Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Υποχρεωτικότητα αναγραφής των διπλών τιμών στα εκπτωτικά προϊόντα

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας

Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Υποχρεωτικότητα αναγραφής των διπλών τιμών στα εκπτωτικά προϊόντα

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Καρδίτσας ενημερώνει και υπενθυμίζει στα μέλη του ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του Νόμο 4177/2013 που αφορά την υποχρεωτικότητα της αναγραφής των διπλών τιμών στα εκπτωτικά προϊόντα ισχύουν τα εξής:

  • Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται , οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προσθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …% έως …%»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εκ της Διευθύνσεως του Συλλόγου




Total
0
Shares
Previous Article
Στην κυκλοφορία το 1ο χλμ του δρόμου Δέλτα - Είσοδος Καρδίτσας και ο κυκλικός κόμβος Αγίων Θεοδώρων

Στην κυκλοφορία το 1ο χλμ του δρόμου Δέλτα - Είσοδος Καρδίτσας και ο κυκλικός κόμβος Αγίων Θεοδώρων

Next Article
kopi pitas pasialis 2

Κοπή πίτας του Γυμναστικού Συλλόγου Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής»

Related Posts

festival volos xorevontaspanellinios 1
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βόλο το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Βόλο το Φεστιβάλ του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Χορεύοντας οι λέξεις του τόπου μου» Την…