Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Α. Σκόνδρα: Κάλυψη αναγκών για «εργατικά χέρια» στον πρωτογενή τομέα

Α. Σκόνδρα: Κάλυψη αναγκών για «εργατικά χέρια» στον πρωτογενή τομέα

Α. Σκόνδρα: Κάλυψη αναγκών για «εργατικά χέρια» στον πρωτογενή τομέα

Σε ισχύ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τους εργάτες γης, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και ορίζει τον ανώτατο αριθμό αδειών διαμονής για εργασία, Πολιτών Τρίτων Χωρών για τα έτη 2023 και 2024 και τον καθορισμό της αντίστοιχης καλλιεργήσιμης έκτασης και ζωικού κεφαλαίου ανά εργαζόμενο. Η Θεσσαλία εξασφάλισε 14.817 θέσεις, από τους οποίους οι 9.000 αναμένεται να απασχοληθούν σε εποχικές γεωργικές εργασίες.

Η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση για τον πρωτογενή τομέα στο σύνολό του, καθώς διευκολύνει τους επαγγελματίες αγρότες να προσκαλέσουν και να απασχολήσουν εργάτες γης που προέρχονται από τρίτες χώρες, με συγκεκριμένο πλαίσιο, διαφάνεια και απόλυτη νομιμότητα. Οι εργαζόμενοι θα απολαύσουν θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και αυξημένη δυνατότητα παραμονής, ενώ με τη σειρά τους, θα καλύψουν το μεγάλο κενό του αγροτικού τομέα σε εργατικά χέρια.

Η απόφαση απαντά σε ένα δίκαιο αίτημα των αγροτών μας, για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αρμόδιους Υπουργούς, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά καθώς και Μετανάστευσης, κ. Μηταράκη που εισάκουσαν την ανάγκη αυτή και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μας.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι, φέτος αυξήθηκαν τα τα όρια αδειών διαμονής σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους, ενώ έχουν τροποποιηθεί και οι στρεμματικές προϋποθέσεις για την απασχόληση στον πρωτογενή τομέα (ελιές 15 στρέμματα / εργάτη, θερμοκηπιακά κηπευτικά 2 στρέμματα/εργάτη κ.α.). Επιπλέον έχουν προστεθεί νέοι επαγγελματικοί κλάδοι, που έχουν την δυνατότητα να απασχολήσουν πολίτες τρίτων χωρών στις επιχειρήσεις τους, όπως εργάτες οικοδομής, τεχνίτες, τουρισμό κ.α. καθώς και υψηλής εξειδίκευσης προσωπικό.

Η απόφαση αυτή, είναι ακόμα μία απόδειξη, ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες στο εδώ και το τώρα, χωρίς κωλυσιεργίες, δίνοντας λύσεις σε προβλήματα, όπως το μείζον ζήτημα της απασχόλησης αλλοδαπών εργατών από τρίτες χώρες, μετά από πρόσκληση του εργοδότη.»




Total
0
Shares
Previous Article
Την Παρασκευή 7 Απριλίου οι Λαζαρίνες στο Δημαρχείο Πύλης

Την Παρασκευή 7 Απριλίου οι Λαζαρίνες στο Δημαρχείο Πύλης

Next Article
Σ.Π.ΟΡ.Τ - Ίταμος αρχαίο οχυρό απέναντι από τα Τρίκαλα

Σ.Π.ΟΡ.Τ - Ίταμος αρχαίο οχυρό απέναντι από τα Τρίκαλα

Related Posts

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας
Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή

Συνάντηση-ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο κα. Όλγα Μακρή Την…