Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Απειλή για ζωή στον πλανήτη

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Απειλή για ζωή στον πλανήτη: ξηρασία – ρύπανση λόγω λιγνίτη και ορυκτών καυσίμων – η κλιματική κρίση είναι ΕΔΩ!

Γιορτάζουμε σήμερα, 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές, των οποίων απειλείται η ζωή τους από την καλπάζουσα κλιματική κρίση, την ξηρασία, την άνοδο στάθμης θαλασσών, τη ρύπανση από τα ορυκτά (λιγνίτη – κάρβουνο – πετρέλαια κα) – την ανάγκη για επίτευξη του στόχου του ΝEW GREEN DEAL ΕΕ για άντληση από ΑΠΕ (ηλιακή – αιολική – υδροηλεκτρική κα) του 42,5% της συνολικής ενέργειας έως το 2030 (απόφαση χωρών ΕΕ) — στόχος εφικτός και αναγκαίος!

Η χωροθέτηση των αειφορικών επενδύσεων στα βουνά, λίμνες και θάλασσες αποτελεί πρόκληση για όλους και εξίσωση για … δυνατούς λύτες .

Όμως το … ποτάμι δεν γυρίζει προς τα πίσω …! Ο κύβος ερρίφθη ήδη προ πολλού …

Σεβαστός ο αγώνας των ανησυχούντων, των ακτιβιστών, των πάσης φύσεως «αριστεριστών», αλλά … αναχρονιστικός, πισωδρομικός και μάταιος …

Ο πλανήτης πρέπει να σωθεί και να αντέξει τις επιθέσεις της κλιματικής κρίσης: ξηρασία – λειψυδρία – τρύπα όζοντος – άνοδος στάθμης θαλασσών – πλαστικά κα.

Απαιτείται τολμηρή Μεταρρύθμιση στην οργανωτική δομή Φορέων Προστασίας Περιβάλλοντος με ανάθεση ενεργότερου ρόλου στις 6500 κοινότητες της Χώρας.

Με πνεύμα κοινοτισμού, ιστορικό ρεύμα που κράτησε όρθια την Ελλάδα και ζωντανό τον Ελληνισμό διαχρονικά, πρέπει οι κοινότητες (ιδίως στην ορεινή ύπαιθρο και νησιά) να Μετασχηματιστούν σε Μονάδες Αποκέντρωσης και Προστασίας Περιβάλλοντος (Δασών – Θάλασσας – Οικοσυστημάτων) σε οργανική σχέση με τις 7 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του κεντρικού κράτους και στενή συνεργασία με Δασαρχεία – Πυροσβεστική – Αστυνομία – Πολιτική προστασία και κρατικές κοινωνικές δομές.

Να πάψουν να είναι μονάδες δημοτικές στους εκτεταμένους Καλλικρατικούς ΟΤΑ καθότι έχουν απαξιωθεί και παίζουν ρόλο απλού … παρατηρητή, δίχως πόρους και ουσιαστικές εξουσίες (αργόμισθοι αιρετοί).

Η επιλογή – εκλογή τους να γίνεται ανεξάρτητα από δημοτικές κάλπες και με χωριστά ψηφοδέλτια ή αποφάσεις συνελεύσεων ανα κοινότητα, όπως προβλέπει και ο ΕΧΤΑ .

Εάν δεν προχωρήσουν οι Πολιτικοί σε θαρραλέα ριζοσπαστική αλλαγή, τα χωριά θα ερημοποιούνται, η δημογραφική φθορά θα γιγαντώνεται και η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια Χώρα υπερσυγκεντρωτική με Τοπική Αυτοδιοίκηση Αττικής – Θεσσαλονίκης και 80 πόλεων…

Εάν χαθεί η ορεινή Ύπαιθρος θα γονατίσει και η Χώρα και οι Πόλεις θα επιβαρυνθούν σε τομείς ασφαλείας -εργασιακής κινητικότητας – ευημερίας και πολιτισμού .

Ήδη στα ορεινά χωριά ο λόγγος έφθασε στα κέντρα, μέσα στα σπίτια και τα άγρια ζώα απωθούν τους τελευταίους κατοίκους .

