3ος Βαλκανιονίκης ο Παπακώστας Δημήτρης από τη Μαγουλίτσα Καρδίτσας

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα U15 συμμετείχε ο Καρδιτσιώτης Παπακώστας Δημήτρης αθλητής Ελληνορωμαϊκής Πάλης στα 62 κιλά που διεξήχθη στην Βουλγαρία 4-5 Οκτωβρίου 2019.
Μετά από 5 συγκλονιστικούς αγώνες και με ήττα στα προημιτελικά από τον Τούρκο Πρωταθλητή Ευρώπης 2019 Berber καλείται να παλέψει για την Τρίτη θέση με τον Σέρβο Πρωταθλητή Perovic .Πολύ συγκεντρωμένος παλεύοντας στα ίσια τον αντίπαλο του, κάτω από την καθοδήγηση του προπονητή του Παπαστεργίου Στέφανο και του Ομοσπονδιακού προπονητή Εθνικής Ομάδος Παπαγεωργίου Νίκο, κατάφερε να αποσπάσει μια μεγάλη νίκη για την καριέρα του. Μόλις 15 ετών ο αθλητής ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου αγκαλιά με την Ελληνική σημαία κάνοντας υπερήφανους όλους όσους τον πίστεψαν και τον στήριξαν. Στο πλευρό του ήταν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής ομάδας αγκαλιάζοντας τον αθλητή δίνοντας του θάρρος και υπομονή .
Πριν 8 χρόνια ήταν που μπήκε για πρώτη φορά στην παλαίστρα του Ολυμπιονίκη Κωνσταντίνου Θάνου και έχοντας δώσει μεγάλο αγώνα ατελείωτων προπονήσεων και ερχόμενος καθημερινά από πολύ μακριά μίας και μένει σε ένα χωριό, περήφανο για αυτό το παιδί, που ονομάζεται Μαγουλίτσα Καρδίτσας κατάφερε να κάνει το όνομα του γνωστό στις Διεθνείς Παλαίστρες.
Πρόκειται για ένα παιδί πρότυπο αθλητού, υπάκουο, με ήθος και αξίες που πηγάζουν από την οικογένεια του μιας και είναι οι πιο μεγάλοι υποστηρικτές σε όλη του την προσπάθεια με μπροστάρη τον πατέρα του Παπακώστα Γιώργο. Ο Δημήτρης είναι αθλητής του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Πλαστήρα Καρδίτσας , έναν σύλλογο με μεγάλη ιστορία που διαγράφει 34 χρόνια επιτυχίας έχοντας στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο με κύριο συστατικό την σωστή και επιστημονική δουλειά δημιουργώντας πρώτα ολοκληρωμένος ανθρώπους και μετέπειτα πρωταθλητές.


Total
0
Shares