Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Όχι στο κλείσιμο της “Πειραιώς” στο Μουζάκι και στην καταστροφή της τοπικής οικονομίας

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Όχι στο κλείσιμο της “Πειραιώς” στο Μουζάκι και στην καταστροφή της τοπικής οικονομίας»

Η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το υποκατάστημά της στο Μουζάκι, εύλογα προκαλεί την αγανάκτηση των πολιτών και των φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα αυτή την περίοδο, οι ιδιαιτερότητες της περιοχής μας (σ.σ.: το υποκατάστημα εξυπηρετεί ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ηλικιωμένους, αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες, κ.ά.), καθώς και η «ανοιχτή πληγή» των επιπτώσεων του Ιανού στην τοπική οικονομία και κοινωνία δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη.

Καμία δικαιολογία δεν ευσταθεί. Σύμφωνα με έρευνα της ΟΤΟΕ:

  • Το 2019 είχαμε στην Ελλάδα μόλις 19,2 καταστήματα τραπεζών ανά 100.000 κατοίκους έναντι 38,8 καταστημάτων στην Ιταλία, 34,3 στην (ανεπτυγμένη ψηφιακά) Γαλλία, 38,2 στην Πορτογαλία και 49,7 στην Ισπανία.
  • Στην Ελλάδα αντιστοιχεί ένας τραπεζοϋπάλληλος σε 292 κατοίκους, ενώ στην ευρωζώνη ένας στους 185 κατοίκους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να κάνει χρήση του δικαιώματος του βασικού μετόχου που έχει το δημόσιο στο management των τραπεζών.

Ο τραπεζικός τομέας, ο μεγάλος ασθενής της ελληνικής οικονομίας, όπως αποδείχθηκε και στην περίοδο της πανδημίας, να αναλάβει, επιτέλους, τον αναπτυξιακό του ρόλο και τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Να προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία, τους επαγγελματίες, τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και όχι μόνο στα πέντε έξι μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει κηρύξει την Πέμπτη 22/7 ημέρα Πανελλαδικής Δράσης, με σκοπό να ανακληθούν οι αποφάσεις των τραπεζών για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων τους ανά τη χώρα.

Μαζί με τους κατοίκους, τους δήμους, τα κοινοτικά συμβούλια, τον εμπορικό σύλλογο, τα εργατικά σωματεία λέμε όχι στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι και στην καταστροφή της τοπικής οικονομίας.




Total
0
Shares
Previous Article
Σε λειτουργία η πλατφόρμα freedompass.gov.gr

Σε λειτουργία η πλατφόρμα freedompass.gov.gr

Next Article
Ασφαλτόστρωση στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Γεωργίου

Ασφαλτόστρωση στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Γεωργίου

Related Posts

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Να συνεχιστεί η συνεργασία του ΑΠΘ με τους δασικούς συνεταιρισμούς Περτουλίου - Το ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας - Λαϊκή Συσπείρωση: Το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Θεσσαλίας και για το 2024
Διαβάστε περισσότερα

Η περιφερειακή αρχή άλλαξε, τα προβλήματα στα ορεινά χωριά του δήμου Καρδίτσας, παραμένουν

Η περιφερειακή αρχή άλλαξε, τα προβλήματα στα ορεινά χωριά του δήμου Καρδίτσας, παραμένουν Επανειλημένα η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας,…
Adonis Mitsotakis Agapidaki Papastegiou
Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας Παρουσία του…