Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

1o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (1st International Dance Festival Disability)

.

 Το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (1st International Dance Festival Disability), μοναδικό στην Ελλάδα, διοργανώνει φέτος η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ στις 18 – 19 – 20 Μαΐου, στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Τουρισμού και πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Κωστόπουλου, ,του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της ΠΕΔ, της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  , της Π.Ε. Καρδίτσας και  του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

 Η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού, μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς πραγματοποίησης, εξελίσσεται με τη συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό και αποκτά διεθνές κύρος. Στο φεστιβάλ – θεσμό του ελληνικού χώρου θα συμμετέχουν φέτος και ομάδες από το εξωτερικό, με τη συμμετοχή φορέων ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού, καθώς και Ομάδων Χορού ΑμεΑ και μεικτών Ομάδων Χορού από τον ελληνικό και διεθνή χώρο. Η εκδήλωση στα πρότυπα των προηγούμενων διοργανώσεων περιλαμβάνει την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, αλλά και επιστημονική ημερίδα και workshops.

 Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαίου 2018 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μουζακίου με χορευτικές εμφανίσεις των Ομάδων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και βράβευση των μικρών και μεγάλων χορηγών. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό ταξίδι στα κινηματογραφικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με ερμηνεύτρια την Αλίκη Καγιαλόγλου. Παρουσιαστής αυτής της πρώτης μέρας του Φεστιβάλ θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης.

 Το Σάββατο 19 Μαΐου οι παραστάσεις των Ομάδων θα γίνουν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας και θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων και των αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες.

 Οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ έχουν ήδη ξεκινήσει και η οργανωτική επιτροπή και οι ομάδες που θα συμμετέχουν ετοιμάζουν με ελπίδα, κέφι και δημιουργική διάθεση μια πραγματική γιορτή με χορό και μουσική καλώντας όλους να στηρίξουν, να γιορτάσουν, να απολαύσουν ένα ξεχωριστό θέαμα και να αποδείξουν πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.

Για την Καλλιτεχνική Ομάδα

Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

 εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

afisa IDFD

 




Total
0
Shares
Previous Article

Έκθεση με έργα αγιογραφίας του Ιωάννη Τρούκη

Next Article

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ: Ενημέρωση και δράσεις για νέους αγρότες και φαρμακευτικά φυτά

Related Posts

xorodia koimisis theotokou mouzakiou
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Μουσική εκδήλωση “Πορεία προς το πάθος” την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 Η εκδήλωση…
dei podilatikos giros ellados 2024
Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ μεγάλος χορηγός και ονοματοδότης του εθνικού ποδηλατικού Γύρου που αναβαθμίζεται διαρκώς

Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Καρδίτσα οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι της ΔΕΗ για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ηλεκτρονική υποβοήθηση, με κληρώσεις και δώρο ένα e-bike