Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ζυμώσεις αυγουστιάτικες ενόψει Τοπικών εκλογών – Κατάρτισης ψηφοδελτίων σε 378 μέρες

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Ζυμώσεις αυγουστιάτικες ενόψει Τοπικών εκλογών – Κατάρτισης ψηφοδελτίων σε 378 μέρες

Οι παλιότεροι έλεγαν θυμόσοφα: από Μάρτη καλοκαίρι και από… Αύγουστο χειμώνα!
^ Έχοντας την αίσθηση των μελλούμενων και ζώντας μέσα στη φύση διάβαζαν τα σημάδια και προετοιμάζονταν για την επόμενη εποχή, το επόμενο βήμα …

^^ Στην ορεινή Αργιθέα, οι 20 κοινότητες σφύζουν από ζωή, δράσεις και ξεφαντώματα .
Συζητήσεις εφ όλης της ύλης, φιλοσοφίες και πειράγματα !

• Σε ελάχιστες μέρες, 31-8-22, μέρα που θα περνάει … δεν θα ξαναπερνάει για τα τοπικά δημοτικά ψηφοδέλτια ενόψει εκλογών αρχές Οκτώβρη 2023.

1. Σε 378 μέρες : ήτοι σε 12 μήνες τα νέα ψηφοδέλτια πρέπει να κατατεθούν στο αρμόδιο Πρωτοδικείο – έως 11.59′ της 31-8-23.

2. Σε λίγες βδομάδες είθισται να κάνουν δηλώσεις όσοι επιθυμούν να κατέλθουν, να εκτεθούν στους πολίτες, ως Υποψήφιοι Δήμαρχοι.

3. Η κοινή γνώμη ήδη συζητά, προτείνει, προβλέπει: ονόματα – τάσεις – συνεργασίες …

4. «Η Δημοκρατία – κεντρική κ τοπική – κτίζεται από κάτω προς τα επάνω» δίδασκε ο καθηγητής Δημ Τσάτσος.
Η συμμετοχή των δημοτών αποτελεί καθήκον, χρέος προς την πατρίδα και τον γενέθλιο τόπο.
Στην αρχαία Αθήνα : άχρηστος όποιος πολίτης δεν ενδιαφέρονταν για τα κοινά της πόλεως.

5. Γενικά στη σημερινή εποχή που ζούμε, η Δημοκρατία πλήττεται και οι θεσμοί απαξιώνονται.

^ Η μη γνήσια αυθεντική αντιπροσώπευση των πολιτών, η απομόνωση και ελιτισμός του πολιτικού προσωπικού, το κόστος και ύψος εκλογικών δαπανών αποκλείουν πολλούς ενεργούς πολίτες από τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον εκλογικό αγώνα.

^^ Ο «άθλιος» συγκεντρωτικός αντί-κοινοτικός εκλογικός νόμος 4804/21 για όργανα ΤΑ δυσκολεύει παρατάξεις, κινήσεις πολιτών, θέτοντας μεγάλα εμπόδια στην κατάρτιση συνδυασμών.

@Σε άλλο σημείωμα μας θα αναφερθούμε πιο λεπτομερώς – ελπίζουμε η νέα Βουλή να τροποποιήσει τον εκλογικό νόμο ΤΑ.

6. Στην Αργιθέα των 4.500 ενεργών εκλογέων (3515 μόνιμο πληθυσμό – Απογραφή 2021) ήδη οι ζυμώσεις ξεκίνησαν στα 20 χωριά.
Στα Βραγκιανά από παλιά παράδοση ξεκινούν από πολύ νωρίτερα …

•• Ακούγονται τελευταία φωνές για … «ένα ενιαίο» ψηφοδέλτιο. Εκ του πονηρού κινούμενες ή για λόγους επικοινωνίας κοινώς: προπαγάνδας.

^ Πάντα όταν μια παράταξη που πήρε την πλειοψηφία, ασκεί εξουσία – τεχνηέντως …επικαλείται την «ενότητα» για να καλύψει τις δικές της ανεπάρκειες, μη έργο, αναποτελεσματικότητα, ρήγματα και συντροφικά μαχαιρώματα .
Επιζητεί την … άνευ αγώνος νέα επικράτηση της …

