Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

17 Νοεμβρίου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας – Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο Φαναρίου

Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας: Η μεταφυσική και η επιστημονική φιλοσοφία του Στήβεν Χόκινγκ (1942-2018) - Φιλοσοφική και θεατρική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 - Η Ιστορία του Φαναρίου Καρδίτσας και του Κάστρου του (1500 π.Χ. ως σήμερα) - Φιλοσοφική βραδιά στο κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη 2022 - 17 Νοεμβρίου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας - Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο Φαναρίου - Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 - Φιλοσοφική βραδιά στο Φανάρι Καρδίτσας την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

17 Νοεμβρίου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας – Φιλοσοφική βραδιά στο Κάστρο Φαναρίου

“Η πινακοθήκη των ευγενών πνευμάτων της παγκόσμιας ιστορίας της φιλοσοφίας”

Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο Φαναρίου Καρδίτσας από το 1995, εφτά χρόνια πριν η Ουνέσκο καθιερώσει την Παγκόσμια ημέρα φιλοσοφίας, το 2002, πραγματοποιούσε μαθήματα φιλοσοφίας στο Φανάρι Καρδίτσας, τα οποία παρακολουθούσαν πάνω από 60 άτομα. Ενώ από την Άνοιξη του 2002 που ιδρύθηκε στην Αθήνα ως τα σήμερα συνεχίζει να παραδίδει δωρεάν εκατοντάδες – πάνω από χίλια – μαθήματα φιλοσοφίας στις γειτονιές των πόλεων και του χωριού. Είναι η δικιά μας συνεισφορά στην προαγωγή και την εισαγωγή της φιλοσοφίας στο σχολείο και στην κοινωνία, έξω από τις αίθουσες των πανεπιστημίων.

Ο ίδιος ο ιδρυτής και δάσκαλος φιλοσοφίας του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου, Ντούσας Δημήτρης, έχει συγγράψει μέχρι στιγμής πέντε βιβλία φιλοσοφίας :

1.”Το κατά Ματθαίον ευαγγέλιον και η Αποκάλυψη του Ιωάννη” (2013), εκδόσεις Ιδίοις αναλωμασιν.

2.”Απλά μαθήματα φιλοσοφίας για παιδιά” (2016), σελίδες 623, εκδόσεις Μένανδρος

3.”Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία της Γλώσσας” (2020), σελίδες 689 εκδόσεις Χατζηλακος.

4.”Γνωσιοθεωρια και Φιλοσοφία του Νου “(2021), σελίδες 816, εκδόσεις Χατζηλακος.

5.”Μεταφυσική” (2021), σελίδες 760, εκδόσεις Χατζηλακος.

6. “Φιλοσοφία του ιστορικού γίγνεσθαι “(υπό έκδοση), από τις εκδόσεις Χατζηλακος.

Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο δεν συμμετέχει σε” παγκόσμιες ημέρες “, που την άλλη μέρα ξεχνιούνται. Το Ανοιχτό Φιλοσοφικό Σχολείο είναι παντός καιρού και αγωνίζεται να γίνει η φιλοσοφία κοσμική και ο κόσμος φιλοσοφικός.

Την Πέμπτη, 17 Νοέμβρη 2022 και ώρα 6.30μμ – ημέρα γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου – διοργανώνει το μάθημα με θέμα: “Η πινακοθήκη των ευγενών πνευμάτων της παγκόσμιας ιστορίας της φιλοσοφίας “. Εισηγητής είναι ο Ντούσας Δημήτρης, δάσκαλος φιλοσοφίας, συγγραφέας και πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου. (Πρόκειται για κεφάλαια από το βιβλίο του “Απλά μαθήματα φιλοσοφίας για παιδιά “).

Το μάθημα θα γίνει δια ζώσης στην καφετέρια του Κάστρου Φαναριου, σε εσωτερικό και φιλόξενο χώρο, και διαδικτυακά για όσους είναι μακριά.

Στους συμμετέχοντες στο δια ζώσης μάθημα φιλοσοφίας της Πέμπτης στο κάστρο του Φαναρίου, θα μοιραστεί ένας κατάλογος των σημαντικότερων ονομάτων της παγκόσμιας φιλοσοφίας, της εποχής και της περιοχής όπου έδρασαν. Ο κατάλογος είναι αρκετός για έναν προσανατολισμό μέσα στον χώρο και τον χρόνο της ιστορίας της παγκόσμιας φιλοσοφικής σκέψης. Τον κατάλογο με τα ονόματα των φιλοσόφων μπορεί να τον βρει κανείς και στις σελίδες 524-525 του παραπάνω βιβλίου.

Σας περιμένουμε!

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976026625

ntousas dimitris
ΝΤΟΥΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ



Total
0
Shares
Previous Article
Μέσω του gov.gr η εξυπηρέτηση του πολίτη από τους Δήμους

Αναβάθμιση υποδομών της ΓΓΠΣΔΔ – Μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Next Article
Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο οδικό τμήμα από Αγ. Νικόλαο προς Βλάσι του Δήμου Αργιθέας - Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ - Προσωρινή μερική διακοπή κυκλοφορίας και στάθμευσης σε ανώνυμη κοινοτική οδό της Τ.Κ. Φαναρίου λόγω επικινδυνότητας κτιρίου - Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ - Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε επαρχιακές οδούς του Νομού Καρδίτσας - Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Σε ποιους δρόμους υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας - Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο οδικό τμήμα από Τ.Κ. Βλασίου έως Τ.Κ. Λεοντίτου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω εκτροπής βυτιοφόρου οχήματος

Related Posts