Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η ορεινή Αργιθέα διεκδικεί ανταποδοτικά από Εταιρείες ΑΠΕ/ Αιολικών!

Δημήτρης Παπακώστας

Η ορεινή Αργιθέα διεκδικεί ανταποδοτικά από Εταιρείες ΑΠΕ/ Αιολικών!

Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα (πανδημία – οικονομική ύφεση), στην Ορεινή περιοχή μας ξεκινούν Αειφορικές επενδύσεις από δυναμικές Εταιρείες ΑΠΕ και εργολαβίες οδικών υποδομών, γεννούν ελπίδες και αισιοδοξία!

|. Η Δ/νση Δασών Καρδίτσας ενέκρινε τη μελέτη δασικής οδοποιίας στον Τύμπανο για το Αιολικό πάρκο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, ισχύος 28mw.
Η Δασική Υπηρεσία, τα Δασαρχεία, αποδεικνύουν ότι όταν κατατίθενται ολοκληρωμένοι φάκελοι και τηρείται η νομιμότητα, συμβάλλουν στην πρόοδο των επενδύσεων.
Δεν “φέρουν προσκόμματα”, ούτε κωλυσιεργούν…

||. Είναι καιρός, όλες οι Δημόσιες και Τοπικές Υπηρεσίες να ενεργοποιηθούν και να δουλέψουν με υπευθυνότητα και εργατικότητα.
Ας αφήσουμε όλοι, τις προφάσεις και δικαιολογίες…
Όταν η Πολιτεία, η Κυβέρνηση χορηγεί πιστώσεις για αναγκαία έργα, πρέπει οι αρμόδιοι να τις αξιοποιούν, να μη … λιμνάζουν…
Ιδιαίτερα σε περιοχές ορεινές και απομακρυσμένες!
Να ξεκινήσει η δεύτερη εργολαβία ΤΕΚ ΑΕ στο δρόμο “επαρχιακής οδού 9”.

|||. Είναι ώριμη η στιγμή, οι Δήμοι και Περιφέρεια να έρθουν σε επαφή με την Επενδύτρια Εταιρία και να διεκδικήσουν ανταποδοτικά οφέλη, όπως:

1. Στροφή Ογκλάβια Τυμπάνου – επικίνδυνη καθίζηση.
Επούλωση σε λακούβες από Βατσουνιά έως Αυχένα Τυμπάνου, καθότι κινούνται βαρέα μηχανήματα των εταιρειών. Άμεσα και τάχιστα!

2. Βελτίωση βατότητας στον χωματόδρομο από Άγιο Νικόλαο Βλασίου έως Αυχένα. (Τεχνικά,χαλικόστρωση κλπ).
Εφέτος, ο δρόμος είναι σε κάκιστη κατάσταση.
Η πρόταση του άξιου Δημοτικού συμβούλου ΑΡΓΙΘΕΑΣ Παναγιώτη Ζιώγα (2015-19) για τριμερή συνεργασία Δήμου Αργιθέας – Μουζακίου – Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας, ώρα να υλοποιηθεί!
Η απόφαση του ΔΣ Αργιθέας (υπαρ 153/2018) είναι σαφής και ισχυρή.
Στην ίδια περιοχή δραστηριοποιούνται και άλλες ισχυρές Εταιρίες – ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ και ΝΟΣΤΙΡΑ…
Η ΤΕΡΝΑ ΑΕ έλαβε, πρόσφατα, άδεια για νέο Αιολικό έργο, ισχύος 10mw, στο Πικροβούνι – όρια νομών Καρδίτσας – Ευρυτανίας – Φθιώτιδας.

• Η ζωή τρέχει, τα έργα καινοτομίας και αειφορίας προχωρούν!

• Για το καλό της εθνικής οικονομίας, θέσεις εργασίας στη νέα γενιά, ανταποδοτικά στους ορεινούς Δήμους και κατοίκους των δημογραφικά ερημούμενων όμορφων περιοχών και κυρίως καθαρή ενέργεια κόντρα στην κλιματική κρίση!
* Δεν είναι ώρα για έκδοση….” ανέξοδων, ανούσιων ψηφισμάτων” με οριακές πλειοψηφίες ή για συλλογή … υπογραφών αντίδρασης, χωρίς…. τεκμηρίωση, δίχως βιώσιμη στόχευση….

Σεβαστό το συνταγματικό δικαίωμα της μειοψηφίας που αντιδρά στην πρόοδο των Αειφορικών επενδύσεων ΑΠΕ, όσων αιθεροβατώντας ή ως σύγχρονοι Δον Κιχώτες … κυνηγούν ανεμόμυλους ….
όμως στις Δημοκρατίες επικρατεί πάντα η άποψη της πλειοψηφίας, των κυβερνήσεων που έχουν τη δημοκρατική λαϊκή εντολή.

– Εν τέλει, εφαρμόζονται οι αποφάσεις των Δικαστηρίων!

|V. Η Δημοτική Αρχή, το ΔΣ Αργιθέας, όλοι οι ενεργοί πολίτες, ας εργαστούν για το καλό των Αργιθεατών, των κοινοτήτων, την οικονομική ανάπτυξη του Τόπου μας.

√ Ας ασχοληθούμε με την επανέναρξη εργασιών του σταματημένου Υδροηλεκτρικού έργου στο ρέμα Πετριλιώτη, Ανατολικής Αργιθέας.
Έχουν χαθεί ποσά που θα βοηθούσαν τα ερημούμενα χωριά.
Για μελέτες νέων Αειφορικών έργων (Βραγκιανά – Μάραθο Αχελώου).

√ Ας πάρουμε παράδειγμα από τις καινοτόμες Κοινότητες του Αργυρίου – Καταφυλλίου Αχελώου Αργιθέας Θεσσαλίας, του Νέου Αργυρίου Ευρυτανίας, Αυλακίου Αιτωλοακαρνανίας κλπ.

• Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Υποδομών να επιταχύνουν τα έργα στη Μεσοχώρα Τρικάλων και Συκιά Αργιθέας Καρδίτσας – ολοκλήρωση και λειτουργία των Υδροηλεκτρικών Έργων.

• Οι Βουλευτές μας ας συντονίσουν τον κοινό μεγάλο αγώνα, μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας….

Δημήτρης Παπακώστας / 25 Αυγούστου 2020




Total
0
Shares
Previous Article

Λία Ρογγανάκη: Η θανάσιμη ελαφρότητα του εγωκεντρισμού

Next Article
Ξεκίνησε το Διεθνές Κινηματογραφικό ταξίδι η ταινία ‘’Nostos” του Παύλου Βησσαρίου

Ξεκίνησε το Διεθνές Κινηματογραφικό ταξίδι η ταινία ‘’Nostos” του Παύλου Βησσαρίου

Related Posts