3η Γιορτή Μανιταριού μετά μουσικής και χορού!


3η Γιορτή Μανιταριού μετά μουσικής και χορού! – Ποια συγκροτήματα συμμετέχουν 

Η 3η Γιορτή Μανιταριού που διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στις 28-29/9 & 1/10, στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας, έχει πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και χορευτικών παραστάσεων.

Την Παρασκευή 28/9, στις 20.45, η Σχολή χορού «Χορός & Έκφραση» της Δήμητρα Κανάτα θα παρουσιάσει διάφορα χορευτικά δρώμενα. Η καταξιωμένη και ταλαντούχα Δήμητρα Κανάτα διδάσκει διάφορα είδη κλασσικού και σύγχρονου χορού, στη αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού σχολή της στην Καλαμπάκα και μαζί με την ομάδα της δημιουργούν ένα φανταστικό αποτέλεσμα.

Στις 21.30, η Ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης», από το Μουσείο «Τσιτσάνης», που βρίσκεται στα Τρίκαλα θα παίξει τραγούδια κορυφαίων Τρικαλινών Δημιουργών του λαϊκού τραγουδιού (Τσιτσάνης, Καλδάρας, Σαμολαδάς, Βίρβος, Κολοκοτρώνης). Η Ορχήστρα προσπαθεί μέσα από διάφορες δραστηριότητες να κρατήσει ζωντανή την παράδοση και να τιμά την πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων μας και δίνει συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την Ορχήστρα θα πλαισιώνει και ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002 και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα λειτουργίας κατάφερε να είναι πρωταγωνιστής στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο των Τρικάλων και της Θεσσαλίας αλλά σε Πανελλήνια και Παγκόσμια εμβέλεια.

Το Σάββατο 30/9, την αυλαία ανοίγουν, στις 21.15, οι «The Teasers». Οι Teasers δημιουργήθηκαν την Άνοιξη του 2015 στα Τρίκαλα με Ρετρό – Swing διάθεση, διασκευάζοντας γνωστές ξένες και ελληνικές επιτυχίες. Έχουν στο βιογραφικό τους επιτυχημένες εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και η ικανότητα να ξεσηκώνουν το κοινό τους σε κάθε live εμφάνιση είναι το μεγάλο τους ατού! Γύρω τους θα ελίσσονται οι χορευτές της Σχολής «Χορός & Έκφραση».

Στις 22.30, οι «Manitarock» θα ανέβουν στη σκηνή. Στους Μανιταrock συμμετέχουν οι: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Δέσποινα Κλεισιάρη, Στέλιος Κώττας και Δήμος Κωνσταντινίδης. Πρόκειται για μια μουσική ιστορία με μανιτάρια και ροκ!
Ονομάστηκαν έτσι γιατί όλα τα μέλη του συγκροτήματος είναι μανιταρόφιλοι και κατά καιρούς συμμετείχαν σε ροκ μπάντες. Ο Γιώργος είναι πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας και η Δέσποινα γραμματέας στο ίδιο σύλλογο και παίζουν αφιλοκερδώς σε όλες τις μανιταροεκδηλώσεις, όπου καλούνται, εντός και εκτός Ελλάδας. Η θεματογραφία του συγκροτήματος αφορά κυρίως την παραδοσιακή μουσική (Ηπείρου, Θράκης, Ιωνίας, Πόντου, Grecia Salentina, Βαλκανίων) αλλά και το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, χωρίς να λείπουν και εκτελέσεις ή διασκευές ροκ τραγουδιών. Θα πλαισιώνονται από το Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων, που θα είναι εκεί για να ξεσηκώσουν χορευτικά το κοινό!

Την Κυριακή 1/10, στις 10.30, τα εξαιρετικά «Βγοτζάκια» θα παίξουν κρητικά τραγούδια. Τα «Βγοντζάκια», που τα αποτελούν οι αδερφοί Βγόντζα, από την Ιεράπετρα Κρήτης και ζουν μόνιμα στην Αθήνα. Η αγάπη τους για την Κρητική μουσική και παράδοση, τους οδήγησε εδώ και τρία χρόνια, να ενώσουν τις φωνές και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να φτιάξουν ένα νεανικό Κρητικό γκρουπάκι, μαζί τους θα χορέψει κρητικούς χορούς ο Χορευτικος Όμιλος Τρικάλων, ο οποίος, στις 11.00, θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Πρόγραμμα 3ης Γιορτής Μανιταριού

Καλαμπάκα 29-30/9 και 01/10

Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Παρασκευή  29  Σεπτεμβρίου

 

10:00

 

Διαμόρφωση χώρου Γιορτής – Στήσιμο περιπτέρων

 

14:00

 

Άφιξη επισήμων

 

18:00

 

Έναρξη γιορτής – Καλωσόρισμα

 

18:15

 

Δράσεις για παιδιά – Πρόγραμμα με ξυλοπόδαρους, κλόουν και ζωγραφική προσώπου

 

19:30

 

Θέατρο Σκιών «Κοσμά Παναγιώκα»

 

20:45

 

Χορευτικά δρώμενα από το «Χορός και Έκφραση» της Δήμητρας Κανάτα

 

21:30

Συναυλία από την Ορχήστρα του Μουσείου «Βασίλης Τσιτσάνης» και χορευτικά δρώμενα από το Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

 

10:30

Συγκρότηση ομάδων – αναχώρηση για αναζήτηση, φωτογράφιση και συλλογή μανιταριών
10:30 Συγκρότηση ομάδας για κυνήγι τρούφας
12:00 Δράσεις για παιδιά με κλόουν και ζωγραφική προσώπου
13:00 Επιστροφή ομάδων-ταυτοποίηση μανιταριών
 

19:00

Σεμινάριο μανιταρογνωσίας με τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας και την κα Όλγα Γκορτζή, Πρόεδρο του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
 

19:00

Μανιταρομαγειρέματα – 10 Σεφ μαγειρεύουν. Δωρεάν μανιταρομεζέδες και

τρουφομακαρονάδα

 

19:30

 

Δράσεις για παιδιά με…μαγικές πινελιές

21:00 Χαιρετισμοί
 

21:15

Συναυλία με τους “The Teasers” και χορευτικά δρώμενα από το «Χορός και

Έκφραση» της Δήμητρας Κανάτα

 

22:30

Συναυλία με τους “Manitarock” και χορευτικά δρώμενα από το Χορευτικό Όμιλο

Τρικάλων

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

 

10:00

Δράσεις για παιδιά με εργαστήρια ζωγραφικής, γλυπτικής και ζωγραφικής

προσώπου

 

10:30

 

Συναυλία με το Κρητικό συγκρότημα «Βγοτζάκια»

 

11:00

 

Παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων

 

14:30

 

Λήξη 3ης Γιορτής Μανιταριού

 Σημειώσεις:

  1. Σε όλη τη διάρκεια της Γιορτής το Μουσείο θα λειτουργεί 10:00-20:00.
  2. Κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας, μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων, στην αίθουσα ΑΣΠΡΟΠΑΡΗΣ, του Μουσείου.
  3. Το Σάββατο από τις 10:00-18:00, καθώς και την Κυριακή 10:00-14:00 και ανά μία ώρα θα πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση για τους επισκέπτες του Μουσείου.

3η Γιορτή Μανιταριού μετά μουσικής και χορού!


Total
0
Shares
Previous Article

40ήμερο μνημόσυνο Χρήστου Γκέκα

Next Article

Συνεργασία Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λάρισας

Total
0
Share