησίας από το ελληνικό δημόσιο.

Α. Σκόνδρα: Κυβερνητική οριστική λύση στις διεκδικήσεις ιδιοκτησίας από το ελληνικό δημόσιο.

Α. Σκόνδρα: Κυβερνητική οριστική λύση στις διεκδικήσεις ιδιοκτησίας από το ελληνικό δημόσιο

Σε μια σειρά ενεργειών έχει προβεί η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, σχετικά με το πρόβλημα που ενέκυψε εκ νέου, όπου το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί ιδιοκτησίες Καρδιτσιωτών.

Τελευταία, συναντήθηκε ξανά, με τον αρμόδιο Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί για την, μέχρι στιγμής, εξέλιξη της διαδικασίας οριστικής λύσης του θέματος των διεκδικήσεων.

Μετά την συνάντηση, η Βουλευτής δήλωσε:

«Σχεδόν από την αρχή του έτους, επανεμφανίστηκε το ζήτημα διεκδίκησης ιδιοκτησιών συμπολιτών μου Καρδιτσιωτών, από το ελληνικό Δημόσιο. Νομικές διεκδικήσεις που κινήθηκαν αυτεπαγγέλτως λόγω εκκρεμοτήτων ιδιοκτησίας, που χρονολογούνται από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από το Οθωμανικό κράτος. Τότε που οι δημόσιες γαίες περιήλθαν στο ελληνικό Δημόσιο με την Σύμβαση της Κωνσταντινουπόλεως το 1881.

Οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες, περιλαμβάνουν εκτάσεις, που καλύπτουν 24 οικοδομικά τετράγωνα της πόλης της Καρδίτσας και βρίσκονται κυρίως στην περιοχή από την Κουμουνδούρου μέχρι την πλατεία Λάππα. Επιδόθηκαν μάλιστα, αγωγές σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες, δημιουργώντας, αφενός αναστάτωση, αφετέρου, ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση για δαπανηρές δικαστικές διαδικασίες.

Α. Σκόνδρα: Κυβερνητική οριστική λύση στις διεκδικήσεις ιδιοκτησίας από το ελληνικό δημόσιο.

Εξ’ αρχής απευθύνθηκα στους εμπλεκόμενους φορείς και στον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Βεσυρόπουλο, θέτοντας το ζήτημα στις πραγματικές διαστάσεις του, περιγράφοντας ότι πρόκειται για οικοδομικά τετράγωνα εντός αστικού ιστού, πλήρως δομημένα, με σειρά τίτλων ιδιοκτησίας και καταχωρημένα στο Κτηματολόγιο και ζήτησα λύση άμεση, οριστική και αμετάκλητη, ώστε το ζήτημα, ποτέ ξανά στο μέλλον, να μην απασχολήσει την τοπική μας κοινωνία.

Λίγες μέρες πριν, συνάντησα εκ νέου τον Υφυπουργό, ώστε να με ενημερώσει για τις εξελίξεις και την τελική απόφαση. Με ενημέρωσε λοιπόν, κι εγώ με την σειρά μου ενημερώνω τους συμπολίτες μου που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, ότι συναποφασίστηκε και θα δοθεί οριστική λύση με νομοθετική ρύθμιση. Μετά το Πάσχα, το Σχέδιο Νόμου θα παρουσιαστεί στον Πρωθυπουργό και θα ακολουθηθεί η διαδικασία νομοθέτησης.

Θεωρώ λοιπόν ότι, ενόψει της ψήφισης σχετικού Νόμου, οι εμπλεκόμενοι καρδιτσιώτες ιδιοκτήτες, δεν πρέπει να ανησυχούν ούτε να προβούν σε άλλες σχετικές με το θέμα ενέργειες, αλλά να αναμένουν οδηγίες για τις διαδικασίες που θα προκύψουν από την νομοθετική ρύθμιση, αν και εφόσον χρειαστούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας απασχολεί στην Καρδίτσα το συγκεκριμένο ζήτημα, όμως πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία, αφού η Κυβέρνησή μας δίνει άμεσα και εμπράκτως λύση σε ένα θέμα που εκκρεμεί ενάμιση αιώνα.»




Total
0
Shares
Previous Article
Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου από 24.07 έως και 28.07.2023 Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως των Σοφάδων από 23 έως και 27 Ιανουαρίου - Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου λόγω εργασιών φυσικού αερίου

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου

Next Article
Την Κυριακή 15 Μαΐου ο 5ος ΠΛΑΣΤΗΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Η προκήρυξη - Δηλώσεις συμμετοχής

Την Κυριακή 15 Μαΐου ο 5ος ΠΛΑΣΤΗΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Η προκήρυξη - Δηλώσεις συμμετοχής

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike