Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σημαντική δωρεά του “Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος” σε Δημότες Αργιθέας!

Παναργιθεάτικη Συνδιάσκεψη: Διαρκής Διάλογος και Αιτήματα προς τον νέο Περιφερειάρχη και παρατάξεις ΠΣ Θεσσαλίας - Είμαστε όλοι ... πρώτα, Ανατολικο - Αργιθεάτες, λόγω... Ιανού!

 Μια σημαντική δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, με ουσιαστική και συμβολική αξία, γίνεται προς όλους τους Δήμους της Χώρας, μέσω ΚΕΔΕ, υπέρ ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνο-ιού.

Συνολικού ποσού:1.478.300 ευρώ.

|. Το αξιόλογο Ίδρυμα με πλούσια ανθρωπιστική και καινοτόμα δράση , δείχνει άλλη μια φορά  την αγάπη του για τους αδύνατους πολίτες ,τους άπορους ,τους υπερήλικες.

Παρότι η Δημοτική Αρχή Αργιθέας , κρατάει την ίδια στάση ….του” σιωπητηρίου”, των …. χαμηλών τόνων , της μη ευρείας  πληροφόρησης των δημοτών μας – συνεπικουρούμενη και από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ,που και αυτές ακολουθούν τη… γραμμή του σιωπητηρίου…., εμείς νιώθουμε την ανάγκη να ενημερώσουμε πληρέστερα την Αργιθεάτικη και Καρδιτσιώτικη κοινή γνώμη.

  1. Για να εξάρουμε την ανθρωπιστική δράση του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.
  2. Για να βρεί καλούς μιμητές ,από άλλα Ιδρύματα , Φορείς- Ενορίες / Συλλόγους και Ιδιώτες ,στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ( Ε.Κ.Ε).
  3. Για να γίνει σωστά η διανομή των αγαθών με διαφάνεια και χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.
  4. Για να υπογραμμιστεί άλλη μια φορά ,η ανάγκη ίδρυσης – Επιτέλους!!!- του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων εχουν ήδη κάνει,εδώ και χρόνια….

||. Με την Υπαρ 63/28-9-2020 ομόφωνη απόφαση της( που διαβάζουμε στο Διαύγεια) ,η οικονομική επιτροπή Δήμου Αργιθέας , αποδέχθηκε τη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Καθόρισε ως κριτήρια κατανομής των προϊόντων σε φυσικά πρόσωπα ,τα ίδια ακριβώς όπως ισχύουν για το …. “κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Αργιθέας”,όπως επί λέξει αναγράφεται στην απόφαση…..

  • Προκύπτει το ερώτημα:

–  Έχει ιδρυθεί και λειτουργεί ” Κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Αργιθέας”;

– Από πότε και βάσει ποιάς απόφασης ΔΣ Αργιθέας;

– Γνωρίζει κάτι η Αντιπολίτευση για τη δράση αυτή;

|||. Ως γνωστόν , σύμφωνα με νόμο 4071/2012 άρθρο 2, τα κοινωνικά παντοπωλεία ιδρύονται με απόφαση ΔΣ και η εποπτεία της λειτουργίας τους γίνεται απαραίτητα από Διαπαραταξιακή Διαχειριστική Επιτροπή για προφανείς λόγους.

Ανά εξάμηνο , υποβάλλεται στο ΔΣ, απολογισμός δράσης και πεπραγμένων, αναλυτικός και λεπτομερής.

  • Η κοινωνική πολιτική ,η στήριξη των αδυνάτων συμπολιτών οφείλουμε να γίνεται με άκρα διακριτικότητα , ευγένεια , σεβασμό, ταπεινότητα και χωρίς επίδειξη , ωφελιμισμό και έπαρση.

Για το λόγο αυτό , πρέπει να ελέγχεται η δράση από κοινή Διαπαραταξιακή Διαχειριστική Επιτροπή ,η διανομή να γίνεται μέσω εργαζομένων των κοινωνικών δομών χωρίς παρέμβαση των Αιρετών ,οι οποίοι απλά οφείλουν να συνδράμουν το έργο των δομών και να εποπτεύουν διακριτικά την όλη διαδικασία.

