Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Έμφαση στον Πολιτισμό δίνει ο Δήμος Καρδίτσας

Στηρίζοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις στην πόλη και τις Κοινότητες 

            Έμφαση στον Πολιτισμό δίνει ο Δήμος Καρδίτσας, στηρίζοντας εκδηλώσεις και δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου που διοργανώνονται στην πόλη και στις Κοινότητες.

         Ειδικότερα στήριξε και στηρίζει το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου και τα Καραϊσκάκεια που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, καθώς και άλλες εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας που διοργανώνουν πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς της Καρδίτσας.

           Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και προκειμένου να στηριχθεί η πολιτιστική δραστηριότητα σε όλες τις Κοινότητες, ο Δήμος από φέτος σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς ή μορφωτικούς συλλόγους στηρίζει – με το ίδιο ακριβώς ποσό και με πλήρη ισοτιμία και διαφάνεια- μια εκδήλωση της επιλογής τους, ενώ θέλοντας να ενθαρρύνει τον εθελοντισμό στηρίζει με το ποσό των 150€ μια εθελοντική δράση τους.

         Παράλληλα, σε Κοινότητες όπου δεν δραστηριοποιείται κάποιος σύλλογος ή δεν υπήρξε αίτημα συνδιοργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης ο Δήμος σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων προγραμμάτισε την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων από τα τοπικά θεατρικά σχήματα.

            Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων που διοργάνωσε ή διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας σε Τοπικές Κοινότητες έχει ως εξής:

Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας : Μολόχα 5/8, Σταυρός  21/8, Φράγγο 24/8 

Θέατρο Όψεις : Μούχα 15/8, Καροπλέσι 24/8, Μέλισσα 25/8

Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας:  Αμάραντος 24/8, Νεράϊδα  25/8, Πτελοπούλα 31/8

          Τέλος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λιμνών που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ο Δήμος θα είναι συνδιοργανωτής της συναυλίας του Μύρωνα Στρατή και του Ησαΐα Ματιάμπα που θα πραγματοποιηθεί στις 24/8 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article

Στους θρόνους των Μετεώρων ο Γιάννης Σερβετάς

Next Article

Έναν σχεδόν μήνα πριν, ξεκινούν οι διαδικασίες για το φετινό, λαμπρό Τρικαλινό Παζάρι.

Related Posts

stavrosis Iisous
Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μουζακίου

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μουζακίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ…
kanalia kopsimo kladiwn plateia
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν δύο αιτήματα της Προέδρου Καναλίων μετά από άμεση ανταπόκριση του Αντιδημάρχου κ.Κώστα Σκρέτα

Ολοκληρώθηκαν δύο αιτήματα της Προέδρου Καναλίων μετά από άμεση ανταπόκριση του Αντιδημάρχου κ.Κώστα Σκρέτα Απομάκρυνση ξερών κλαδιών από…