Δημήτρης Παπακώστας: Αιολικά Αειφορικά Έργα ΑΠΕ: άλλο αντίλογος ….και άλλο παραλογισμός !

Εμβρόντητη η κοινή γνώμη της Καρδίτσας , των ορεινών ΟΤΑ και συνολικά της Αυτοδιοίκησης από το «Υπόμνημα Εναντίωσης στα Αιολικά» που υπογράφει ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα – δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο και απευθύνεται στον Υπουργό ΥΠΕΝ , τον πρόεδρο ΡΑΕ , Γραφείο Πρωθυπουργού κα .

Κάποιοι από τους εκλεγέντες για πρώτη φορά Αιρετοί ,το 2019, φαίνεται ότι δεν έχουν ενσυναίσθηση , αίσθηση μέτρου και ευθύνης ,θεωρούν ότι έχουν γίνει … αυτοκράτορες , μονοκράτορες, αρχηγοί καντονίων, Αγραφάρχες ….

Αγνοούν ότι η ΤΑ είναι λαϊκός θεσμός συνταγματικά κατοχυρωμένος, που όμως κινείται εντός του θεσμικού – νομικού πλαισίου , ελέγχεται η νομιμότητα δράσεων από όργανα της Πολιτείας και δεν αποτελεί ….φράξια αλλόκοτων ακτιβιστών ή « μονοφυσιτών» δήθεν οικολογίας.

• Στο παντελώς απαράδεκτο , γλωσσολογικά και ηθικά , «Υπόμνημα» επιχειρείται να συσχετιστεί :’ η επέμβαση των εταιριών -που έλαβαν νόμιμη άδεια από ΡΑΕ και προφανώς ακολουθούν τις προδιαγραφές που θέτει η νομοθεσία και νομολογία των Δικαστηρίων , – με …. βαρύτατο κακούργημα – αρνούμαστε να επαναλάβουμε τη φράση …)κλπ ‘,που /λυπούμαστε βαθιά /αναφέρει ένας Αυτοδιοικητικός ενός ιστορικού Δήμου του νομού μας με μακρά παράδοση στον πολιτισμό και αγώνες .

* Ελπίζουμε να διορθωθεί άμεσα το κείμενο ,καθότι ντροπιάζει την ίδια την Αυτοδιοίκηση και προσβάλλει άτυχα θύματα αποτρόπαιων κακουργηματικών πράξεων και με επικίνδυνο ανίερο τρόπο ….εξισώνει πράματα εντελώς άσχετα ….

• Καλείται ο …^συγγραφέας^ να ζητήσει ταπεινά συγνώμη από την κοινή γνώμη ,τους δημότες που υπηρετεί, την ηγεσία της ΚΕΔΕ για το σοβαρό ατόπημα του.

– Να συναισθανθεί τον κατήφορο παραλογισμού ,στον οποίο οδηγήθηκε.

– Άλλο η επιχειρηματολογία , ο τεκμηριωμένος αντίλογος στα έργα ΑΠΕ και εντελώς απαράδεκτος ο παραλογισμός , η διαστρέβλωση , η ισοπέδωση …

1. Από που και ποιους παίρνει το δικαίωμα ο <συγγραφέας Αιρετός> και αναφέρεται σε έργα αειφορικά -Αιολικά που εκτελούνται σε άλλους Δήμους ( Ανατολική Αργιθέα κα)?
2. Ποιος του έχει εκχωρήσει το …δικαίωμα εισπήδησης σε άλλον αυτόνομο ΟΤΑ ?
3. Απο πότε έλαβε το …χρίσμα του ^Αγραφάρχη, του Άρχοντα των Ορέων ^?

• Άμεσα οφείλουν ,κατά τη γνώμη μας, να παρέμβουν και η ΠΕΔ Θεσσαλίας και ο Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΔΕ μαζί με την Επιτροπή Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ .

••• Όσον αφορά ,την ορεινή Αργιθέα: έχει από το 2010 κατοχυρώσει την τοπική αυτονομία της με την ίδρυση του Ενιαίου Δήμου Αργιθέας (Καλλικράτης), αυτοδιοικείται από εκλεγμένους Αιρετούς με την ελεύθερη ψήφο των χιλιάδων Αργιθεατών, έχει συλλογικά όργανα και έχει λάβει νόμιμες αποφάσεις επι του θέματος έργων ΑΠΕ στις αλπικές κορφές του Τυμπάνου (βλ υπαρ 158/2018 ΔΣ & προγενέστερες από το έτος 2002).

Το ολίσθημα του Αιρετού – αποστολέα του Υπομνήματος ,μέγα !

Καλούνται οι αποδέκτες του να το θέσουν….στο αρχείο (κάλαθο)….

Ο Θεσσαλός Υπουργός Ενέργειας να προχωρήσει στα νόμιμα έργα ανάπτυξης .

*Η πράσινη καθαρή ενέργεια αποτελεί μονόδρομο και αναγκαιότητα ,πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον, τη νομοθεσία, τις αποφάσεις Δικαιοσύνης !

Η ερημούμενη και σε δημογραφικό κίνδυνο Ορεινή Ελλάδα επιζητά μεγάλες Αειφορικες Επενδύσεις για το γενικό καλό και ευημερία δημοτών της .

* Πραγματικά ,λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να σημειώσουμε δημόσια όλα τα παραπάνω  για έναν Αυτοδιοικητικό Αιρετό, που όμως τσαλαπάτησε ,με πρόθεση και άνευ λόγου ,βασικές αρχές και αξίες ….θύμα του μικρομεγαλισμού του ,ενδεχομένως …!

* «Το πλανάσθαι ( σφάλλειν) είναι ανθρώπινο ,,,όμως,η επιμονή στην πλάνη ( σφάλμα) είναι διαβολικό»- Σενέκας.

•Φίλοι όλοι ! Φιλτάτη η Αλήθεια και η Πατρίδα …

Δημήτρης Παπακώστας /3-2-22