Στην ορεινή Αργιθέα φέτος γιορτάζουμε την Ημέρα Περιβάλλοντος με πίστη και αυτοπεποίθηση ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, στρώσαμε έγκαιρα με όραμα και μόχθο, το γόνιμο έδαφος των αειφορικών καινοτόμων έργων:

1. Αιολικό πάρκο στον αλπικό αυχένα Τυμπάνου – Σταθμός παραγωγής ΔΕΗ .

Έφεξε ο τόπος, παράγεται καθαρή ενέργεια, δαμάζεται ο αφιλόξενος Τύμπανος, διάβαση μαρτυρίου για παλιές γενιές Αργιθεατών και ανθρώπων υπαίθρου .

2. Δόθηκε έγκριση για αιολικό Χονδροσπάνι Ανατολικής (απόφαση ΔΣ Αργιθέας 2018) με όρους και σαφείς προϋποθέσεις .

3. Δόθηκε έγκριση από ΠΣ Θεσσαλίας και ΔΣ Αργιθέας (Ιούνιος 2022) για ΜΠΕ μεγάλου νέου υδροηλεκτρικού Καταφυλλίου (Αυλακίου) στην λιμνοκοιλάδα Αχελωου .

Αξιοποίηση νερών, αναβάθμιση λιμναίου περιβάλλοντος, καθαρή ενέργεια, υπεραξία γης στα υπό ερήμωση χωριά Αχελωου .
Επένδυση άνω 200.000.000 € !!!

4. Σε συνεχή διάλογο και επαφές για :

Α. Υδροηλεκτρικό Πετριλιώτη (Λεοντίτο), που ματαιώθηκε το 2001.
Β. Μικρά νέα υδροηλεκτρικά σε Ρέμα Μότσιου Βραγκιανων (στενό Αη Γιωργη) – στη Διασέλα – νερά Ι Μ Σωτήρος, στο ρέμα Αγρογιάννη Μαράθου κα. Όπως έγινε με θετικό πρόσημο στον Πλατανιά Αργυρίου 1996 & Δαφνοζωνάρα -2006.

Όπως γίνεται άνω Πλατανιά στα Κέδρα Ευρυτανίας (θέση : ‘Παπά το πήδημα’).

Γ. Όπως πρέπει να επανεξεταστεί από ΔΣ Αργιθέας το σχεδιαζόμενο αιολικό στα βουνά της κοινότητας Ελληνικών -Πύλης, που πρόσφατα καταψήφισε λαθεμένα .

••• Μέσω αειφορικών επενδύσεων ΑΠΕ θα συμβάλλει η μικρή ορεινή πατρίδα μας στον μεγάλο στόχο της Ευρώπης, των Εθνών .

Θα πετύχουμε την οικοανάπτυξη, την δημογραφική ανάταξη, την ψηφιακή απογείωση που αποζητούν οι νέοι μας !

Στους αντιρρησίες – μαχητές ευχόμαστε καλή τύχη στις περιπέτειες που εισήλθαν με το Νόμο : καλή τύχη ειλικρινά , τονίζοντας ότι η τύχη του «Δον Κιχώτη»αναπόδραστη …

Η ορεινή Αργιθέα έχει φυσικό πλούτο – αξίες υλικές και ηθικές – έχει μέλλον σε πείσμα όσων την …θέλουν « πίσω αυλη της Θεσσαλίας», ερημούμενη, πάμπτωχη …
Έχει δυναμικούς πατριώτες που πασχίζουν για την πρόοδο και καινοτόμες επενδύσεις .

Δημοσίευμα για δίκη διαμαρτυρόμενων στα αιολικά Τυμπάνου (Ιούνιος 2021):

https://www.efsyn.gr/ellada/periballon/392482_sto-edolio-17-polites-poy-yperaspistikan-ta-agrafa

Χρόνια πολλά ! Η Αγία Τριάς μαζί μας !!!

Δημήτρης Παπακώστας 5-6-23




Total
0
Shares
Previous Article
Γιώργος Κωτσός: Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα για να χτίσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος

Γιώργος Κωτσός: Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα για να χτίσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος

Next Article
Στο Βαθύρεμα ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας για την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Στο Βαθύρεμα ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας για την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Related Posts