  • Η Δημοτική Αντιπολίτευση , οφείλει με τη σειρά της να παρακολουθεί και να ελέγχει τη δίκαιη κατανομή ,τη νομιμότητα ,την κανονικότητα.

Βασική υποχρέωση η πλήρης ενημέρωση της κοινής γνώμης ,όλων των δράσεων  (πόσα αγαθά μοιράζονται ,σε πόσα άτομα ή οικογένειες – χωρίς φυσικά ονόματα,σε ποιά χωριά και συνοικίες,ανά ποια χρονικά διαστήματα  κλπ).

|V.Επισημαίνεται για πολλοστή φορά :

Άλλο το πρόγραμμα ΤΕΒΑ,μέσω  Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δικαιούχους ΚΕΑ.

Άλλο η δράση του κοινωνικού Δημοτικού παντοπωλείου προς ευρύτερες ομάδες αδύναμων συμπολιτών μας.

Άλλο η δράση των Συλλόγων Πολυτέκνων…..

Η πολιτική του… σιωπητηρίου ,της μη πληροφόρησης , πρέπει να τελειώσει!

Η λογική…..” Μπες στο Διαύγεια και δες….” δεν τιμά κανέναν…. δείχνει ή άγνοια πολιτικών κανόνων ή… έπαρση.

Οι Αιρετοί είναι εντολοδόχοι των Αργιθεατών ,δεν διαχειρίζονται την ατομική  περιουσία τους ή του πατέρα τους …..

Διακονούν κοινωνικές τοπικές υποθέσεις!!!

* Σημείωση:

  1. Αναμένουμε τη δημοσίευση του αναλυτικού πίνακα δαπανών του Δήμου για μέτρα προστασίας κατά του covid19,όπως ρητά ορίζει η Απόφαση ΥΠΕΣ. Να δοθεί στη δημοσιότητα και στους Αιρετούς της Αντιπολίτευσης. Έως τώρα, ελάχιστα τα ποσά που έχουν διατεθεί , παρότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει ικανοποιητικά κονδύλια.
  2. Αναμένουμε ,τη χορήγηση της πάγιας προκαταβολής στα πενταμελή ΚΣ και τους Κοινοτάρχες που είναι παρόντες στα χωριά τους , βάσει της απόφασης Υφυπουργού Εσωτερικών Θ.Λιβάνιου/ Σεπτεμβρίου 2019 και εγκυκλίου Δντη οικονομικών ΥΠΕΣ.
  3. Δίκαιη και σωστή κατανομή του ποσού των 200.000€ για κοινωνική πολιτική που ενέκρινε λόγω Ιανού ,το Υπουργείο Εσωτερικών ,τέλη Σεπτεμβρίου.
  4. Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής ,για τις προτάσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του Δημάρχου στη σύσκεψη της Καρδίτσας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών με θέμα τις καταστροφές Υποδομών από τον κυκλώνα Ιανού…..ουδέν έχει δημοσιοποιηθεί έως σήμερα……

* Διαφορετικά , μονόδρομος η προσφυγή μας στα αρμόδια όργανα και Υπουργείο Εσωτερικών,μετά μεγάλης λύπης μας ,διότι βούληση μας είναι ,όλα να λύνονται εντός των Δημοτικών ορίων και οργάνων του- εάν και εφόσον λειτουργούν ,όχι άνωθεν ή έξωθεν…..


Δημήτρης Παπακώστας

Συντονιστής Ορεινού Παρεμβατικού Δικτύου ΠΑΤΡΙ.Δ.Α”Αχελώου Αργιθέας Καρδιτσας Θεσσαλίας/3 Νοεμβρίου 2020.




Total
0
Shares
Previous Article
8.277 έλεγχοι συνολικά από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων για τον κορονοϊό – Αναλυτικά στοιχεία

8.277 έλεγχοι συνολικά από τη Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων για τον κορονοϊό – Αναλυτικά στοιχεία

Next Article
e voting ilektroniki psifoforia

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου για πρώτη φορά ηλεκτρονικά η ψηφοφορία για την ανάδειξη εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”