Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σήμερα η κηδεία του πρωτοψάλτη Καρδίτσας και καθηγητή Βυζαντινής μουσικής Κω/νου Ευθυμιάδη

eftymiadisΚηδεύεται σήμερα ο πρωτοψάλτης Καρδίτσας και καθηγητής Βυζαντινής μουσικής Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης

Κηδεύεται σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 στις 11 π.μ. από τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου υπηρέτησε ως Πρωτοψάλτης επί 67 έτη, ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Ο εκλιπών ως Πρωτοψάλτης και Δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής, ανέδειξε πληθώρα μαθητών – ψαλτών σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, διηύθυνε ως Χοράρχης Βυζαντινούς Χορούς σε εκδηλώσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό, και για την πολυετή προσφορά του στην Μουσική Εκπαίδευση του τόπου μας, τιμήθηκε το 2006 από τον Δήμο Καρδίτσας με το Μετάλλιο της Πόλης.

Επίσης, τιμήθηκε από διάφορους εκκλησιαστικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης για την προσφορά του στο Ιερό Αναλόγιο και στην Ιεροψαλτική. Εκατοντάδες νέοι και νέες από την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα, τις Σοφάδες, τον Παλαμά και το Μουζάκι σπούδασαν Βυζαντινή Μουσική μαζί του στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, της οποίας υπήρξε Διευθυντής για πολλά χρόνια. Υπηρέτησε το αναλόγιο με ήθος ταπεινό, ιεροπρεπές και εκκλησιαστικό και το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο.
Ως άριστος οικογενειάρχης, ευτύχησε να δει τρία παιδιά που αναδείχτηκαν για το επιστημονικό και κοινωνικό έργο τους, καθώς και εφτά εγγόνια, για τα οποία θα αποτελεί πάντα φωτεινό σηματοδότη και σημείο αναφοράς.

Η ιστοσελίδα μας εύχεται στους οικείους του την εξ’ ύψους παρηγορίαν. Αιωνία του η μνήμη!




Total
0
Shares
Previous Article

Εξαιρετική εμφάνιση της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Χορωδίας Μεγάρων στο Mouzaki Palace (φωτο-video)

Next Article

14 συλλήψεις από στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους στη Θεσσαλία

Related Posts