^Όμως η Δημοκρατία διδάσκει :
Άλλο η διαπαραταξιακή συνεννόηση
Άλλο η Πατριωτική Ενότητα και Οικουμενική εγρήγορση για Διεκδίκηση ζωτικών αιτημάτων Τόπου και  άλλο η ισοπεδωτική αντίληψη:
«όλοι ίδιοι είναι – το ίδιο ανεπαρκείς», που φαντασιώνεται λόγο χωρίς αντίλογο, δράση χωρίς έλεγχο και διαφάνεια, συμπολίτευση δίχως αντιπολίτευση, αγώνες χωρίς αντιπάλους !!!
@ Με τελικό ζημιωμένο: τον κόσμο, τα χωριά που μένουν δίχως έργα …

@ Φυσικά οφείλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε τους ανθρώπους, τη νεολαία, να σέβονται ο ένας τον άλλο ανεξάρτητα από συνδυασμό, παράταξη, κόμμα.
Οι προεκλογικοί αγώνες έχουν ένταση, πάθη αλλά μόλις ανοίξουν οι κάλπες όλοι να αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα και να συνεχίζουμε ως πατριώτες τη ζωή χωρίς πείσματα και τοξικότητα στις σχέσεις μας.

7. Το προσεχές δίμηνο – τρίμηνο οι δημότες αναμένουμε τις Δηλώσεις Υποψηφίων Δημάρχων.
^ Τις πρώτες προγραμματικές θέσεις εκάστης παράταξης (δυο κατά πάσα πιθανότητα).
^^ Την οργανωτική δομή και τα στελέχη που θα πλαισιώσουν τον Επικεφαλής.
^^^Τον τρόπο ανάδειξης και επιλογής των υποψηφίων συμβούλων.

~Απαιτούνται: από 15 έως 38 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (ΔΣ)
~Το 40% ποσόστωση φύλου.
~Χρειάζεται στρατηγική και ταμείο για τα έξοδα του εκλογικού αγώνα.
~ Διαφάνεια και Δημοκρατικότητα.
~Καλή ενημέρωση και δημοσιότητα.
~Απολογισμός πειραγμένων.

8. Λόγω της πολύχρονης εμπειρίας μας (25 χρόνια Αυτοδιοίκηση) ταπεινά προτείνουμε στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους, αφού διαβάσουν καλά τον εκλογικό νόμο, να μιλήσουν τη γλώσσα αλήθειας, να ιδρύσουν συλλογικά όργανα στην παράταξη τους, χωρίς αλαζονεία και μονοκρατορική αντίληψη και ένα εκτελεστικό επιτελείο που θα χαράσσει τη στρατηγική – τακτική.

@ Άποψη μας : οπωσδήποτε δημιουργία ενός Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου (ΚΕ.Σ.Ο) με 76 στελέχη -(38χ2) τουλάχιστον- με συνδρομή : ηθική και οικονομική (το τριπλάσιο του παραβόλου ν4804/21) ώστε και η βούληση για ενεργό συμμετοχή να είναι αληθινή, πραγματική και από καρδιάς, αλλά και να σχηματιστεί ένα πρώτο κεφάλαιο για δαπάνες / ενημέρωση, κίνηση, εκτυπώσεις κα

9. Αρνητικό παράδειγμα προς αποφυγή αποτελεί η ανυπαρξία Μείζονος Αντιπολίτευσης στο ΠΣ Θεσσαλίας, όπου η αφωνία απραξία της παράταξης κινεί υποψίες και «χαρίζει» …γήπεδο για μονοκρατορικές αλαζονικές συμπεριφορές του ενός Ηγέτη …

10. Χωρίς ενεργό Μείζονα Αντιπολίτευση: Η Τοπική εξουσία ξεσαλώνει … φθείρεται άπραγη … «διαφθείρεται», χωρίς να παράγει έργα, για τα οποία οι πολίτες ψηφίζουν.

• Εν τέλει: απαξιώνεται η ίδια η Αυτοδιοίκηση – η Δημοκρατία !!

•Παρακολουθούμε – Παρεμβαίνουμε !
Οι ενεργοί Αργιθεατες έχουν το λόγο !

Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Π.Εν. Αργιθεατών
18-8-22




Total
0
Shares
Previous Article
alexandris thanasis 1

Ετήσιο μνημόσυνο Αθανάσιου Αλεξανδρή

Next Article
Συνεχίζονται οι εγγραφές για την εισαγωγή στο ΙΕΚ ΔΥΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - Διαθέσιμη στο Gov.gr Wallet η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ - ΙΕΚ ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Καρδίτσας

ΙΕΚ ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Καρδίτσας: Διετής επαγγελματική κατάρτιση με πρακτική άσκηση σε 4 ειδικότητες

Related Posts